nuffnang advert

Monday, March 28, 2011

teruskan perjuangan, mak!!

selamat pagi semua....
ari ni aku nak wish kat mak aku selamat hari polis yang ke 204...walaupun aku lambat 3 ari, aku tetap nak wish jugak...tapi 25 Mac along dah wish kat mak thru fon kol kan mak kan...cuma lambat nak publish kat blog jer....huhu...

gambar mak bersama uniform polis...( cermin mata hitam adalah utk menambahkan lagi manis mak aku utk tatapan kwn2 blog...ekekekek...) mak yg sudah berada dlm dunia polis selama 35 tahun, pelbagai kes yg mak dah jumpa....

mak, along bangga ada ibu seberani mak, ada ibu sekuat mak, ada ibu setabah mak, ada ibu berhati kental seperti mak...
biarlah org ckp apa pun mengenai polis, apa yg mak kerjakan sekarang adalah sumber rezeki yg halal, tanpa seorang lelaki bernama suami mak usahakan agar anak2 mak berjaya dgn duit gaji polis mak...

tanpa duit gaji polis mak, along takkan pernah dpt merasa pakai gaun yg cantik2...
tanpa duit gaji polis mak, along takkan pernah dpt merasa memegang Barbie doll...
tanpa duit gaji polis mak, along takkan pernah dpt merasa apa itu alam universiti...
tanpa duit gaji polis mak, Dik Emy takkan pernah dpt merasa menunggang basikal sendiri...
tanpa duit gaji polis mak, Dik Emy takkan pernah dpt merasa baju melayu yg sgt cantik di pagi raya..
tanpa duit gaji polis mak, Dik Emy takkan pernah dpt merasa memiliki motosikal sendiri....

teruskan usaha mak berjuang demi kesejahteraan negara, along sgt menjunjung tinggi pekerjaan mak, along doakan mak agar sentiasa diberikan kesihatan yg baik utk meneruskan usaha mak...

SELAMAT HARI POLIS YANG KE 204,
SARJAN JAMALIAH!!!

p/s: teringat kes mak bergadai nyawa bertarung dengan orang amuk...mak nyaris terkena tikaman pedang samurai org amuk tu...along takkan lupa kejadian tu sampai bila2 mak...mak wanita terhebat di mata along...

45 comments:

CGG said...

selamat hari polis!

amirah said...

mak wida sweetnya..lawa.. makcik, selamat hari polis ye..

Daddy Ziyyad said...

Selamat Hari Polis Sarjan Jamaliah !!!!

Fuiyoooo...mak ko polis sehhh...cun in her uniform..I like.....:)

sW33tdARLiNG said...

woowwww!!
aku tumpang bangga...! selamata hari polis makcik

♥ Mrs.Eady ♥ said...

anak sarjan rupa nyer..hehehe...selamat hari polis mak :)

Fieza79 said...

mak ko polis ye..mmg wanita yg hebat ni...tumpang bangga jgk lah..!

selamat hari polis...

ct shah said...

wah jah!kental dan beraninyer mak hang.aku pun turut bangga.

selamat hari polis makcik jamie.:-)

Hanis Azla said...

mmg nmpk gagah mak wahida tu.. semoga Allah sentiasa memberkati kehidupannya..

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, ziarahlah blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa mak wahida polis..takuttt.larikk eheh cam org wat salah lak..
samela muka korang dua beranak

selamat hari polisssss

Dee said...

selamat hari polis sarjan jamaliah..wah makcik cun habislah..jeles sy ni..

EB said...

Ya selamat hari polis.. hehehe..

Pala Maldini said...

Selamat Hari Polis Puan Sarjan...

mesti beliau kenal Sarjan Misai Gerak khas...

gerak, gerak, gerak khas... hehehe

aDieyZa said...

wah, mak wahida polis yer.. mesti anak2 lebih displin kan.. apapun, slmt hari polis utk mak wahida!!

rATu kEBaYA said...

Selamat hari polis yang ke 204..

akak suka kerja yang beruniform ni... nampak segak

eLLy said...

perghhh anak Polis .. mesti laki ko masa nak mengorat ko dia takut2 kan ;p

P/s cun la mak ko .. iklas dari hati

sha a.s said...

rs nk tabik hormat kat mak! ehehe

Ena said...

SELAMAT HARI POLIS WAT MAK WAHIDA..

EH! SAMA LA MUKA IDA NGAN MAK.. ;D

Zura said...

selamat hari polis...muka akak ikut mak akaklah..sejibik...

bonda dadif aka akish said...

mak ko polis...

wahhh kachakk sgh macik...

hepi hari polis macikk!!!!

nurkass said...

erkk..
ingatkan kakak ko wida..
cantik..hehe

selamat hari polis makcik...kalau wida ni degil, cubit jek dia..haha

mungelily said...

kim salam peluk cium kat ibu u itu!
:) selamat ahri polis yg ke 204 tahun!

|| NaFiRaa || said...

tumpang bangga jugak!! selalu baca pasal ayah dia polis.. tapi hari ni dapat baca mak yang jadik polis..

selamat hari polis untuk mak awak~

IDAZS said...

selamat hari polis mak :)

rasp said...

Selamat Hari Polis ....
uish mmg i tabik spring lah kat ur mum sis...
she looks young...
and keje polis nie memang byk risikonya....

makdara TERdiva said...

dua atuk MDT pun polis.. :)
tapi cucu2 takde ke arah itu..tsk!

tabik toing2 kat sarjan!

kayzie said...

hebat mak akak..selamat hr polis makcik..:)

Muslimah Kota Cinta said...

tetiba jadi semngat lak baca entry kamu ni wahid...

selamat hari polis auntie :)

Gieyana said...

selamat hr polis utk ur mum yer..cantik n bgaya jer mak awak..:D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cun rrr mak ko beb....selamat hari polis sarjan jamaliah...

Cik Ezy said...

hebatnye mak akk..
=)

wida said...

wah..bergaya mak sis.
selamat hari polis makcik..tabik sekali!

Yan said...

Dalam apa jua keadaan IBU adalah manusia terhebat.

~ yus ~ said...

Selamat hari polis buat mak Wahida.

p/s: nampak sangat muda dan sweet mak wahida tau. Akak percaya Wahida sangat bangga punya ibu seperti dia kan...:)

intan morsalin said...

1st - slmat ari polis makcik..tqvm sbb jaga keamanan negara
2) wahida : mak u nmpak muda la..ape rahsia?

♥ manje ♥ said...

selamat hari polis buat mak wahida juga... =) ~

..::SangRatoo::.. said...

Pn Jamaliah..selamat hari polis! (eh cam ckp dgn mak sendiri plak..sebab nama sama..hehe..bapak kite pun pak polisi jugekk)

kiwi said...

wahh..hehe..cayalah..selamat hari polis..cumil ^^

Myra Jay said...

Mak akak muda ler.. Apa yg penting ttp cantik cam akak..

Selamat Hari Polis untuk mak akak jugak :)

Dilla Ady said...

wahh..selamat ari polis tuk mak wahida..

seiras btul cam muke wahida..

ieda said...

mudernyaaaa mak wahida .. cute lak tuuu :) maintain jelita kan kalau polis wanita nie :)

mummysyafie said...

selamat hari polis..mak u polis erkk dear..caiyok..caiyok..nampak still segak lagi

NzA said...

sewwtnya mak wahida...slamat hari polis.

atty's said...

selamat hari polis makcik..saya sungguh berbangga dgn makcik..
sbb dulu saya pernah bercita2 nak jadik polis..

wahida..u sungguh bertuah..!

sweet je makcik ..look young.

whitecappuccino said...

hebatnya mak ida! nampak muda lagi..