nuffnang advert

Wednesday, April 13, 2011

yeeeaaa!! dah ada perisa strawberry!!

selamat pagi semua...

selama ni anak aku si abang mmg makan scott emulsion...dia suka mkn yg perisa oren tu...kalau yg plain tu dia tak berapa gemar dan sbb tu alhamdulillah abang jarang dijangkiti penyakit berbanding ngan si adik yg setiap bulan kena pegi klinik amek ubat sbb antibodi dia tak kuat...suh mkn scott emulsion yg perisa oren tu pun sikit punya susah...

tapi bila ada satu produk yg menyerupai scott yg kluarkan perisa strawberry aku suka sgt la sbb adik yang dulu tak suka makan scott jadi suka, nganga jer bila disuap...aku tak tau la samaada ni produk baru ke apa sbb aku baru jumpa kat kedai...dan mudah2an minyak ikan kod yang bercampur dgn temulawak dan strawberry bagai ni akan buatkan adik kuat melawan penyakit yg dtg...insyaAllah...



p/s: aku pulak yg berdebar nak tunggu adik ipar aku kawen ujung bulan ni...

52 comments:

Maya Mayana said...

berapa kupang ni wahida?nak gak beli utk hero comot saya nih...

NM02 said...

qalesya minum ni perisa oren

NzA said...

Insyallah..moga antibody adik pn kuat cam abg...

wahida said...

maya mayana: dlm RM8 tak silap saya..

wida said...

umur bape leh mkn ni sis?

♥ Mrs.Eady ♥ said...

alahaiiii baru je beli yg oren kalo tau aku tggu yg pink nih...

::FAIZ FARISH:: said...

rm8? huhu....

IDAZS said...

oo, x pernah jumpa lagi yang strawberi ni, biasa mkn yang oren. Tu pun puas pujuk, tp sejak tgk iklan scott tu, cepat je nganga, siap mintak lagi. heheheheheh

pernah beli yang tablet, langsung x makan

wahida said...

wida: umur setahun dah boleh mkn..

miss Fyqa said...

dulu kita makan yg oren.. masa kecik2. hehe.

My Little Diary said...

wida... anak aku pun mkn scott emulsion.. dorang suke.
hurmmm dah ada produk yg serupa scott ye.!

Sabihah said...

tak penah pun terniat nak belikan untuk eryna...kene pegi cr laa...untuk kesihatan dia kan?ape salahnya...^_^

Dee said...

oh..perisa baru..moga adik rajin2 mkn scott ni ye..and sentiasa sihat..

Zura said...

eh dh ade strawberry dah..

intan morsalin said...

kat ner ade jual ni?nak blikan utk si tecik gak la...almost every month demam n selsema....farmasi ade x?

Cik Ezy said...

lebih krng je tp jename laen..
hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..dh ada perisa strawberry erk..blhlah cuba utk Qis nnt..perisa oren Qis x suke..manalah tau perisa strawberyyy dia minat plak..

wahida said...

intan morsalin: hubby beli kat kedai runcit biasa...saya kurang pasti farmasi ada jual ke tak..tapi saya rasa mesti ada kat Giant atau Tesco..

hanim azhari said...

yummmyy..sedap uh..teringin pulak nk mkn hehehe

bunga said...

bunga suka oren..hehe..

amirah said...

oo..ada yg perasa strawberi ek.sedap ni.kalo oren tu kdng2 rasa mcm ubat demam pun ada jugak.haritu dah start bagi pada Ahmad, tp kitorg bg yg asli.nampak mcm nganga baikkk je.tp mcm dah terbiar kurang kasih sayang lak emulsion tu skrng ni..biasala tu, hangat2 taik ayam..bagus2..budak2 yg nak gi sekolah mmng bagus mkn ni, bru kuat antibodi kan?

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum wahida

kita dodulu ayah bagi makan yg plain tuh... adoyai... nak terkeluar isi perut bila kena paksa makan hihi ~

MR. SYAH said...

nmpk cm sedap.. untuk bdk2 jekn..

sahromnasrudin said...

perisa oren lah yang paling sedap kan..sekali dgn vitamin c

Mamamya said...

anak2 lia dua suka scoot perasa oren...klu ikutkan mamanya ni konon2 nak bagi yg perasa ori tu sbb ada DHA..tp budak2 dua org tu x lalu nak telan...lia mmg bagi dia org minum sejak umur setahun...blm penah pulak jumpa yg mcm ni....

kakak tu mmg suka strawberry...klu tunjuk kat dia ni mesti dia suka...:D

eLLy said...

temulawak? temulawak tu bukan cream muka tu ke? ;p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo ingatkan produk scott td..sbb scott tu ade 2 perisa je kan..

bagusla dia leh serasi ngan brand tu..bdn jd kuat dan sihat ye adek pasni..:-)

Hanis Azla said...

baguskan minyak ikan ni.. tp anak2 akak mmg reject punya.. yg ada perisa pun tak jalan yang plain tu lagilah..

CGG said...

benda baru nie..
good info..
thanks ye

sW33tdARLiNG said...

oren kaa, stawberi kaaa mmg tak pernah beli & bg anak makan pun.. sbb masa kecik2 dulu mama dia tak suka makan! hahahaha

~ yus ~ said...

anak2 kak yus mmg hantu dgn scot emulsion oren tu. Kalau boleh sehari berkali2 nak..huhu.

Dari kecik dah ajar, alhamdulillah mmg semua pun susah nak demam atau sakit. Tp Arif belum pernah kasi lagi..hehe

etiey.com© said...

eysraf memang makan yang original. yang strawberi tak pastu pula cam ner rasanya...

kalo paed yang selalu kami pergi, memang dia tak bagi kids makan yg oren...

Yan said...

perasa oren pun kan dah ada.. best gak pe.

dwaty said...

ingat lagi masa budak2... suka makan ubat yang ada perisa... hikhikhik

rasp said...

kalo elok nie sis i pun nak beli utk sapphire...
dia pun tak suka scot yg perisa oren tu...

mummysyafie said...

best nya..mesti yang ni lagi sedap. kalau yang oren tu terkial² anak nak menelan

Ena said...

cam best gak.. tp risau plak sbb anak ena si kakak tu tak suka perisa stoberi.. adeihhH!!

*∽ IZAN ∽* said...

wah bagus bagusss dah ada perisa strawberry! senang sket nak suh anak dara I yg fanatic kaler pink tu makan! ehehehhe

Daddy Ziyyad said...

aku tak tau nak kata...samada Scot Emulsion ni betul2 berkesan utk naikkan immune system, atau ia cuma placebo effect

AdiaLuze said...

Sedap ke rasa mendalah ni sis ? ada bau2 hanyir tak? Bukan aku nak makan pun, saje je tanya... hehee

Mimie said...

mmg bagus scott emulsion tu..budak jarang kena selsema atau demam.oh dah ada perisa baru..boleh cuba ni.tq fr sharing

Dilla Ady said...

dak acha tak suke la num nih..die ingat ubat..melalak lalak nk bagi...

bagi la perisa ape pun...

wahida said...

daddy ziyyad: placebo effect tu menatang apa weh?

Gentleman Frog said...

Salam,

teringat tahun 80an dulu iklan scot dimana orang tanggung ikan sebesar dirinya tu.

dah tua rupanya aku.

Pepel BoNda AmaNi said...

semalam anak aku pun dapat ubat demam perisa strawbery elok jerk la dia telan...adoi la..anak aku memang susah gila nak makan ubat..aku pun plan nak kasi dia makan scott nie nanti bila dia setaun lebih...

Pala Maldini said...

berdebar sebab nko kena jadi pengapit ke ?

wahida said...

pala maldini: x de maknanya...hahaha...saja je nak rasa debaran sebagai pengantin...hahaha!!

MasZuber said...

macam sedap jea kan..?

chugie said...

1st time nampak brand ni.

jeBateja said...

uikk...pertama kali tenguk ni...kena beli ni.....best sungguh....

HonEyBuNNy said...

mcm sedap ja neh perisa strawbery..ehheh

Williams said...

nmpk cm sedap.. untuk bdk2 jekn..