nuffnang advert

Monday, March 28, 2011

wahai bloggers yg bijaksana....

Ahemm....ahem!
Sebenar-benarnya,I cuma berkawan dgn orang yg pandainya macam level I jer.Kalo I dapat tau yg orang tu tak pandai ( 'Bodo' - kata org Kedah), I malas la nak berkawan dgn org tu.So to make sure you ni seorang yg pandai mcm I, lets do this little test aar...............

This puzzle is called Lateral Thinking, a good mind stimulation

Here we go...Good Luck My Fren!


   man

1.                                                                        ------------

   board







Ans. = man overboard


Senangkan? okay, let's see if you've got the hang of it.



   stand

2.                                                                       ------------

   i





Ans. = I understand


Got the drift ? I rasa lega sebab you nampak pandai la....lets try some more!




3. /r/e/a/d/i/n/g/







Ans. = reading between the lines


Takpa,just this one,Im sure yg lain2 you tau!




4.



r

road

a

d



Ans. = cross road


Tekedu sikit aar ?

Silap kat mana tu ? cuba fikir...tapi kalu fikir lama2 tapi jawab tak kena jugak tu dah ada tanda2 yg tak elok tu...

Remember: You ni samada jenis yg pandai atau jenis yg tak pandai..

Dont worry - You can still redeem yourself.


5.                                                                            cycle

   cycle

   cycle






Ans. = tricycle


Not easy to figure that out ha!




   0

6.                                                                      ------------

   M.D.

   Ph.D.






Ans. = two degrees below zero


C'mon give it a little thought !

Tak kan you nak rela dikategorikan dalam golongan yg 'Tak Pandai'? (hmm,bodo la tu)



7.                                                                             knee

    light



Ans. = neon light

( knee - on - light )


Aar?? Tak perasan benda apa? Eisshh....Takpa,You can prove you're smart by getting this one right...



    ground

8.                                                                     ---------------

    feet feet feet feet feet feet







Ans. = six feet underground

Oh no, not again !!

Kalu yg ni pun you tak tahu,maybe its time to go

6' underground la kot! (sorry, jgn marah yeaaaa....)




9.                                                                 he's X himself








Ans. = he's by himself

Now you really mess up big time..!

Apasal You asik tak tau jer ni... tadi kata pandai sangat.

Never mind,lets go some more...



10.                                                                               ecnalg






Ans. = backward glance

Eee...not even close!! Your England is really really terok la! Now Im looking at you differently as Im beginning to think you're hmmmm...


OK, OK, kita cuba lagi sampai you dapat..



11.                                                                                 death ..... life








Ans. = life after death


Okay last chance ..................


12.                                                THINK






Ans. = think big ! !



And this last one is real fundoo - - -


13.                                      ababaaabbbbaaaabbbbababaabbaaabbbbbbbbb...






Ans. = long time no 'C'

Hmmm...Now I really2 dont know what to say about you..



Muahahahaha...........!! Welcome to the club !



Cheers


p/s: jahat email ni kan, kata org bodo....huhuhu...


sumber: email

28 comments:

Pala Maldini said...

Yang aku tak tahan no 10..

"YOUR ENGLAND is really really terok la!"

hahaha.. me no english.. what to do..?

sha a.s said...

naseb aku reti jwb..

*pdhal psl da penah dpt email ni gak!

Cik Ezy said...

penin kejap.. ekeke

rasp said...

i soka soklan2 cepukmas camni...
rasa nak cepuk2 je hehehehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...

confuse...???

nurkass said...

yela..yela..
aku tak terror cam ko..
tak pela..ko tak nak kwn aku..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bkn bodo..tak bijak je..aahha

Mama Gee said...

aiyaksss....semua tak betul..takleh kawanlah ni yaa..hehe

Hanis Azla said...

tak brp nak bijak aje... he..he..

Dilla Ady said...

peningnye ngan soalan2 die nih...

tak brape nk pandai la nk jawab..hihihi

dwaty said...

no komen..... hikhikhik

ieda said...

adehhh pening ekekek :)

eelobor said...

ada panadol lebih tak?

::FAIZ FARISH:: said...

erk, jap, nak bukak kamus

aLya maNip said...

uwaaaa..tak bleh kawan da kita cenggini..hahaha

Mak Su said...

errr, saya sah ler? ;p

a.samad jaafar said...

Wahhh... bestnyeee.. jawapan yg kucari selama ini telah kutemui di sini.. Yeahhh... aku bodohhh.. yeaaahh.. OK aper... kihkihkih...

Ermayum said...

satu pun i tak tau jawab uwaaaaaaaaaa bodohnya i

happy hari polis to Mak Pn Wahida :D

maya amir said...

aramakkk..nape 1 pun i takleh jawab ni..u still kawan ngan i kan? heheheh..

mummysyafie said...

penin..hihihi...

mR.sYaH said...

bijak tu subjektif.. bodo pun subjektif.. keh3..

Softtouch [Hanim] said...

ok....buatkan sy terpikir..manalah dia dpt jwpn tu...xpe xpe..sbg hiburan

selamat hari polis utk mak wahida..sy pun mangga ngan untie..kagum sy tau...

AkuMuzikFilem said...

huhu. tercabar minda i

ZZnoor said...

its a nice one sis!! blh copy n paste ni! hihi

NzA said...

keluar bintang2.....

atty's said...

penin pala kty kuar burung2..lagi no 10

bunga said...

hahaha..pening bunga..haa

amirah said...

hahaha..suka la..ai likeee