nuffnang advert

Tuesday, June 28, 2011

Ayer Hangat Village & Wildlife Langkawi....

selamat pagi semua....
hari ni aku nak sambung lagi perjalanan kami ke Langkawi...byk giler kan tempat kami terjah...hehe...

 kami ke sini...



 disebabkan dia ckp telaga ni dalam, kami pun cecah kaki nak tak nak je la...takut kena tarik ngan makhluk kat dlm telaga tu...hahaha!!!

 buat refleksologi...aku kalau jalan atas batu ni mmg sekejap je..tak tahan la...



 telaga ni pulak kat kawasan dalam...korang kena jalan sikit la....



 pas tu ke sini lak...Bird Paradise/Wildlife Langkawi....


 masa ni dah start hujan dah....kesian burung2 ni...sejuk dia..hehe...


 burung2 ni manja ngan aku okeh...ahaks!!!

 hubby rasa tercabar dgn kehebatan aku...so, dia pun nak jugak...muahahaha!!

 mula2 aku tak perasan pun ada buaya kat kandang ni...dia ada tulis buaya, aku carik la mana buayanya...rupanya kat tepi aku je ha...huhuhu...terkejut badak aku...dah la kaler dia sama ngan lumpur...mencik!!!

cak!!

sebenarnya byk lagi hidupan liar dlm ni, tapi disbbkan masa tu bateri kamera aku dah kong, so, aku amek pakai hp cap ayam ni je la...yg lain gambar semua blur belaka...

pas ni gambar2 kami di Taman Lagenda, Dataran Lang dan Taman Tugu Keris...ngeee.....


p/s: takut tgk 4 penyamun merompak seorang wanita yg sempat dirakamkan CCTV
jirannya...nauzubillah...mintak kita semua dijauhkan drp kekejaman seperti itu...amin....

61 comments:

Daddy Ziyyad said...

Tak pernah lak aku sampai kat telaga air hangat ni..selalu aku gi langkawi dulu..dekat2 dgn makam mahsuri ka?

:: Mrs.Eady :: said...

giler besar buaya tuh!!!

..::SangRatoo::.. said...

kite lom sampai lagi ke situ....beshnyeeee.. :)

Cik Ezy said...

boye spisis pe tu kak?
besooo!!
haha

mama iris said...

buaya tu dah tua kan??aku tgk masa diorang buat show tu.....aku cam biasa la tengok dari jarak berpuluh2 meter....takot hokay..

Fieza79 said...

byk giler tmpat ko terjah lah...jeless sehh...kira pusing habis satu langkawi ke nie..?

mrsharis said...

Gile besar buaya tu nok..takutnye nengok..

wahida said...

daddy ziyyad: air hangat tu 14km dari pekan kuah...dekat ngan Galeri Tun Mahathir dan Wildlife...agak jauh drp makam mahsuri...

wahida said...

fieza79: hampir semua tempat di Langkawi kami terjah...tapi ada jugak kami miss beberapa tempat...tapi tak banyak la...

fazilzura said...

telaga dlm ? FObiaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ngeri2..

mak aii beso nye en boye tuuu

sha a.s said...

babe, pic ke 4 tu kn, aku suke tgk muke korg..comel gile!

ZSqueenbee said...

wahhh akak..seronoknyee...cam tkut plak telaga dlm tu..kite xkn brani even letak kaki pon..hihi..burung tu cecomelnyee..

:ble tgk berita ttg wanita d samun tu cam tkut plak nk duk umh bwh..huhu..kesian betul la wanita tu..subhanallah..

~aSHa~ said...

mmg travel habis satu langkawi ni....org lain gi langkawi shopping je tau kan...

ajumohit said...

seronoknya merendam kaki tu...lega rasanya...

bujal X said...

dalam kah telaga tersebut?

|| NaFiRaa || said...

bestnye gi bercuti!!! pergi ramai2 plak tuh..

ArELeEz said...

wah! vacation! syioknye..! well.. leez pon sama. xsker jln atas batu2 refleksology tuh sbb xtahan la.. jln kejap dah rase m'cucuk2. hmm.. musti bnyk urat yg t'simpul2 kan? hu3..

sarah-najwan said...

kalu akak nk try yg air tu dan refleksologi..heheee

ieda said...

waaaa bestnya dikk .. akak pulak dah lama tul x rendam2 kaki nie .. teringat yg rendam kaki pastu ada ikan kecil2 gigit tuu huhuhuhu geliii !

atty's said...

x penah lagi smpi sini

intan morsalin said...

mak ai...besonya boyer....takut nengoknya

amirah said...

haha..camne ler ko leh x pasan boye tu..kena tmbh power spek ler camtu..aah la, takut seh sebab depan rumah, pastu nampak plak parang yg penyamun tu libas..perghh..memang durjana betul la depe ni

My Little Diary said...

kalau dah ke langkawi mestilah kena singgah air hangat ni wei..hehe

So Shy Lady said...

aktvt mrendam kaki tu mcm best jer...
mcm2 tmpat pegi, jeles akak tau;P

eLLy said...

tempat baru kot.. dulu tak dak pun kolam ayer hangat nie

LiLy @ MumMyQiStInA said...

besarnye buaya tu..
takut tgk..

sayangsayangibu said...

comel gila burung tu
besar bapak buaya tu

aDieyZa said...

giler besar buaya tu.. takut zana tgk..

burung2 yg sgt comel & mesra.. sukanya!!

miss Fyqa said...

blm sempat ke sana lg.

huhu.

mcm best wat refleksologi tue .. =)

redza said...

punyala besar buaya tu smpai xsedar ada kt sebelah

myamyza said...

hikhikhik.. nasib baik buaya tak ngap ko kak..

ct shah said...

aku sangat sukeeee tgk burung yg last tu.kaler bulu dia menariks noks..
rasa nak gi bela burung kat umahlah.:P

gedek! said...

teros berenda, dalam kolam tu boleh?

wahida said...

gedek: nak berendam kena pakai life jacket uncle..hehe...

Hanis Azla said...

telaga tu untuk rendam kaki aje yer? masa pergi langkawi last time akak tak ke situ pun.. rileks aje wahida dgn burung2 tu semua.. klu akak, takut tak hengat..

Acik Erna said...

wahida..cantik2 pulak burung nya..adik pun berani.

Lia said...

hahahaa.. betoilah buaya tu warna sama mcm dinding dgn air tu kan.. klu lia pun tak brp perasan... heheeee

munna said...

mmg jelajah satu langkawi ye ....

Ena said...

best kalo dapat terkaj seme tempat.. sayangnya ena p tempat2 tertentu sajok.. uhuhu..

wahida said...

hanis azla: nampak gayanya cuma utk rendam kaki je kak..ada jugak jakuzzi, tapi masa kiteorg pegi dia tutup utk renovation..huhu...

nurkass said...

tgk burung tu mcm lukisan pulak..
majoriti rendam kaki je ke wida..

Mama Gee said...

bestnyaaa ilang lenguh2 kaki kan..

NOOR FATIN said...

burung tu! bestnya! teringin nak amik gambar burung tu dok atas bahu. heehhe

Dee said...

yg ni aku tak pegi dulu..anak2 mesti suka..telaga tujuh kau tak pegi ke wahida?

noor said...

ayokk bsor buaya tuh takot!!!

wahida said...

dee: tak pegi kak...huhu....

Dilla Ady said...

eh, cantik okeh gambar wahida ngan burung2 tu..

qemaishak said...

Cantiknya burung2 nih..jinak lak tu:)

kasihredha said...

bestnya berendammmm...

mummysyafie said...

iyer ke ada makhluk kat dalam tu? nor plak gerun taw

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm..ni yg bersemangat nak ke langkawi ni.. xpenah sampai lagi ni..hehe

NM02 said...

apsal muke aku mcm baru kena penyepak ngan tapak kaki je nok? nan hado je kekdahnye...

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

puteri ain said...

parror tu mcm garang je pose die . haha

cikguden said...

comel burung

NzA said...

knapa brkali2 p langkawi akak xprasa ada tmn lagenda tu?????blur jap..

apa pn seronok tgk pic tu semua...

Softtouch [Hanim] said...

betul wahida byk tmpat awk terjah...baguslah semua tmpat pegi kan..dah alang2 smpai tu baik terjah..

mira bia said...

mak oii besar gedabak buaya tu..

mira bia said...

mak oii besar gedabak buaya tu..

Ermayum said...

sgt best pg langkawi kita g masa kecik tak ingat dah ingat nak bawak bebudak gak tahun ni :)

Tatepdhe said...

bestnye gi bercuti!!! pergi ramai2 plak tuh..