nuffnang advert

Saturday, April 2, 2011

jawapan yg kita cari...

selamat petang semua....

muahahaha...ramai yg teka gambar tersembunyi semalam bagi jawapan yg salah..klaka pun ada bila ada yg teka spider la, tikus mati sampai dah kembung perut la....mcm2 jawapan yg aku baca semalam...nak pecah perut aku...hihi....tapi korang mmg sporting...korang best!!

okeh, ni gambar semalam...aku suh teka binatang apa yg tersembunyi kan...

tau tak itu gambar apa? 

ye...itulah katak...binatang yg kita cari selama ni....

katak spesis apa ntah...warna daun kering...hehehe...

tahniah la aku ucapkan pada yg berjaya meneka katak tu...korang mmg terer...pada yg tak berjaya, jgn frust okeh...ngeh ngeh...


p/s: aku geli katak...sumpah seranah aku bila ada katak menyorok dlm kasut sekolah aku...huh!!


sumber kedua2 gambar tersembunyi: mediamalaya

39 comments:

Mayana said...

geli boleh benci jgn yer....antara haiwan kat syurga tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ye betul tekaan ku
sumpah tak tipu..mmg itula katak yg sy nampak!

NM02 said...

jah

terima kasih atas nasi lemak, kuih pagi tadi dan kuih ptg ni.

aku tau kau sayang kat aku ketat2 kan

amirah said...

katak ghupenya..jenuh nonggeng2 nengok gambo ni..hahaha

sha a.s said...

wahida, aku teka smlm "kodok daun kering'...mmg ade spesis nama tu...x caye, try google!

nurkass said...

haha..
dah mcm citer seram org putih pulak aku nengok gambar last tu..sebiji warna daun kering..

ct shah said...

jah,aku sebenornye saje teka katak sbb aku cuma nampak kaki dia je.muka ngn badan ngn kepala dia langsung aku tak nampak.bila ko zoom dekat baru aku perasan.rasa cam nak tampor jer katak tu menyamar rupe cam gituw.buat juling bijik mata aku ni ha.haishhh!!!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

benciiiii sb aku x nmpk!ahahaha..

Dilla Ady said...

ya allah..katak rupanye..huhuhu..

gambar last tu baru la mate nampak btul2..mmg kerooo mate ai yu!

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

i hate katak very much! sanggup tahan ber** sebab katak dalam jamban..arghhhh!

Zura said...

eeeeeee...yerkkkkkkkkk..akak sy gelilah katak walaupun hanya tgk gambar je..eeeee...nk muntah dh nie...eee...yerrrrkkk....

atty's said...

katak rupanya..takut gak ngn katak nie.

sarah-najwan said...

ni teka yg mana pulok?
akak terlepas ni..ehhe

akak xle ngan katak..geli amat..

wahida said...

sarah najwan: ni teka binatang tersembunyi yg kedua...hehe..

Myra Jay said...

Owhhh..katak rupanya :)

~ yus ~ said...

adohai, mata akak mmg tak leh tengok dan nampak...huhu

katak ke?

rATu kEBaYA said...

dulu katak ni selalu terpijak tau.. time kita nak lalu dia nak lalu jugak.. bila sama2 nak lalu terus akak terpijak.. kelepek penyek.. tapi tak matilah.. lepas tu dia sambung lompat balik..

dwaty said...

katek oh katek....

selamat berhujung minggu....

whitecappuccino said...

terlepas la plak..tapi kalo tak terlepas pun sure tak leh jawab punya

Citarasa Rinduan said...

ala........
salah teka..ala2 ranting kayu eik warna katak tu..kalau wahida tak putihkan blaground sure gambar atas tu tetap ayu tak dapat teka.

Amy Syaquena said...

katak sangat geli dengan katak..tapi pernah makan katak yang di campur dalam laksa.. sampai skg bila teringat jadi kembang tekak..sumpah klu aku tau aku sumbat dalam mulut tauke kedai makan tue

Cik Ezy said...

kaler katak tu dh same ngn kaler daun..
lgsg xnmpk rupe katak..
keh3

Yan said...

eee...gelinya katak ada dalam kasut...

wahida, kat sini ada tips sal Bali..
http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/04/tips-while-you-in-bali.html

a.samad jaafar said...

kat cameron highland ada katak tu..nampak sepesel..sup katak best woo..

MR. SYAH said...

pelik betul katak tu.. xsuka katak sebab tak kacak.. kah3..

puteri ain said...

dari kecil sampai sekarang memang geli dgn katak..heeh

wida said...

la..katak ker.hihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sejukkkkkk.....







comel pulak rupa dia..

aLya maNip said...

even sys da cakap katak alya still x dapat nmpak smp la gmbar last..hahaha

TiKa LEh said...

xnmpk mcm katak pun..hehhe..stuju2..xsuka katak..geli..heheh

miss Fyqa said...

hehh. memang geli oohh dtg katak..

lama x singgah sini. bz le kak :)

Softtouch [Hanim] said...

la...katak ke...xpernah tgk katak mcm tu....1st time nie

bunga said...

haha..bunga tak perasan pun itu katak..

mummysyafie said...

la..tak perasan plak kalau yang lain tu tak digelapkan

Gentleman Frog said...

salam,

subhanallah!

|| NaFiRaa || said...

erkk.. mmg x nampak pon ade katak kt situ.. x suka katak!! geli!!!

AkuMuzikFilem said...

ini katak chameleon ni. ada ke? hehe

FreESiA said...

pelik betul rupa katak ni. kali pertama tengok. interesting. tapi saya geli dengan katak.

Mama Gee said...

laaaaaaaaaa mmg katak sungguh laaa...jenuh mencari..tak nampak..