nuffnang advert

Friday, May 27, 2011

aku sudah, korang bila lagi?

selamat pagi semua....
jom minum susu!!

sori, gambar kurang memuaskan...buat pertama kalinya aku dan hubby minum susu ni...susu tepung Anlene khas utk tulang punya...jarang sangat aku minum susu tepung, last minum masa aku pregnant dulu, itupun susu utk org mengandung la...heheh...kalau minum pun kami suka fresh milk tu...sedap!! tapi susu tepung ni aku boleh telan lagi, walaupun rasa dia agak tawar sikit...minum segelas sebelum tido, mmg layan....

aku tau korang tak minum susu tepung kan? ha, kantoi!! 


p/s: suka minum fresh milk perisa pisang brand HL masa mengandung dulu...tapi sekarang dah lama takde flavour tu...apesal ntah...aku frust di situ...

54 comments:

aDieyZa said...

kak, zana suka minum susu tepung la.. terasa mcm comel jer bila minum susu tepung sbb teringat zaman kecik2.. hihihi.. rasa x lengkap jer kalau sehari x minum susu tau..

aDieyZa said...

kak, zana suka minum susu tepung la.. terasa mcm comel jer bila minum susu tepung sbb teringat zaman kecik2.. hihihi.. rasa x lengkap jer kalau sehari x minum susu tau..

redza said...

betu2..sy xminum susu tepung huhuhu

Kakzakie said...

Kakak masa sekolah minum nespray hinggalah anak dara. Masa mengandung minum susu anmum. Lepas tu minum Omega. Tahun lepas tukar Anlene sebab Omega semakin mahal....

lydzar said...

saya mmg dah lama tak minum susu tepung..

NM02 said...

angah kata HL skang ada perisa baru..

entah bila aku nak minum susu utk tulang jah.. usia dah makin lanjut ni.. ada perisa coklat tak?

sarah-najwan said...

bagus minum susu ni..utk tulang..

tapi ada gak kdg2 lama xminum sb dah abis..lat jugak sampai sebulan dua..hehehe..tapi skrg mmg minum..

Fieza79 said...

fieza tk lalu telan susu putih..yg coklat boleh la..itu pun susu anmum utk ibu mengandung...paksa rela minum huhuu...

♥Mrs.Eady♥ said...

mmg ku tak minum susu tepung sb tak tahan bau oooo.....

rATu kEBaYA said...

dah lama tak minum.. hehehe... kena sambung balik minum ni,, tulang dah berbunyi kreok.. kreeeekkkkkkkk....

mama maman said...

kita pun sudah... hheee... tp perasa coklat...:)

mama iris said...

susu HL di hatiku....anlene ni supe masa telan anmum masa preggy dulu laaa.....telan telan jugak....hati remuk redam di dalam sapa lah yg tahu....cehhh,mengada gile minum susu pon hati nak remuk redam!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pas operation minum jap,tp pastu x minum dh..

rasenya nak kena minum blik ni..

tulang reput dh..heheh.

amirah said...

bila nengok susu anlene kan teringat sungguh pd mak. mak kan ke patah tulang punggung kan. masa balik kampung first time tengok dia kat hospital, dia terus kata "camne boleh patah ntah. mak hari2 minum anlene." Tergelak terus weh dengo dia ckp camtu..haha..

dulu ada perisa pisang?sedapnya susu HL kan..satu2nya susu segar yg kitorng laki bini boleh minum tanpa tahan kentut sepanjang hari..hahaha..kalo yg lain, serius, rasa nak terberrrr je sepanjng hr..penat nk pegi tandas.letih woh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Belum cuba lg minum susu ni..
Lama dh X minum susu tepung..last minum pun time pegnant..

bujal X said...

doktor cakap tulang saya kuat! tak yah minum anlene~yay~

si tuan putri kiUt said...

alamakkkk......bila nak start ni ek? hmmmmmm..... kang belum waktu nyer dah bunyi2 kreekkkk3...kann hehehe

nurkass said...

aku dah lama minum susu ni tapi perisa coklat..haha..aci kan..

Hanis Azla said...

akak kdg2 minum juga susu ni.. he..he.. untuk kesihatan pun jarang2 nak minum.. mcm manalah nak sihat..

Myra Jay said...

Myra kurang minum, tp en asben yg peberet.. Selalu Myra akan bancuh utk hubby = halia sket :)




Tolong Vote "Ada hadiah buat korang…"

chichi said...

satu family yan minum susu ni..yan minum bila blik rumah mak jer..kat rumah sendiri mcm tak ada perasaan nak bancoh...

ZSqueenbee said...

GOOD!! amalkn minum susu agar sihat & koat..hihi..pia skrg lazy minum susu zz slalu bising..pia minum anmum n fresh milk je..hihi..

puteri ain said...

suka minum susu tepung . hehe..

dutch lady nak buat perisa baru :)

miss Fyqa said...

kita mmg minum susu tepung sejak kecik. hohoho~ fernleaf. :D

fazilzura said...

selalu kt umh minum susu tepung nestle je..
x pun minum dutch lady choc or strwberry , kongsi dgn akil...

Kancilbiru said...

anlene adalah satu2nya susu yang KB minum..hehehe

~ yus ~ said...

kadang2 minum susu ni, bila habis stok, lama baru beli semula..huhu

mrsharis said...

dan disebabkan susu perisa pisang tu la abg kuar 4kg lebih kan..haha

btw..cakap pasal susu aku teringat adik ipar aku. FIL aku suruh dia beli susu Everyday..dia gi beli susu dutch lady 456..hahahahaha. Aku bantai gelak..susu tu hannan yg minum...;D

nieda said...

tak suka minum susu..risau jugak dgn tulang ni..skrg ni ambik supplement kalsium je..mmg tak boleh telan lah susu ni

kasihredha said...

akak memang suka minum susu fresh milk yg low fat punya. Memang letak je kat fridge kat tempat kerja & rumah...takut osteoporosis.

Cik Ezy said...

saye xleh telan kalo susu tepung..
kalo susu segar xpe lg..

TheFusionTea said...

Aslmkum, saya baru beli anlene tepung ni, sedap jugak, mmg nyenyak tido bila ambil susu kan.

HonEyBuNNy said...

alamakkk...

ila xmunum pun susu...sebab xsuka susu...tapi haritu cek tulang..tulang kuat lagi..ehheh

myamyza said...

kite kalau minum susu ini ikut mood.. kalau orang duk iklan je tepi telinga cepat2 pegi beli la.. tapi selalu tak habis sbb kite memang bukan penggemar susu!yang betul2 panas baru kite minum..

Acik Erna said...

wahida..betul tu..memang tak minum lansung susu ..
tak kira apa jenis susu..janji susu..

Muslimah Kota Cinta said...

beb...aku dh email...ko check kat spam..kot2 la masuk sana ke

aLya maNip said...

ayok..alya ingt kan da lama sket baru kene mnum susu..ni utk 19-50 tu..hihi
nnt2 la minum susu..hehe

Dee said...

aku tak suka..nak muntah lagi ada..hehe...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hahaha, kantoii..
ai tak suke,, cop kureng suke..
pernah minum, paksa minum time pegnen dulu.. tu pun carik yg de perisa, anmum nyer..
pastu.. tak minum².. br ni check, kalsium dh kurengg... ptt pn salu lenguh2 sendi.. ;p

Ija Zambry said...

HL perisa pisang macam penah ku tegokk je dulu. takde dah ek? tetiba tingin!

Fafau De Craft ( Zana ) said...

sy belum lgk mnm lgk..umur ddaa 30!kena gi bli nieh...nk kuatkan tulang... :)

emieysandra said...

bkn xsuke minum tp xleh minum, klu minum msti skit prut =.="

Daddy Ziyyad said...

husband ko pun minum? hebatttt...:P

Dilla Ady said...

dilla penggemar susu...tp respek sbb hubby wahida pun num jugak...slalunye laki lagi la payah nk suh nelan susu nih..

NzA said...

masa farouk minum susu coklat ada gak suami belikan susu utk kita org ttp sejak farouk dh pencen susu dgn ibunya pn pencen......sedih tau!!!

AEDAN said...

SUSUS CAP JUNJUNG OK tak..????
kalau tak pun susu cap Gantung..!!!
ha...ha...ha.....

wida said...

sama lah sis, sy minum susu tepung masa preggy dulu.skrg bancuh untuk hubby jer..

x tau lah nape x lalu nak telan..tp kalau susu segar tu minum lah

Softtouch [Hanim] said...

sy suka minum wahida tp malas nk minum n beli anlene..mmg dah boleh start dah minum anlene nie...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

minum susu?? ganti dgn yogurt boleh?? hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

minum susu?? ganti dgn yogurt boleh?? hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

minum susu?? ganti dgn yogurt boleh?? hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

minum susu?? ganti dgn yogurt boleh?? hihi

rasp said...

me minum anlene tapi yg kotak dah bancuh siap hehehehe...
yg powder nie mcm tak tertelan lah plak...

Pepel BoNda AmaNi said...

aku siap kena paksa minum susu lagi...masa ngandong dulu...huhuhuh memang tekak aku xleh nak terima la..susu nie...walaupun sudah ku mind setkan..susu nie rasa cam juice apple tatap jugak ku muntah....