nuffnang advert

Monday, April 18, 2011

Belanga....

selamat pagi semua...korang dah pecah laju? ha? korang tak tau pecah laju tu apa? pecah laju tu breakfast la...ahaks!! pinjam ayat zizan show...ekekekek....
k, lah malas nak merapu pagi2 ni...jom layan Belanga kat Mid Valley....

 tgk menu, nampak nasi tumpang, terus teringat kak Dee, dia pernah promote nasi tumpang ni, tapi sekali abes daaaa, frust menonggeng aku....huwaaaa!!

 ni air aku...soya cincau...tapi bila dah abes minum baru teringat kat utube kecoh pasal kes peniaga ludah kat air soya dia bg melariskan air soya dia tu ( kat mana ntah )...uwekkk!!

 ni pulak air si abang...Nusantara Ice Blended...sedap giler!! tak tipu punya...nak cakap jugak lagi sekali, sedap nak mampus!!!

 ni nama dia Nasi Chok...atau kata lain bubur nasi...utk our kids...Nasi Chok ni ada telur masin sekali...sedap, anak2 pun suka...

 ni pulak nasi goreng belacan...hubby punya...hubby cakap sedap...aku tgk chicken wing dia tu yg tak menahan tu...yummy!!

 ni pulak nasi lemak aku...sambal ikan bilis dia sedap tau!! aku ada order sekali ngan sambal udang..tapi mana sambal udang dia tu ye...

rupanya dia bg pinggan asing...mcm nak mkn tengahari kekdahnya...padahal kami dtg ptg...byk giler sambal dia ni...udang pun byk...mmg tangkap leleh la sambal udang dia ni...mabeles!! kalau ada petai laaaaagi terangkat!!

senang ckp makan kat sini semua sedap2...betul!! tarak tipu tau!! tapi aku frust sbb tak dpt rasa nasi  tumpang dia...next time la gamaknya....


p/s: demi Maharaja Lawak, kami terlanggan Mustika...jahat Astro!! ater, nak tgk kat utube tak feel la....
      tapi kami tak nyesal sbb minggu ni semua klaka abes kecuali si Amir tu...huh!!

51 comments:

Ayuni said...

hikhik, wat sye lapar...

Maya Mayana said...

ni yang nak pecah laju jugak ni...hehe...memang terliur le dibuatnya :)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

terliurrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

kita tak tengok maharaja lawak sebab kita leh wat lawak sendirik2..haha!

duh! nasi goreng belacan tu buat airliur wa merembes2 jerk..grrrrr

kata nak kurus kan?? so pg ni wa mkn swandis jerk..nak folo??? :)

wida said...

ye lah sis, dulu suka minum air soya..tp sejak video tu tersebar..terus geli+loya tekak nak telan air soya. walaupon air soya dlm kotak!

ZZnoor said...

belanga kt mane ni sis??

wahida said...

zznoor: kan ada tulis tu...kat Midvalley der...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

penah gak makan sini..mmg bes..:-)

kami pon bekira2 nak langan mustika. jahaddd kan astrok eheheh saje je nak nambohkan bil kami ish2

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pergghhh...sedapnye..terutamanye sambal udang tu..
terus terasa lapar ni.. ;)

etiey.com© said...

memang mengiurkan! terutama air yang abang punya tyu

rasp said...

pepagi yg sejuk nie sesaja je kasi i terkecur ya....

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

laparnye saya....tolonggggggggg

kasihredha said...

akak tak langgan pun mustika tu...itu salah satu taktik astro nak suruh kita langgan....akak layan di youtube jer...hik2

sungguh maveles makanan2 di atas buat akak telan air liur je

sahromnasrudin said...

sambal sotong tue yg buat saya tak tahan tue huhuhhhh

wahida said...

sahrom: kat n3 saya ni x de sambal sotong la...ekekekek...

sW33tdARLiNG said...

mabelesss nasi lemak + sambal udang tuuu!

Pala Maldini said...

nko nih kalau nak buat orang terliur pagi2.. mamang sangat pandai ye!!!

bonda dadif aka akish said...

walauweeehhhh!!!lapo teros...kecoq ayaq liuq aku tau...

POHPALEH BURGER said...

perghh best... best.. ermm nasi tumpang... kt midvalley tuh... kompem mahal... kt kg bini aku murah je... singgit lebih je.. skali bedal bleh 2.. 3.. bungkus... hehe alahai bukannye byk pun sebungkus tu...

NM02 said...

(1).. aku tak tahan tgk air nusantara

(2).. aku terliur tgk sambal udang

(3).. aku sentap tgk ayam kepak

(4).. dalam ruangan gosip cakap, elok jugak ada amir tu lagi sebab ada masa nak pegi toilet. hahaha... kesian amir kan...

NzA said...

nasib baik baru lepas makan....hu.hu.hu.....

sha a.s said...

apesal x prsn kt celah mana eh Belanga ni? pdhal Mid Valley tu da mcm rumah kedua aku dah.....

wahida said...

sha as: Belanga ni kiat LG...kat Gardens..

nurkass said...

uihhh..
mmg tangkap leleh punyer lah..

kak Erna said...

wahida..memang meleleh air liur tengok sambal udang ni..

Ati Masrif said...

besttt...

kalau tengah2 bulan dapat mkn
macam gini ...


^____~

mama iris said...

air nusantara tu nampak pon dah agak sedap...hehhehe.....tapi bercinta sungguh nak pegi midvalley...x tau la apsal....makin kertu nih makin malas nak menghala ke KL...hahahhaa....apa kaitan ntah...

eB ezrin said...

nasik goreng belacan tuh asyikkkk ;p

wardah said...

memang nak kene terjah nampak gayanya ni.

Daddy Ziyyad said...

weh..kat level mana Belanga ni? Selalu aku lepak midvalley, tak perasan pun..

Cik Ezy said...

saje je wat org terliur..
haha

wahida said...

daddy ziyyad: ni kat LG...kat Gardens..

Zura said...

sedapnye makanan tue kak...
kak bleh tumpang tgk ML kat umah akak tak..hehhehe..

*∽ IZAN ∽* said...

perghhh.. ganazzz nyer breakfastttt eheheheh

tapi mmg tangkap leleh tengok nihhh

HonEyBuNNy said...

Nusantara Ice Blended sedap.....
nasi bubur tu pun nampak sedappppp..
sambal udang tu lagi la sedap...
adeh..mmg terliur la.....

hysman said...

perghhh tak menahan tgk gambo..
hahaha
stim jer tgok gambo...
saye dah nk lunch ni boleh gak pekena nasi goreng belacan seround 2..kekeke...
slurrpppp.... :p

sarah-najwan said...

waaaaaaaaaaaa..menusuk kelbu pameran gambar itu...da la akak kenalin dit dit kelpaaran ni...maklum la baru abis msuk kelas yg hot hot hot..hhehe

Pepel BoNda AmaNi said...

wey menu ko.....terbaik hoke...

Myra Jay said...

** Sedapnya Nusantara Ice Blended tuh.. tergoda giler nengok :)


** Nasi Chok tu ada macam Moi sup, sedap nieh :)

Dilla Ady said...

sedapnye tgk..sayang la takde nasik tumpang tu..first time dgr nih..

Muslimah Kota Cinta said...

aku masih lagi menahan nafsu subscribe warna...jumaat malam aku sangap je x leh bergelak ketawa wawawawa

belanga best!

cikceriacorner said...

wow..akak..bestnye...sedap hingga menjilat jari..heheh

ieda said...

wah tang air tuu x tahan .. memang nampak sedap GILER ! tuuuu .. adehhhh

tulah ingat nak langgan jugak tapi hubby x kasi huwaaaaaaaaaaaaaa

amirah said...

ish..memang nampak sedap..air abang tu nmpk menggiurkan sungguh..

estee_8980 said...

meleleh weh tgk ais blended tu..

Mamamya said...

aku ingat ko memborong periuk belanga tadikkk....hadoi lah...

wehhh...sama lah kita....aku pun t'heret sama melanggan mustika...mencik tau...naik lah bil astro aku...uhuhuhuhu

mummysyafie said...

macam mana ngupernya nasik tumpang ni sis? tak pernah pun nerai

mungelily said...

haishhhhh~~~~~~~
perot lapoooo
nak jugakkkkk hahahaaa

jeBateja said...

alamak...sedapnya.....pehhh....tak leh tahan ni....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

harus aku gi cuba tapi malasnya nak carik parking kat MValley tu....

Dee said...

kat belanga ni mmg sedap2..apsal ko gi mid x calling2 akak..jahat neh..kalo x, leh ajak singgah umah..huhu..