nuffnang advert

Friday, March 11, 2011

seriau lak aku tgk...

selamat petang semua...
gambar2 di bwh adalah gambar2 xcident kapalterbang...seriau tgk...

setiap kali aku fly, masa dia nak terbang tu, x putus aku mengucap, istighfar dan baca 4 qul...takut jugak kan...hubby cakap sebenarnya masa dia nak landing tu lagi bahaya...ish ish...
bila dah tgk camni, cuak lak bila flight kami ke Langkawi dan Bali nnt adalah waktu mlm...harap2 semuanya berjalan lancar....amin...


p/s: dulu minat jadi stewardess, tapi pakwe lak tak bagi masa tu..ahaks!!



sumber: email

44 comments:

Yan said...

Betul kata yr hubby. Landing tu lg bahaya. akak paling takut bab landing dan masa dia nak brek tu.. Tu paling takut..

Ayuni said...

erm, seram .....xpnh naik kapal terbang...

Citarasa Rinduan said...

sampai skrang ayu tak perah naik kapal terbang atau helikopter

NM02 said...

demmm... kau wat jiwa aku kacau utk bulan 6 dan 10 nnt

kasihredha said...

InsyaAllah selamat...
minta dijauhkan...nauzubillah

nurkass said...

uihhh..
nauzubillah...
minta byawa..minta nyawa..

sya hassan said...

mntak supaya dijauhkn musibah.. jrg2 xcident kpl trbg berlaku kat Malaysia neh.. insyaAllah xde pape.. take care akak wahida ku tayamm.. hihi

Daddy Ziyyad said...

aku suka tgk Air Crash Investigations kat astro tu..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

erks......menakutkan!

Ena said...

tu la.. bila naik fllight mesti tak mampu nak tido sbb sangat risau..

Dilla Ady said...

yg kapal terbangnye pun da ngeri...mangsa2nye ntah camne agaknye keadaannye kan?

ish...mintak dijauhkan la yg bukan2 kalu naik flight..tapi dilla lum penah merasa lagi naik flight..bile la agaknye...

yua said...

blom pernah naik flight. tp dah agak, msti rasa cuak punyer..

..::SangRatoo::.. said...

wah da...kalau tak ko dh jadik stewardess kan..mcm awan dania..tukar jadik awan wahida..perghh :P

Mamamya said...

blm pernah ada pengalaman naik flight lagi..sian kan sob...sob...sob....

tp lia suka tgk kat discovery channel ttg air crash...

pssstttt...dulu lia pun nak jd stewardess tp k'tinggian cam x cukup jerk...uhuhuhuhu

eT said...

huhu...dari accident teruk sampai yg bese2 jek..gerun tengok...

TUNGKU MODEN

dwaty said...

aku lagi suka time landing dari baru nak terbang... hehehe

h4ni3 said...

yang masuk dalam rumah tu.. ngeri gilerr

whitecappuccino said...

serammnya..

kiwi said...

yg tayar tu msti mse nk landing kn jadi cmtu..huhu..

Jannah Miho said...

ngerinyee..fobia lak nak naik kapal terbang..

sarah-najwan said...

pengalaman akak naik flite dr KL ke melbourne selama 8 jam mmg takut ajo..sepanjang atas tu akak asik fikir ngarut2 ajo..muka pun pucat je..

nak2 time pilot ckp suh pkai seat belt..pastu plane tu gegar2 langgar awan..

bila nmpk singapura tu..baru akak ceria sket tau..huhu

Mielliza said...

menyeramkan juga..

NzA said...

ngeri la pulak..kalu wahida nk tau, tiap kali naik flight akak seboleh2nya xduduk tepi tingkap n sepjg prjlnan akak brpura2 tiduzzzzz.......takut..dlm kepala asyik trfikir prkara2 yg buruk je...hi..

HoNeY_oK said...

Honey_ok loves babywonderful...

white rose said...

tak pernah lagi naik kapal terobang...

Dee said...

ko ni dik..dahlah akak pun nak fly nti..takut lak tengok..

mungelily said...

tajottnyerr...huhuhu
kte xpernah naik kapal terbang pun...

IMANSHAH said...

ayoyo, cek pun gerun le..bulan 6 ni nak terbang lg

sekamar rindu said...

salam..

ni buat jadi takut ni....baru rancang2 nak gi holiday

hysman said...

tgok kete kita klu eksiden sikit dah rase "aduh duit lg"..apekan lg kapal terobang eksiden,mau botak pale nk repair..hahaha.....

ieda said...

uishh memang seram dik .. tgk punn dah tau huhuh ... mana2 kenderaan naik kalau dah ditentukan ajalnya . x boleh nak lari ..

Zura said...

aish takut tgk...tawakal je kak...insyaallah sampai dengan selamat...

puteri ain said...

macam2 boleh jadi bila naik kapal..
haishhh....bahaya bahaya

AkuMuzikFilem said...

semua kenderaan ada risiko. besar atau kecil jer..

Shaheila Malek said...

Risau gak tgk menda ni..huhu

bunga said...

seram la tgk..

maya amir said...

uitss.. saya tak kesah naik plane, tapi bile tgk nih, terus takut...

Softtouch [Hanim] said...

InsyaAllah xde apa2 tu wahida..betsnya nk p langkawi n bali..

suami sy pun seriau nak naik kapal terbang lepas dia tgk aircrush kat astro dulu..

Pencacai Alim said...

terbabas masuk umh org tu yg seriau tuh

rasp said...

mmg time nak take off & landing rasa suspen je kan sis...

Ogy said...

alamakkk...gerunn plak....
seeloknya jgn pk yg buruk2...
doa agar segalanya berjalan lancar dan selamat sampai ke destinasi...

Raji berkata said...

ni yg takut beno nk nek pesawat ni @@

Ermayum said...

ni tak la takut sangat dear hehe yang hancus tu takut yang meletup tu ish scary mayat pun tak leh jumpa but kebarangkalian berlaku accident is very small - jalan rayanya accident lagi tinggi maknannya orang yang naik kapal terbang n drive keta - kebarangkalian nak accident keta lagi tingggi dari accident kapal terbang :) tu yang i pernah baca la hehe but accident keta mayat tak leh hancus meletup kan

amirah said...

moga kita sume dijauhkan dr malapetaka camne