nuffnang advert

Wednesday, April 6, 2011

alolololo...aku pun nak susukan ko jugak....

selamat petang semua...

sumber email kembali lagi...ngeee...kali ni pasal feeding fish di China...

 ikan2 ni dididik seawal umur setahun utk makan pakai botol susu ni...

 bila dah berumur 2 tahun, ikan2 ni dipamerkan di tempat2 yg menarik perhatian ramai org seperti di taman2...

 setiap botol dijual ngan harga RMB10 bersamaan RM 4.60 duit kita...aku baru lepas convert tadi...rajin tak aku??

 tapi aku konpius...dia bagi makan ke minum ek??

 ke ada makanan ikan yg berbentuk cecair? hahaha...maklumlah takde akuarium kat umah...

cute kan?



p/s: teringat dulu masa duk Ampang, setiap Sabtu gi bagi makan ikan kat KDE...memori sungguh kan hubby kan??


sumber: email

45 comments:

wida said...

pndainya ikan tu menyusu yer...

cik dah ganu kiter said...

olo olo comey plk ikan tu isap botol....

♥ Mrs.Eady ♥ said...

aiksss....1st time tgk mcm nie..pandai plak ikan ni menyusu?

sW33tdARLiNG said...

patut laa ikan kat KDE tu happy semacam jerrrrrrr

qemaishak said...

jenuh nak susukan semua ikan ni hehe comel & jinak2 je ikan tu kan..

::FAIZ FARISH:: said...

comel la

amirah said...

dah pernah tengok dah..hehe..comel kan?sape yg dpt hulurkan muncung dulu, dia la kenyang lebih. tak aci la camni..hehe

chinta... said...

la..comel nye ikan tu nyusu...jenuh lah nak bg nyusu untuk semua ikan kan...hehhehe

Jo Qusary said...

alamak.. ikan dah pandai melawan hukum alam...

kayzie said...

comel la rasa..huhu

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

ngade2 betul la ikan ni..haha!

~ yus ~ said...

baru pertama kali nampak ikan pun hisap susu botol..huhu

h4ni3 said...

halahaiiii.. kiutnyerrr

Ain Atika Zailani (PAL) said...

ahahha gila pelik ouh....

mungelily said...

xblh blaa...comel glerrr ikan tuu minum guna botol susu..hahaa..

xmkn ke ikan nih?

sarah-najwan said...

pestime tgk ikan membotol susu cenggini..hehe..
mcm jinak je ikan2 tu..

wardah said...

eiiii pandai nya merekaaa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

laki aku dulu keja KDE beb...ekkekeke..tetiba komen lain dari yang lain bleh...

ieda said...

alor2 .. sukelah budak2 tuu .. adalak mcm nie erkk dik .. adehhh mcm2 hal dlm dunia nie ..

cute tul tgk .. ramai lak yg nyusukan ekekek adehhh x percaya jer akak tgk .. siap ikan2 tuu paham tuu :))

syairahmohdanuar said...

comelnya ikan2 tu semua!! x))
sy dh follow :)

Dilla Ady said...

ye la..chumelnye ikan2 nih..tak sangka ade gak ikan menyusu..leh la ajar ikan kat umah mak abah menyusu camni..

kak Erna said...

wahida..seronoknya tengok..tq share dsini..akak siap panggil anak tengok..suka angat dia dia tengok..

rasp said...

beriya2 ikan2 nie memuncungkan mulut ya....

Cik Ezy said...

boleh ke ikan menyusu?
ekeke..
pelik sngguh..

l a l a , S h a h e i l a said...

huhu...first time tgk...cumel lah ikan2 tu...

azzey said...

he3....mesti ikan2 ni bijak nanti..

azzey said...

klik HB

Softtouch [Hanim] said...

mcm pelik plak kena susu...mcm mana lah nk tau smeua ikan dpt susu tu yer?sianlah kalu ikan yg betul2 xdpt mkanan tu..sian....

yg pasal nugget ramlee tu, betullah dia krg popular dr ayamas..iklan kat tv pun cmm xde jer..syglah kan..dahlah produk bumiputera...

IMANSHAH said...

jgn nanti gigit baru tau

Kak Aya said...

oo ada jugak ye ikan yang menyusu...thanks for sharing

lemongrassbeam said...

wahh...ikan pon pndi menyusulah :)

aLya maNip said...

comeinye sys..hihi

sempat gak kembalikan kenangan ngan hubby sys..hehe

aLya maNip said...

comeinye sys..hihi

sempat gak kembalikan kenangan ngan hubby sys..hehe

jeBateja said...

gilak...terpikir depa nak buat mcm ni erk...hebat tul...

|| NaFiRaa || said...

Ya Allah!! kiutnye~ muncung2 mulut ikan tu isap puting botol susu tuh~

bunga said...

ehh..cam bestla bg minum kat ikan tu..pe tu?/susu ke sis??

HoNeY_oK said...

diorg pakai botol susu bpa free x sayang...

ha ah la.. teringat masa sabtu2 kat KDE...ampak fish... ahha..ha..ha.... abg pon dah besa.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alamak ai..

geram pulak aku nengok..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tu makanan ikan kot..ikan jenis kap ni menyusu ke ek? alamak..kene kaji ni..ehehhe..sbb yg menyusu hanyalah mamals..:-)

NzA said...

susah gak kalu xde org volunteer nk susukan....jwbnya kebulur la ikan2 tu semua.......

estee_8980 said...

somelllll... berebut2 nk menyusu..

Zura said...

pandai ikan tue menyusu...

mummysyafie said...

pastikan botol tu BPA free..hihihih... first time plak tengok ikan menyusu.

AdiaLuze said...

Waahhh ... Layanan spesel sungguh ikan2 ni dapat ... pandai betul dia isap puting botol tuuu .. kiut jeee ;D

Mariavjsp said...

tu makanan ikan kot..ikan jenis kap ni menyusu ke ek? alamak..kene kaji ni..ehehhe..sbb yg menyusu hanyalah mamals..:-)