nuffnang advert

Thursday, April 14, 2011

punya lama aku tak jejak sini...

selamat pagi semua...

semalam petang kami gi makan A & W...punya lama aku tak terjah sini...aku rasa ada 10 tahun kot aku tak dtg sini...hahaha!! sila gelakkan aku... giler lama kan...maklumlah..aku ni peminat tegar mekdi...ngeh ngeh...tapi disebabkan lately ni ramai lak blogger duk tayang A&W masing2 especially jiran aku ngan kawan aku, aku pun tergoda utk menjejakkan kaki ke sini setelah sekian lama...

tergoda dgn pujuk rayu cashier tu, aku pun order sekali cheezy nachos ni...setakat rangup je la...cheese dia sikit sgt...aku tak puas hati!! huh!! tapi yg pencicah dia tu sedap, ada rasa rendang sikit...hehe...

aku bukan bias, tapi mana2 aku pegi pun, tekak aku lagi suka fries mekdi...fries mekdi terbaik!!

aku makan ni semlm...xxxtra long coney dog....sedap mmg sedap tapi tak leh lawan coney dog 1901...

ni aku yg suggest kan kat hubby...sbb dia dah buntu tak tau nak mkn apa...Mozza Burger...mmg sedap...daging dia rasa ala2 steak kekdahnya dan cheese melimpah ruah...yummy!! makan ni terus teringat mek jah...

sebenarnya jejak sini lebih nak minum root beer float dia...terbaik dari dulu sampai sekarang...tapi kurang puas hati sbb dia tak serve pakai gelas...ada ke dia serve pakai cawan plastik neh? adeh la...potong stim betul!! ke kat restoran jejantas sg. buloh ni je yg pakai mcm ni atau mmg dah lama dia pakai cawan plastik ni cuma aku yg tak tau sbb dah lama tak jejak sini?



p/s: jari yg kita duk sarung cincin tu kita panggil jari manis kan? anak aku si abang tu panggil jari masin...hahaha...lawak la anak aku tu...

53 comments:

NM02 said...

jah... sangat tak syok pakai cawan plastik tu la... adoi...

jari masin??? kahkahkah...

atty's said...

fuh..terus kelaparan perut ku ini tau

Maya Mayana said...

lg lama tk jejak A&W ni wehh..tk terkira tahunnya..memanjang kefci dan MB,sebab tu jer yg dekat...

Daddy Ziyyad said...

weehhhhh!!!!!!!!!!!!

ko ni pagi pagi dah tayang makanan yg best best! hahaha..buat aku lapoorrrr aja..

aku tak pernah tau kewujudan cizi nacos tuh...

aku tau kau suka makan coney dog..kah kah kah.. :P

sahromnasrudin said...

sekarang depa pakai cawan plastik erk???

wahida said...

daddy ziyyad: bengongmu...kihkih..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kita pon lama x mkn kat A&w..Selalu KFC jer jd pilihan..

hehe..jari masin..lawak.. :)

Arizakiah said...

Salam....
Akak pulak dah lama tak jejak blog sendiri dan kengkawan...urusan dunia memang teramatlah banyak.

nurkass said...

eh, aku pun tak pernah jejak kat A&W nih rasanya..haha..hilang ingatan lak.

aku pun lebih suka fries kat mekdi..kalau dah sejuk pun still kenyal lagi..sos pun sedap..

rasp said...

i pun dah lama tak jejak a&w...
i suka mozza burger tu...
tapi tul laaa minum air dlm gelas kaca lagik feeelllll....

hehehehe jari masin, cute!

..::SangRatoo::.. said...

kalau tanye aku..ayam yg best adalah Kepsi..beger yg sedap Mekdonal..air yg sedap A&W rootbeer with float! heheh

~ yus ~ said...

alahai wahida. Akak tgh posa ni, terliur tgk ha!!..huhu

hanim azhari said...

huh!! jeles..hahaha kelakar btol jari masin adeehh memacam je la budak2 kcik ni

Dee said...

cawan gelas dah takde..byk kena rembat dulu2..termasuk aku..hahaha..

eh..mmg lawak ar anak ko tu..ada ke jari masin..ke sbb dia baru lepas korek hidung..tu masin..hahaha..

Zura said...

bleh try nie..tp sy suke float dia...

etiey.com© said...

kami baru [pergi minggu lepas... tapi sangat mendukacitakan tempatnya yang sgt kotor... nanti entry kan,.,. hehe tak macam mc d or kfc or senagkatan dengannya fast food

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

biasa if guna cawan camtu kalu take away je..minum situ guna gelas kaca berat giler tu kan..ish mmg potong stimmm guna kelas tu..dah la minum rasa bekas kertas tu!

mozza beger mmg terbaik dari ladang

eh, jari masin ko leh wat korek idung nak...hehehhhe

miss Fyqa said...

wahh. terus lapar, camne nie kak? HEHE. yer. fyqa pun lama tak pi sana, balik kfc tak pun mekdi..
huhu~

miss Fyqa said...

balik2*

Yan said...

Kalau A&W ni akak sula coke float dia.. yummm..yumm..

eLLy said...

Ko yg kat R&R tu ke? klu kat situ aritu aku pun tak dapat dlm gelas :(

wahida said...

elly: ye kak, kat Restoran Jejantas Sg. buloh...huhu...

::FAIZ FARISH:: said...

gile, nmpk sgt sedap

rATu kEBaYA said...

dah lama gak tak makan A&W ni.. adalah dekat 1/2 tahun.. tak lah sampai 10 tahun... hehehe

tapi kefci dan mekdi mmg terbaiklah..

AdiaLuze said...

Waaaa !!! Suka tau tepek gambo besau2 dan menyelerakan camni ... Sekarang ni aku teringin nak makan A&W la pulok !! TOLONGGGGG !!! TOLONGGGGG belikan .. Ngeh ngeh ngeh ;P

azzey said...

ni yg buat saya nk g restoran jejantas sg buloh gak nih......sedapnyerrrrrrrrrrrr

klik HB

sarah-najwan said...

akak pom da lama xmkn di a&w...rasa2nya dekat 20 tahun kot..hahhaha

dwaty said...

wahida ni... suka buat aku terliur... huhuhuhu... nak makan ice cream waffle...

aDieyZa said...

Zana pun dah lama xgie mkn kat a&w..hihi..Tp mmg btl potong stim la bila minum dlm cwn kertas tu..huhu..

Jari masin?? Apakah?? Hahaha..kelakar btl!!

IDAZS said...

dah alma juga x jejeak situ.

semalam duk godek2 website dia kot2 ada delivery, tp x jumpa pulak

suka coney dog + float tu :)

sha a.s said...

fries mc d mmg sedap.....psl byk kolestrol....tu yg best tu~~~

Cik Ezy said...

kalo kat a&w kite suke mnom air float je..
mmg terbaekkkkkk

intan morsalin said...

stiap kali pi alamanda mesti sggh A & W smata2 nak bli root beer float....walaweh...sodap tu

intan morsalin said...

stiap kali pi alamanda mesti sggh A & W smata2 nak bli root beer float....walaweh...sodap tu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek... plg terliur taw ape?..
xxxttttraa loooong coney dog!!
heheh, mabeles nko!!!

amirah said...

same la. dah lama x makan a&w. aritu dgr kat radio psl coney dog baru ni la.walaupun ko kata ko tak bias, tapi nampak mcm yerr je..hehe..sbb entri ko ni, harusla makan jugak a&w ni.

nelly said...

aiseyman ! ! lapar ni ! ! ! !

Ati Masrif said...

tergila2 kan

float dia tu...

sedapppp :)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

hari ni takde selera nk mkn..

ieda said...

huwaaaaaaaaa akak tgk nie terus rasa nak terjah A&W lepas nie .. huhuhu mlm nie ! huhuhuhu

arap2 hubby akak balik awal lahh huhuhu

PutRee SeJiNjaNg said...

waduh sedap nya...kat cne takde a&w lah...uwwaaa...;(


psssttt sis...tilla dah lama lah bertudung...sis tak prasan ekkk??

Myra Jay said...

Sedapnyerrr... MJ tak penah mkn A&W sebab xtau nk makan pe.. :)
Nnti leh la try, tp kena p KL la dulu baru ada.. :)

Mama Gee said...

sodapnyaaa...
sejak nampak iklan hotdog pjg tu terngiur je rs nk try..tp bila pi alamanda tak teringat lak nk singgah A&W tu...huhuh

NzA said...

petang2 digoda dgn A&W...hu.hu.hu...naaaaakkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dilla Ady said...

ek eleh..ptotng stimnye pakai cawan kertas nih...float ni sedapnye num sbb gelas kaca gedabak tu kan..

errr, kt kluang da lame lingkup a&w ni tau...huhhu

Pepel BoNda AmaNi said...

sangat xda feel klu pakai cawan cup tue kan.....kekekekke anak mu nie lawak taw...

mummysyafie said...

adeh..pic ni sungguh menguji keimanan untuk berdiet

Softtouch [Hanim] said...

perghhhhhh...mozza burger tu meleleh2 chese dia...nakkkkkkkk

Puteri Iqa Izyan said...

dah lama tak makan kat A&W
tapi root beer tuh mmg syok habes~~

Just Call Me Bitt said...

wow sangat tak feel la kalo pakai cawan plastik hehehe perghh lama giler tauk tak p A&W..p sana semata-mata float & coney dog ehehhe

Pala Maldini said...

sebab gelas diorang selalu kena kidnap dnegan pengunjung

sW33tdARLiNG said...

mana syiok minum rootbeer float pakai cawan kertassss

Myers said...

fuh..terus kelaparan perut ku ini tau