nuffnang advert

Thursday, April 21, 2011

durian penkek dan durian mochi....

selamat pagi semua....
ari sabtu lepas balik dari makan kat Belanga, aku duk cari durian penkek...ala, benda yg dah lama aku mengidam tu...yg blogger duk dah makan, aku tak makan2 lagi tu...ekekekek....

masih di MidValley...gigih aku amek gambar kat tgh2 org ramai neh...apa ada kesah, mmg dasar blogger...ngeeee...

dia buat kat sini terus...pastu dia letak la durian kat dlm tu....semerbak bau durian ko....satu Midvalley pandang aku...acah je....

mcm ni hasilnya...sepatutnya aku mkn time panas2 baru angkat tu...tapi sbb lepas tu kami ada plan nak gi tmpt lain lak, tu yg tak dpt mkn terus tu, dah sampai umah baru mkn..so, rupa dia ala2 hodoh gitu, tapi sedap okeh!!

ni pulak durian mochi....pernah makan kuih tepung gomak? mcm tu lah rasa dia..cuma kat dlm ada durian je lah...letak dlm peti ais, mkn sejuk2...perghhhh....layan!! tapi anak2 aku tak suka...bagus jugak, dpt aku bedal sorang2...kahkah....


so, sesiapa yg rasa nak pegi cari durian penkek dan durian mochi boleh cari kat Midvalley depan KFC...kedai ni ada mcm2 tau...ada eskem durian, bahulu durian, mcm2 lagilah yg berasaskan durian...aku tau ni pun drp Nor...ala yg anak bujang dia hensem tu....


p/s: blog aku dah mcm jalan2 cari makan? ngeh ngeh..kelakar la uolls ni.....byk lagi tempat mkn aku tak terjah...take turn...

48 comments:

HonEyBuNNy said...

ayat akak "tapi sedap okeh!!" tu yg menyebabkan memang betul2 sedap lah....terliur lagi pagi2 neh tengok entry makanan...huwawwa

Dee said...

wah..ko kan..lagi advance dari akak..akak lalu dpn kfc tu berjuta kali pun tak nampak kedai ni..yang nampak depan belanga tu je..yang jual durian pancake..huhu..

Yan said...

YA ALLAH sedap nya tengok.. Nnt nak cari lah.. kalau akak tau, masa ke MV ari tu dah akak terjah...

etiey.com© said...

wahhh mabeles.. tapi pancakes doyan tu memang boleh tahan. biasa beli di midvaly..

|| NaFiRaa || said...

perrgghhh... leh bayangkan bila gigit lempeng tu kuar isi durian... sedapnye!!!!!

alinac lover said...

peh..best gak ek ada kedai buat mcm tu..

mesti laku sbb ramai blogger p heheh~

NM02 said...

jah, aku teringin yang mcm si hanim makan tu...

::FAIZ FARISH:: said...

wah nak nak nak. i love durian

♥ Mrs.Eady ♥ said...

humakaiiiiiiiii.........nk kene pg beli nih!tapi confirm laki aku duk jauh kalo x nnti dia migrain!

Arizakiah said...

Nampaknya kalau sesape yang tercari-cari tempat makan, kena cari blog my all dulu baru dapat maklumat terkini...
Tapi sayang...akak tak makan durian. kuih tepung gomak memang pebret akak.

bonda dadif aka akish said...

whoaaaaa...doyan semata2...

=)

h4ni3 said...

aikkkk

kata tgh krusus??? ;)

Hanis Azla said...

alamak.. terbau2 durian sampai sinilah..

kasihredha said...

sure best...nak kena terjah juga suatu hari nanti :)

sarah-najwan said...

ya allah..mak terliur weh..huhu

makdara TERdiva said...

tunggu dis week ai buat kek lapis durian.. :)

My Little Diary said...

aku minat durian... huhu
tak sabo nak ke mid valley, nak cari durian penkek tu..

wahida said...

h4ni3: saya dah balik dari kursus la kak...kan hari ni hari Khamis...

rasp said...

huhuhuhu nie yg kaki ku gatalllll je nak jejak MV nie....

Daddy Ziyyad said...

blog ko ni dah macam blog makan lah wahida..ekekeke..

by the way thanks , sanggup ambik gambar booth durian ni..senang aku nak terjah nanti..:P

munna said...

adoyai... mesti sedap ni... sebagai peminat durian tegar harus rasa jeles pasal jauh sgt Midvalley tu

wida said...

wah..cam lempeng jer yer.bilalah dapat gi ni..

Fieza79 said...

wehh sedap wehh..mana ku nak cari kat sini..teringin beb..!

eB ezrin said...

perghhh tringin la beb :)

dwaty said...

midvalley depan KFC.... ok set!!!!

*∽ IZAN ∽* said...

fuh nampak sedap gilosss.. tak pernah lagi jumpa durian mochi tuh uhuhuhu

~ yus ~ said...

aduh terliur tgk dalam posa2 ni..huhu

Zura said...

kena cube nie...

Mamamya said...

aku setuju ko kata blog ni dah mcm 'blog jln2 cari makan' aku suka...:) w'pun tmpt mkn yg ko pegi tu jauh bebenor dr sini....;)

aku baru b'angan nak buat pankek doyan...klu jd nnti aku tunjuk kat ko yer...;)

atty's said...

tengok pun dah rasa sedap.
harus nanti g cari..

Aleyn said...

Perghhh...tertarik..terangkat...tak sabarnyer nak gi MV....thanks for the info...I dah tak keruan dibuatnyer...membayangkan kelazatan durian itu....

kayzie said...

kalo hb org tau ni msti dia teruja..coz dia hantu durian..huhu..org pun sk jl2 cari makan kak..leh geng..ahaks

nurkass said...

selalu makan kuih mochi dalam inti kacang..tak pernah lak jumpa inti durian..

akan ku terjahhhhh...!!!

amirah said...

wei..baru buat entry pasal durian pancake..heran ek, tak pernah nengok org buat entry durian pancake cam yg ko mkn ni weh.sume tunjuk yg mcm bantal tu..yg kalo camni baru betul pancake = lempeng. sama ke tak rasa dia. apsal ko x tunjuk isi dia.nak nengok apap ada dlm nya..hehe..ada kedai lgi satu ek kat MV yg ada jual..tak sbr nak pergi..dh lama giler teringin

wahida said...

amirah: apa ada dlm dia? durian semata2 la beb!! hahaha!!

azian said...

salam kenal...
sukanya durian...tp tempoyak tak mkn plak...hehehe

Ena said...

situ je ker ada?
dah lama tak ke sana.. uwaaaaaa..

ZZnoor said...

serius nmpak mntap! harus sy cube! klu pia tgk ni, msti dia pun terliuuurr...

Maya Mayana said...

haha..cam tu boleh beli lagi bedal sorang2..hehe...

kak Erna said...

wahida..akak pun nak jugak..sedapnya..bila la nak pergi midvalley

aDieyZa said...

nak cari jugak la... dah terliur dah ni.. nampak sedapppppppppp!!! thanks for sharing..

sha a.s said...

durian mochi tu aku tgk dah mcm kuih badak berendam cuma xde kua santan je...hihi

wahida said...

sha as: betul tu, aku pun rasa mcm tu...ala2 tepung gomak pun ada...

azzey said...

Terus rasa lapor...wlupun bkn peminat durian sgt....heh3...

IDAZS said...

tak pernah rasa yang ni. biasa beli yang color kuning, 6 ketul rm10, durian pancake juga :)

lps ni boleh try yg ni pilak

mummysyafie said...

sedap kan..tu yang tak boleh tahan sebab pure isi durian tu. hihih..ni yang tak boleh tahan ni, nak gi MV lagi tiz wikend.

NzA said...

makanan brasakan durian akak makan lak cuma durian yg ori tu xmakan...hu...

Softtouch [Hanim] said...

mcm ni plak durian pancake wahida punya,.sy mn ari tu lain..yg ni mcm apam balik versi kecik plak..

nk trylah tp kene pg mid valley plak..dee, nk kirim..heeee