nuffnang advert

Thursday, May 26, 2011

mamak time!

selamat pagi semua....
korang dah bekfes? aku dah...makan mee goreng dengan telur mata...sedaaaap!! jom layan mamak!!

sirap bandung tu si abang punya...dua lagi tu teh ais dan teh tarik...tak sah la kalau gi mamak tak order teh tarik kennn...apapun, yang penting hubby aku cakap teh tarik aku laaaagi sedap!! matilah statement buat korang muntah...eh, laki aku yg ckp mcm tu, mana aku tau...hahaha!!!

 roti planta utk adik...tak habis pun budak kecik tu makan....

 roti kosong utk abang...si abang ni kalau mkn roti canai kosong, dia suka cicah ngan susu pekat...

 ha, ni aku punya...roti arab cheese....kalau mkn roti arab saje tanpa cheese mmg aku tak layan...kena ada cheese baru terangkat!!

hubby aku kalau ke mamak mmg suka layan ayam tandoori, ni kalau dpt cicah ngan kuah hijau tu lagi best, ntah apa nama dia ntah...kalau ayam tandoori ni aku suka layan kat Restoran Rashid kat Ampang....perghhhh!!

p/s: tetiba teringin nak pegi mkn lagi roti nan cheese terbaik in town tu....

46 comments:

atty's said...

shedapnya tandori..buat org terliur je tau ida ni.babab kang.

qemaishak said...

yaAllah gambar jelas, sharp molek..terliur kak, belum breakfast ag nih :)

NM02 said...

knp cheese dia pecah2 jah?

mmg betul la, orang beranak bulan tujuh ni selera dia sama. aku suker giler ayam tanduri kau tau...

♥Mrs.Eady♥ said...

pperrrgghhh....dah lame tak perkene cheese nan! lapo beb lapo!

mrsharis said...

skng ni dh tk merasa la aku cheese nan terbaik in town tu..huhuhuh

IDAZS said...

dah lama tak mkn tandoori nan! biasa mkn kat ampang juga. bukan restoren tp gerai2 je dekat kedai perabot (yg kak nita jd model tu, mmg mabeles! oh, td pun breakfast kat mama juga, puri + milo kosong

bujal X said...

oi~~saya sedang lapar tahu!

My Little Diary said...

wah..wah..wah... pagi2 ko dah layan ais ye wida..!
hehe.. makan ler kenyang2 senang nak buat keje karang...

cheqna said...

cheqna baru pas menggebukan diri dengan nasi lemak
sekian harap maklum
hehehehe
err..cheqna kurang layan sket roti canai ni

Ena said...

ena makan roti jek pg ni ida...

rasanya bila ntah last makan kat kedai mamak.. huhuhu..

Pala Maldini said...

roti arab tu nampak sangat marvellous!!

Pala Maldini said...

roti arab tu nampak sangat marvellous!!

bonda dadif aka akish said...

roti arab cheese alamak!!!!

sedap weh...

baincardin said...

roti arab cheese mengancam! :)

Aleyn said...

1st time dgr Roti Arab Cheese...cam gempak jer...mesti terangkat kan...baru lepas makan cheese cake semalam..hehe

Mamamya said...

haihhhh....nasib baik aku dah kenyang tau...klu x...aku bako blog ko nih....huhuuuuu....guwau jerk!!



p.s: tq beb..aku dah ambik no phone ko...nnti aku roger2 ko ea....

Zura said...

kak..akak kejam...sy dh lah lapa nie...

Yan said...

Roti arab cheese tuuu...cis..cis...

Dee said...

lama dee tak makan tandoori..nampak sedap lak roti arab cis2 tu..

nurkaloi said...

perghh zaman belajar dulu
tiap masa nak mamak
heheheheeh

::FAIZ FARISH:: said...

Pitam...nmpk sedap

ieda said...

wah2 dikkk mantop nye roti arab tuu .. adehhhhhhhhhhhh best2 , mengiurkan akak jewww huhuhuh

Muslimah Kota Cinta said...

aku kalo g mamak WAJIB roti nan & ayam tandoori :D

selalu layan NZ je...leh la try restoran rashid lak hehe

whitecappuccino said...

dah lama tak makan tandoori..nak!!!

chichi said...

sedap lak aku tengok air bandong tu..terus turun 16 jumpa kak ros.hahahaha

Mama Gee said...

dah lama mama tak ke sini...
sekali masuk gambar makanan...wahh
terbuka selera ni...sodapnyaaa
tetiba teringin nan cheese.....huhu

Ayuraza said...

sedapnyer mamak..hehehe :P dulu muda2 selalu la lepak mamak..paling besss megi goreng padahal biasa je sebenarnya kan..tapi kalo dah mamak punya tu..semua pun besss...:P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..wah..sedapnye..
terus terasa nk mkn roti planta.. ;)

kayzie said...

lama tak g mamak..windu lak dgn tandoori yg mngiurkan tu..hehe

Cik Ezy said...

sedap sedap sedap!

ZSqueenbee said...

kaka wahida cayang..nmpk sedap jew tp sye ni paling xsuke g mamak...stakat roti kosong ok la..hihi...

sahromnasrudin said...

roti boom ada tak?? lg sedap tue kan hehehhe

Daddy Ziyyad said...

aku nak gi rumah ko..nak minum 'teh tarik wahida yang lagi power dari teh mamak tu'....ekekekeke

ArELeEz said...

sodap, noks! terus rasa macam mengidam nak makan kat mamak stall! ha3..

Dilla Ady said...

ala wahidaaaaa....terliur ai tau!

wida said...

sedap ker kuah hijau tu..sy kalau dpt kuah tu, tolak tepi..rasa pelik jer.he

amirah said...

heheh..nak ikut daddy ziyad dtg umah kau..nak cuba teh tarik power kan..restoran rashid kat ampang point tu ke?

wahida said...

amirah: betul tu, kat sebelah ampang point..ko pernah dtg situ ke?

meh dtg umah aku, aku serve teh tarik baik punya!! heheh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak penah makan nan cheese..cheese cake penah la..:-D

munna said...

aduhai baru je layan makanan mamk pagi tadi... tapi kat sini jgn haraplah nak jumpa yg bercheese tu...hampeh

chinta... said...

ayam tandoori mamak mmg yang terbaikkkk!!!!....

nurkass said...

wahhh..
first time aku dgr roti arab cheese tu..sedap ke wida..terliur aku nok..

nub said...

mamak tarvaekkk

along said...

wahhhh.... gebu nyer roti arab tu....cam owang nyer tak? hik..hik....ko... klu bab makan...errmmmm.....:)

sweetlavender86 said...

sedappnyeee arab cheese!!

rasp said...

beb, kalo ke mamaks,
i pun suka layan tandoori dgn kuah hijau tu...
tak pun capati....