nuffnang advert

Tuesday, June 28, 2011

Taman Lagenda, Dataran Lang & Taman Tugu Keris, Langkawi

selamat petang semua....
aku nak habiskan cepat n3 Langkawi...
balik drp Ayer Hangat Village dan Wildlife tu, kami terus terjah tempat2 ni..


 Taman Lagenda..takde apa pun kat sini cuma peta Langkawi je la...dekat ngan Dataran Lang...nampak tak Pulau Kentut Kechil dan Pulau Kentut Besar kat map tu?

 pas tu cam biasa, sesi bergambar itu wajib...

 ish...buat tarian gelek lak kaum2 laki ni...dorang buat gaya Ali Baba Bujang Lapok pulak kat sini...apesal adik tak join sekaki dik??

 pas tu ke sini...Dataran Lang...org ckp kalau dah sampai Langkawi, kena sampai Dataran Lang ni...betul tak?

 helang dan Langkawi tak dpt dipisahkan....

 antara pemandangan kat Dataran Lang....

 tetiba rasa nak buat gaya mcm Kate Winslet dan Leonardo di Caprio...ahaks...u jump i jump...kehkeh...

 tapi mampu buat gaya ni je lah...hahaha!! kang kalau aku buat gaya titanic kang, org ingat ada fotoshoot kat situ lak...agagaga....

 ish...ada ke patut aku pakai topi terbalik mcm tu, mek jah kata aku mcm pengkid?ish ish...

 pas tu terus gerak ke sini....

 sila baca...

 kat sinilah tempat pembunuhan Mahsuri...masa MIL aku dtg kat sini, dia ckp gambar2 yg dia amek semua tak jadi ko...ish..scary lak aku dgr...tapi masa kami dtg ni ok la pulak...ngeee..dah la masa ni dah dekat maghrib...alhamdulillah takde apa2...

mak takut okeh kena lembing tu...hahaha!!!

selesai sudah jalan2 kami di Langkawi...cop, belum habis semua la..sok bakal menyusul makan2 kat Langkawi...baik punya!!


p/s: ntah kenapa letih sgt berpuasa hari ni...huhu...asyik la terbayang sup tulang...heheh...keji kan?

46 comments:

sha a.s said...

bab² mkn ni yg aku x sabar sesado ni...ehehe

Joy said...

kami dulu ke dataran lang tgh hari kol 2 pm..panas nye..

Cik Ezy said...

pulau kentut pon ade..
haha

sahromnasrudin said...

lama betul tak jumpe hubby awak tue....tgk pic dia sedikit pun tak berubah

amirah said...

kentut kecik dengan besar? haha..org dedulu ni main letak je nama kan..tu sebab dulu2 orang ada nama itam le pendek la..sentap kau..best2 la tempat ko gi ni..dataran lang singgah kejap je aritu..maklumla bawak warga emas kan..

Ilhamny.com said...

xde nama lain kerr selain dr kentut besar ngan kecik tu... hai org kedahhh, org kedah.... (daku la tu org kedah)....hahahaha

EZAN IDMA said...

thanks share :) belum penah smpai lagi hehe

Dilla Ady said...

kelako okeh name2 pulau tu...budak2 mesti tanye..nape name camtu mak?huhuhu

uih..seram jugak ek tmpat mahsuri nih..

wida said...

hehe..kelakar gmbr last tu.

:: Mrs.Eady :: said...

kelakar la ko noookkkk!!:)

Anum said...

satu langkawi ko pusing beb..
best2

nurkass said...

walahhh..
terkesima aku tgk pemandangan dataran lang tu..cantik bangat..

makdara TERdiva said...

tak sah kalau pg langkawi tak amik gambo dgn helang nih :)

mama iris said...

aku dok kompius...lain kah langkawi yg aku pegi dgn langkawi yg ko pegi nok??apsal banyak tempat aku tak explore mcm ko...harus ku seru nama laki aku manyak2 ni....

..::SangRatoo::.. said...

mmg kene bawak kamera kalau gi tmpat² mcm ni...setahun sekali pun belum tentu dpt pegi..heheh..beruntunggg ko da.. :D

kayzie said...

pulau kentut?keh2..p sana sll terkentut ke camne?ngeh3

mamyharraz said...

banyak tempat wahida pegi kan..apasalah sy dulu tak jumpa tempat ni semua ..

ok tgg entry mkn2 pulak ;)

qemaishak said...

best jalan2 posing ambil gambar gini..nampak happy je:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..klakar plak nama pulau tu..mcm xde nama lain dh nk letak.. ;)

kasihredha said...

gambar last tu yg paling best...kelakar...hihi

ieda said...

besar tmpt nie kan dik .. puas hati akak tgk .. :)

Seksi Bani said...

dah lama tak berkunjung ke langkawi.. nak terbang esok ler.. hehe

suri solehah said...

wahida..satu tempat je wahida tak promo..rumah saya huhu

miss Fyqa said...

rasa cam nak pi langkawi lagi sekali pulakkk. akak bwk kan eh? heheh :D

Mamamya said...

wahhhh...akhirnya akan tiba juga sessi makan2 yg mmg aku tunggu...penting wo klu nak pi jalan2 kene tau tempat2 makan yg best....

Mamamya said...

wahhhh...akhirnya akan tiba juga sessi makan2 yg mmg aku tunggu...penting wo klu nak pi jalan2 kene tau tempat2 makan yg best....

Cik Ecah said...

uihhh sonoknyer tgk akak punyer citer pasal holiday langkawi....
dah mcm duta langkawiii hehheee
mcm2 tmpt dpt g kan...

eloklah..nk cuci mata dgn mknn2 lak haha

MaMa AiNi said...

wahida..mama pong ade bergambar kat helang tu !!..hu..hu... apapun cantik gambar2 percutian wahida ni...

aLya maNip said...

da 2 kali alya smp lgkawi tp x pernah amek gmbt kat dataran ni..uwaaaaa

jeBateja said...

kawasan MIL ambil gambo tak jadi tu.....mmmg meyeramkan ke....ada hantu ke...??

mummysyafie said...

gambar last tu mmg tak bleh blah kan, macam nak tunggu air hujan jatuh je? hihihi...

[sutera kasih] said...

besarnya burung helang tu..bila lah sy boleh mencapainya hehe

eB ezrin said...

cun nok ;p

NM02 said...

gambar yang dorang gelek tu la aku dok cari dalam kamera aku.. takde kau. upenye kat kamera kau ye..

nurkaloi said...

kaloi da lame tak pi langkawi
dulu slalu camping kat sane

amirah said...

laaaaa...ye ke top 10 commentator sebab aritu nengok takde pun namaa...ko biar betikkk..ke ada benda2 yg dah rabunkan mata ai ni..oh tidakkk..ok2..nnt jap lagi email

nurkass said...

WEH,
SMLM AKU DAH SEND TAKDE KE..ISHH PELIKLAH..AKU DAH SEND BALIK DAH..KALAU TAKDE KO CHECK DLM SPAM TAU..SORRY..

noor said...

tgk mata helang tuh huh serammm

Kakzakie said...

Kakak menghayati perjalanan wahida memang seronok sesangat...

dwaty said...

dalam perancangan nak gi langkawi lagi... tiket dah beli... hotel dah tempah... tapi tahun depan ... huhuhuhu

aDieyZa said...

gambar last tu buat zana gelak besar kak oiiii.. hihihi..

eLLy said...

dah mcm2 ade kat langkawi .. hurmm raya nanti harus kita terjah ;p

MULAN said...

yang, archery tu kat berjaya times square... rm10 utk 12 panah or rm12 utk 10 panah.. kalo nak lebih lagi murah..

scuba utk kids tu, search kids scuba kat fb or email kidsscuba@yahoo.com.. atau pi
http://www.kidsscuba.com/

tiap sabtu pagi kat maybank bangi.. kalo takde trip la.. pi laa.. enjoy.. rege kena tanya boss.. sbb lain2 utk lain omor.. tapi very reasonable sbb buleh bayar sikit2 masa amik kelas.. tak yah bayar sedebup.. macam zaman dolu2..

Softtouch [Hanim] said...

betul helang ngan langakiw tak dpt dipisahkan..kalu takde pic ngan helang tu orang xcaya kita p langkawi..hehehehe

lalink7 said...

lama gile saya x ke sana..jeles pulak nengoknyee..huwaaaaaaaaa...

Zura said...

dataran lang tue cantik..ktorg ramai2 bertenggek kat huruf2 tue nk bergambar...