nuffnang advert

Tuesday, April 5, 2011

nasi bajet.....

selamat pagi semua....
ok, semalam dah tunjuk kami makan makanan yg sedap2 dan a bit mahal kat Santai kan...ari ni nak tunjuk kami makan nasi budget lak...eh, bukan aku saja letak nama nasi ni nasi budget tau...mmg dah nama dia mcm tu...

 nasi budget ni ada kat area perumahan aku..selalu nak beli memanjang la abes...ni baru first time try...masa nak amek gambar banner ni, aku mintak izin dulu ngan tokei kedai ni..aku ckp bang boleh amek gambar kedai abang tak? dia jawab..boleh, apa salahnya, dah ramai amek gambar kedai abang ni...wah...glamer ko bang...semua duk nak promote nasi budget ko neh....

jom kita tgk apa dia nasi budget ni...ada nasi putih, ayam goreng berempah, kari dan sambal belacan...yg plastik besar tu kari, dia bungkus sekali harung sbb kami order 3 bungkus nasi bajet ni...peket kecik tu lak adalah sambal belacan...apa yg dpt kami simpulkan nasi bajet ni pada kami mmg sedap, kari dan sambal belacan dia pun meletop...ayam dia pun lembut...

harga RM2.50 jer...oklah tu kan...kalau balik keje tak tau nak mkn apa, singgah tapau nasi bajet je la...murah, sedap dan cepat lak tu...heheh...

kak elly, ko jgn ckp ko tak pernah try lagi nasi bajet neh, rumah ko lagi dekat ngan kedai brader ni kan? ahaks...


p/s: tekak ni tetiba rasa nak mkn gulai urat dan sambal hijau makanan padang tu...

67 comments:

CGG said...

TETIBE CGG LAPO:)
BELUM BREAKFAT LAGI NIE

NM02 said...

jah, aku terliurrrrrrr

l a l a , S h a h e i l a said...

pernah mkn, nasi dia agak byk jugak lar....

ct shah said...

tak penah makan nasi ni.dia ada cawangan lain tak kat kl?nak try.nampak cam ayam tu memanggil2 daku.

::FAIZ FARISH:: said...

nampak sedap

~ yus ~ said...

wah! mmg murahlah wahida...nampak pun sedap

wahida said...

ctshah: cawangan lain aku x sure la nok...

bunga said...

leh tahan harga dia tu..wahh...

Jo Qusary said...

hohohoooo... mesti serbu bila time takde gaji masuk hehehe

Mayana said...

suka dgn tagline itu...murah+jimat=senang=kenyang...hehe

Daddy Ziyyad said...

ayam nya 4 ketul, besar ibu jari..
memang bajet.

~haha

sha a.s said...

i pulak teringin mkn gulai daging kawah...perghh...

wida said...

jimat+sedap+senang=kenyang..mmg sesuai tagline dia tu:)

rasp said...

eh eh sis...semalam masa balik umah...
w'ouls tgk satu gerai kat area umah w'ouls...
ada tulis RM2.50 cuma tak prasan sgt nasi apa lah kan...
ntah2 geng sama kot...
leh tengok2kan balik nanti nie...

rATu kEBaYA said...

murahlah betul ni.. kat canteen opis ni pun dah cecah rm 3.80...

Zura said...

murahnye kak..kat sini pun rm5.00

cik dah ganu kiter said...

murahnyerrrrrrr

nasi bajet katakan

qemaishak said...

wah memang betul2 bajet tuh..sedap pun sedap, berbaloi2.

Ena said...

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

MANYAK JIMAT WOOOOOOOOO... SYOK DAPAT MCM TU. KENYANG PERUT LEH JIMAT LAGI..

etiey.com© said...

memang murah giler! btw nampak macam sedap... kat mana Ni?

Hanis Azla said...

lagi murah, lagi sedap.. siapa yg taknak kan.. ayam dia mmg nmpk mengancam..

fyna said...

waaaa...sedapnye...
nih yg lapa nih...
:)

h4ni3 said...

mak aih
murah bebeno tuh
kena terjah tasik pu3 nih

syafiqakarim said...

mmg betul2 bajet..

Amy Syaquena said...

aduh tiba2 lapar la..tengok nasi terus lapar..

kasihredha said...

kalau dekat...sure akak dah jadi pelangan tetap nasi ni.
Nak suruh abangg tu buka cawangan kat rumah akak lah pulak ;)

atty's said...

memang murah..kalo ada kt tmpt kty kn bagus..

jeBateja said...

wehhhh...mana aci...tempat aku tak de pun....kalau ada...confirm wife aku tak yah masak....

eT said...

mmg bajet...tp nampak menarik tuh...kene beli 2 la baru kenyang..hehee

ieda said...

uishhh ok sgt2 nie .. rm 2.50 .. waa memang budget dik .. kenyang nie .. kalau ada tmpt akak .. sure ari2 makan nasi nie jer .. ekekek :)

intan morsalin said...

giler mngancam selera tul la ayam goreng tu...mmg untung la wahida ni..ade gak kdai jual nasi arga 2.50 ek..kalau la kat opis i ade jual nasi arga ni...mmg save giler..hancus diet..

eLLy said...

sesungguhnye aku memang tak pernah try :( memang pernah nampak ..
al maklumla aku kan selalu dah malam baru sampai umah ;p

azzey said...

Yg penting kenyang...nasi budget pon budget lh..:)

klik ur HB

sarah-najwan said...

ni pakej nasi kukus ni
mmg murah
kat sini rega dlm 6 dolos wey..huhu
tapi rasanya...mantoppppp!!!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waa byk mura loooo

mama iris said...

cer cerita mana lokasi sebenar rumah mu ini wahida..hehee..mau ku terjah jugak kang....muroh bebenor....

wahida said...

mama iris: umah saya kat rawang...hehehe..jauh tak? kalau tak jauh, meh terjah...

nurkass said...

wahhh..
siap ada budget lagi..
kat are mana tu wida..
depan klinik najihah ke..
tak pernah pulak aku nampak..

WanitaBeshSokmo said...

teringat kat ns kukus ayam berempah!

amirah said...

terbaek la kedai brader ni.ok la tu, yg penting murahhh..best per dpt mkn ayam lagii..RM2.50, memang murah giler la..mana nak dpt skrng

wahida said...

nurkass: bukan kat depan klinik najihah, kat area yg jual laksa n goreng pisang bagai ptg2 tu..

Cik Ezy said...

mmg padan la name die nasik bajet.. ekeke

|| NaFiRaa || said...

sedapnye!!! lapor!!

sW33tdARLiNG said...

OK sangat2 laaa tuu...!!

MR. SYAH said...

fuh! murah tu...

Chik Att said...

nasi pun ada budget.....
tapi gayanya murah... dan sedap

AdiaLuze said...

Waaahhh .. Cam tak caya je zaman2 sekarang ni ada lagi nasi campur yang rega camtu kaaann .. Aku nak tapau satu !!! Hehehe ...

P/S : Eeerrrkk .. Ko dok mana ye Puan Wahida ? Huhuhu

mungelily said...

ok la tu...murah bajet..n kenyang! ;p

mungelily said...

kat mane ni sis??

wahida said...

adialuze n mungelily: kat rawang...bandar tasik puteri..

bonda dadif aka akish said...

yg penting ade smbal belacan...haiyokkk..soh abg tuh bukak branch kat jb 1!!!

mungelily said...

owh.. i c...;p

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahida,

ko ni macam duduk kat ngan rumah aku jek ..


aku selalu nampak banner tu lah !
haha.. bro tu ngan bini dia kan ?

chugie said...

mak ai, 2.50 je? murah nye.. nanti nak g terjah ler.

AkuMuzikFilem said...

macam nasi kakwok kelate ja. hehe

mummysyafie said...

murah plak nasi budget ni erkk. tak mustahil elly tu tak taw..jiran dekat rumah pun terjumpa kat redbox. hihihih

wahida said...

azrina 0307: ko ni duk mana sebenarnya...ntah2 ko ni jiran aku...agagaga...

♥ Mrs.Eady ♥ said...

sgttt jimat la haiiii.....

Dilla Ady said...

perghhh...murah giler..da macam makan kt kantin skola la pulak..tu pun ntah dapat ntah tak skang nih..

budak kampung said...

perghhhh 2.50 jer????waghhhhh...ini macam untong wooooo...dahle banyakkkkk

kalau x malas,singgahla
18sx-baju tak seksi tapi seksi
CEO japan airline naik bas pergi kerje
pelakon power rangers dulu dan sekarang
kuasa seorang wanita

Ermayum said...

memang betul budget da berzaman i tak pernah jumpa nasi berlauk lunch 2.30

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aku duk BTP.

ko ?

NzA said...

sesuai la dgn nama kedai cz harganya murah...mmg budget tu.....

wahida said...

azrina0307: aku pun duk BTP gak...ko duk area mana neh?

estee_8980 said...

bajet tul ni...mana nk cari rm2.5 ngan ayam wehhh

Just Call Me Bitt said...

wahhh dengar pon dah nampak best kata pulak ayam dia lembut...erm sedap tu wahida..tambah2 harga memang budget habis..eh kat mano ni?

wahida said...

just call me bit: ni kat bandar tasik puteri, rawang..