nuffnang advert

Monday, June 20, 2011

rumah peranginan persekutuan, Langkawi....

selamat petang semua....
baru petang ni teragak nak hapdet pasal percutian kami kat Langkawi bermula 9-13 Jun lepas...percutian yg sgt menyeronokkan...kali ni kami pergi anak beranak, termasuk si mek jah ngan hubby dia serta dua org lagi opismet aku ngan family masing2 iaitu Kak Ieda dan kak Iena...cumanya kak ieda ngan kak iena ni dorang dah gerak awal dua hari....tapi kami menginap di hotel yg sama....

kami menginap di sini...actually nama hotel kami tu Rumah Peranginan Persekutuan Langkawi...( RPP Langkawi ) tapi ianya di bawah pengurusan Holiday Villa...terletak di Pantai Tengah..
kredit to mek jah atas gambar ni...

kami dapat apartment dua bilik..asalnya apartment ni aku kena share ngan mek jah, tapi mek jah tak nak sbb dia nak bilik asing sbb tuuuuuuttt...dan nak dijadiikan citer, masa tu school holiday, bilik lain takde, mek jah dpt bilik lain, apartment ni jadik aku yg punyalah...yahuuuuu!! 
ni salah satu bilik...room rate ni kalau tak silap aku, kalau bukan org gomen, ko kena bayar 300++ kot..tapi disebabkan aku ni org gomen, so aku dpt rega bilik ni cuma RM 77 semlm...murah giler kan?

sampai je kat bilik, terus aku susun baju2 kiteorg kat almari ni...maklumla 5 hari nak duk situ kan...nasib baik hanger dia kasi banyak...

ni pulak kat dapur...dapur dia luas okeh...

mini bar jer...aku ingat adala sebijik peti ais ke...huhu...tapi oklah ni...

sudut telefon...kalau nak bergosip ngan mek jah, pakai je telefon bilik, jimat kredit...hehe...ko tgk parquet bawah kusi tu...nan hado...cubalah bg varnish sikit ke...ekekekek....banyak bunyik lak aku ni, dah la bayar murah, komplen lebih lak..

ko tgk, anak aku si adik dah mengadap dulu depan tv...dia mmg kaki tv....ikut siapa lah tu...hehehe...

sofa ni luas...boleh baring kat situ lagi....sebelah tu pulak meja mkn...agak2 lapar tgh mlm, kami tapau burger minum ngan root beer...pergghhhh, layan...

toilet ngan bilik mandi asing okeh...

 bilik, ruang tamu dan dapur semua ok...kami puas hati...cuma bilik air je la agak sempit sikit....tapi ok lah tu kan...alhamdulillah, water heater berfungsi ngan baik...

 pas ni kalau nak ke langkawi, check in sini saja...murah, bersih dan sgt selesa...aku tau pasal rumah peranginan ni pun melalui blog sis mas zuber, thanks sis!! tapi masa tu dia check in rumah peranginan kat Bukit Fraser ngan Cameron Highland..aku saja klik link yg dia bg, sekali ada rumah peranginan utk Langkawi...hip hip horay!!!

dengan nilai tempahan hanya RM 77 semlm, ianya sgt2 berbaloi...so, kalau korang pekerja gomen, nak jimat, murah dan selesa, klik sini ( khas utk tgk jenis2 bilik di RPP Langkawi ) atau klik sini ( utk tgk RPP yg lain2 seperti di PD, Cameron, Bukit Fraser, Tasik Kenyir dll..) 

so far, kami enjoy di hotel ni, jalan kaki sikit ke belakang hotel dah sampai ke pantai..best!!!

54 comments:

~ yus ~ said...

memang nampak selesa ya rumah peranginan tu....

jauhnya beza dari 300++ jadi 77 hinggit, memang berbaloi2 wahida!

[sutera kasih] said...

teringin nk pergi langkawi :)

NM02 said...

kau tak jemput aku pun pegi apartment kau layan beger ngan root beer.... ye la, aku dapat setinggan jek...

"ape pun tak bleh"

ajumohit said...

wahhh bestnya...cuci mata tgk gmbr2 ni....

MULAN said...

wuuiiihhhhh... sonok tu... rm77 je..?? tumpang happy...

Ilhamny.com said...

slalu gi langkawi pun sini la tempatnyerr..sib baik jd org gomen kan..hehehe

cikmOt said...

kita pun dah buk rumah peranginan ni...bulan 7 ni nak p sana...tapi amik bilik biasa jek

nurkass said...

wahhh..
ada pulak beza gomen ngan swasta..emm..tak pegilah hotel tu gamaknye sbb aku swasta..huhuhu

MaMa AiNi said...

langkawi memang best..tempat makan pun oklah..memang murah kan rumah peranginan persekutuan cam gini..tapi utk kakitgn kerajaan saja kan !!!...

NOOR FATIN said...

berbaloi sgt la kak. hehe rm77 aje! mcm2 adaa

♥Mrs.Eady♥ said...

giler punyer best umh mcm nih!!!dh ler murah!!

fazilzura said...

berbaloi2

lydzar said...

nk g langkawi jugak!!! tensen nya tengok orang g jalan2..huhuhu

Farah Najdah said...

mmg selesa utk family.......best 3X...

Just Call Me Bitt said...

manyak syok meh kerja government hehehe ;) nice place kannn

Mamamya said...

nampak mmg selesa lah...tq lah bagi link utk aku survey2 sbb mmg plan hujung tahun ni nak p langkawi.....aku copy link tu ea.....

fiza said...

Bestnya jadi org gomen nih, suma dpt murah ☺☺

kayzie said...

langkawi pun ad eh rumah ni?suka2..bestnye p lgkawi kak..lama dh teringin..

ieda said...

cantik jugak rumah peranginan persekutuan di langkawi nie .. boleh tahan kemas dan cantik .. :)

akak x tahu pun wa gi langkawi ngan NMO2 .. x perasan sebenarnya ...:)

bonda dadif aka akish said...

ok la regekan dia....rm77..kalo sampai 300++ tuh...walauwehhh..

=)

myamyza said...

murah seyyy... ai nak tukar keje gomen la kalau cenggini... hahahhahaha(dalammimpikau!)

sweetsal said...

syoknya jalan2 di Langkawi..rindu nk pi sana..pernah tinggal 3 thn kt sana..rindu sgt2 ni..nk pi jugakkk...

mummysyafie said...

murah gak yer. nor tak pernah lagi bawak family gi sini. hopefully one day ada rezeki nak bawak abang n wawan ke langkawi.

Acik Erna said...

wahida...teruja ni..acik pun nak klik la kat sini..untuk hujung tahun nanti..

HonEyBuNNy said...

suka tengok sofa tu..

besar la..lending2 tengok tb best.hahahha

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

oo, RPP langkawi under holiday villa yer, baru ai tahu.. huhuhu..
lom pernah duk situ..
tpkan, nak duk rpp ni kena book awal, penuh sokmo..aritu ke cameron gitu gop tp mmg murah gilosss la yer.. =)
nk try rpp kenyir lop.. =)

akubiomed said...

Eh boleh sangat dan murah. Antara kelebihan penjawat awam. :-)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..untung staff gomen yer...selesa sgt wahida otel tu...puas hati...murah plak tu

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..untung staff gomen yer...selesa sgt wahida otel tu...puas hati...murah plak tu

Yan said...

serronoknya dpt rege cam tu..kalau akak tak merrasalahhh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg nmpk selesa jer kan..
teringin nk kelangkawi..
dh lama x jejak kaki kesana..
ntahlah bila dpt kesana lg..

Ena said...

InsyaAllah...
tp lambat lg.. Tahun depan.. muehehehe..

jeBateja said...

den suko betul kalau ko buat entry yg mcm ni....leh gak tgk2 hotel or kawasan inap yg best...ahakz

wida said...

beza giller kalau rege org gomen dgn kerja private yer.
untung sis

aDieyZa said...

nice entry & info sis.. zana ada gak dgr member office kata RPP Langkawi ni ok.. nampaknya zana kena cr masa utk gie holiday kat sana.. hihihi..

Maya Mayana said...

berbaloi-baloi la wahida..nk klik link yg ko bg tulah...thanks sharing dgn kwn2 yer

sha a.s said...

ok la dgn harga nyer...untung ko jd org gomen wahida....

*ecehh..aku mcm x ngaku org gomen lak

sahromnasrudin said...

nape tak book yang kat plaza langkawi???

amirah said...

perghhh...ok sgt ler ni dgn rege nya..this is best bro..nak pi langkawi..hehe..tengkiu la wida..

Zaitun said...

Untungnya orang kerja gomen boleh tinggal berbulan2 hehe...

qemaishak said...

Selesa sangat dah ni lagipun banyak aktiviti jalan2 kat luar kan..untung kak.

AI said...

- x dpt keje gomen...huhu

rasp said...

nak gak gi langkawiiiiii....
lama tul rasanya tak jejak ke sana...
jauh beza tu rate dia...
mmg berbaloi2 lah....

rasp said...
This comment has been removed by the author.
GreenJade said...

vahhh besor gap gomen & private rate tuhh..jelezzz ai uhuhu

besor & sgt2 selesa sis.i loikee..

Zura said...

cantik n murahlah..

Dilla Ady said...

wahhh..untung la dari 300 dapat 77...berbaloi da nih...cantik sgt2 dan selesa da tuk bercuti..silap2 duk kt bilik jek pun takpe..huhuhu

kasihredha said...

syokkknya tengok segala jenis hidupan laut tu...pelik2 lagi rupanya.
Bestttnya...akkak teringin nak cuti gakkkk...huhu
asyik kerja dan kerja jer...waaaa

nor said...

salam.saya survey pasal rpp langkawi,terjumpa blog ni.
nak tanya..utk 1 apartment,ade hadkan berapa org maximum limit x?mcm apartment 2bilik ni kita boleh pilih sendiri atau diorg yg tetapkan?thanks :)

Jully said...

hai... same mcm nor di atas.. terjumpe blog nie bile search rpp langkawi... boleh saya tanye mcmn wahida boleh dapat apartment 2 bilik ye dgn hanya RM77?? saya dah booking utk tahun depan.. tp saya pilih yg RM55.. tapi saya tanye BPH, RM55 n RM77 same keluasan biliknye.. cume beza permandangan jer.. cume saya confius cmne nak dapatkan apartment 2 bilik.. hope sgt wahida leh reply saya..

Anonymous said...

salam... saya pun nak tanya juga, dah lama baca blog cik ni... klu ikutkan web, rm 77 tu hanya dapat bilik deluxe je, since dulu lagi... tapi cmne utk dapatkan apartment 2 bilik... sgt berbaloi klu dpt.. Klu bilik suite dalam rm132, tapi utk gred48 keatas... Harap dapat maklumkan

ijam said...

nampak cam best bto nih..nak try gak laa pegi nanti.thank kak bg ingo cam gini..senang...

Myra Jay said...

Murah giler rege bilik dari 3rat tingal 77 je, berbaloi-baloi :D

blog-tips-kurus said...

lame tak que nak book RPP ni?