nuffnang advert

Monday, March 14, 2011

n3 makan2 sambil mengomel...

selamat pagi semua....
hari ni aku hapdet ngan ceria sekali...alhamdulillah, aku dikurniakan sehari lagi untuk melihat anak2 aku..
nak hapdet citer makan2 di pizza hut la hari ni...dah dua minggu baru nak publish kekdahnya....korang layankan je la....

our mocktails...tropical fizz, sunny fizz dan assam boi fizz...ah, sedapnya air asam boi tu....

pizza feveret kami, island supreme dan semestinya aku pilih cheezy lava...cheese wajib ada okeh...

chicken wing ni wajib order..feveret anak2...feveret mama dia sekali...agagaga....kena order yg Deli Wings,kalau order yg BBQ, anak2 x leh makan...

udang tempura ni pun wajib kami order kalau kami ke pizza hut..sebab aku sukaaaaaaaa sgt...aku kalau makan udang ni, mmg x cukup sepinggan..ekekekek...

honestly speaking, aku suka menu2 kat pizza hut ni, tapi napelah lah service pizza hut selalu hampeh...dah byk kali aku makan pizza hut di lain2 cawangan, layanan mmg nan hado...tapi alhamdulillah, di Rawang ni service dia walaupun x la bagus sgt, tapi better than cawangan lain yg pernah kami pergi...ada tu tunggu pizza sejam lebih x sampai la, asyik dgr pinggan mangkuk pecah byk kali la...(mcm x nak keje je..)ada tu masa aku pegi ngan member opis lama kat ampang dulu, ada ke patut waiter tu buat muka bila kami duk terpikir2 nak order apa..pas tu siap ckp belakang lagi ngan member2 dia...kiteorg dgr terus cancel order...hahahah...padan muka ko...tapi selalunya lambat la...tapi ada satu cawangan Pizza Hut yg aku ngan hubby suka pegi...Pizza Hut cawangan Bukit Bintang..layanan mmg tip top walaupun org ramai...menu cepat sampai dan staff dia sentiasa senyum dan sgt welcome kita....

to pizza hut, improve ur service plizz!!

p/s: suka mkn kat kedai mamak, servis yg sgt cepat!!

59 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

jadi lapar terus!hurmm....

mama maman said...

amboi... pepagi dah nmpk mknn yg menyelerakan..... best..best...

liyana said...

aah mmg betul pun, pizza hut service mmg kena improve. tu yg mls mkn kt pizza, baik p domino, hehe
ermm sedap nye ciken wings tu, oh ^^

Daddy Ziyyad said...

setuju!!

servis pizza hut lagi hampeh berbanding mamak, padahal ada servis tax.

Mamamya said...

btl2!!! mmg setuju sgt bab layanan k/tangan pizza hut ni....kenapa blh jadi gitu yerk???

dah lama mmg x menjejakkan kaki kat pizza nih....lia blm penah lah order udang tempura..sedap ea?? nak try lah klu pi pizza nnti....

CGG said...

wow..
nie sume pembuka selera cgg nie..
yummy

Cik Ina minat Do do Cheng said...

yang benar, orang tak delah ramai sangat, tapi punyalah lambat. kalau kena time lapar, mahu je nak menjerit.haus tekak nengok air tu.sedap.

bonda dadif aka akish said...

aku lapo....

warghhhhh=)

kasihredha said...

suka makanana di pizza hut..spt wahida cakap le...kurang puas hati dgn service dia...slow, kdg2 order tak sampai2 :(

hanim azhari said...

lapo..lapo..lapo..:(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela..kite sure kene deli wing tu..id BBQ mmg tak lalu nak makan

oh kat shah alam ni..takt ni mmg bagus servis depa..senyum2 sokmo..:-)

mrsharis said...

seb baik aku tak keje pizza hut..klu tak gerenti dh terkecik ati dgn kutukan ko..ekekek

eLLy said...

Pizza pizza pizza.. dah lama tak layan pizza

nurkass said...

sib baik kat shah alam ni servis bagus..hehe..

spagethi pun best gak..nyum.nyum

Jo Qusary said...

huhuhu... tgk entri ni je dah lapo gaban...

Dee said...

pizza hut pavilion pun ok..mid pun ok..kat maluri n bangsar pun ok..hehehe..sib baik so far masuk pizza..service ok..terliur aku tgk food2 ko tu dik..

dwaty said...

semalam baru jer makan pizza kat alamanda... sbelum ni nak tgu makan sampai dah ambil masa lebih dari 30 minit... tp bila dah banyak org komplen... lebih cepat dari biasa....hehehe

azzey said...

Perghhhhhhhhhhhhhhh...PIzza terbaekkkkkkkkkkkkkkk...:)

azzey said...

HB for u

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

so far klu pegi tempat makan yang service hampeh nie memang menyirap sangat kan...

NzA said...

2 yg leceh mkn kt pizza hut...kena tunggu......
ttp anak2 akak pn suka mkn pizza.

wida said...

services charge mahal..so layanan sepatutnya kenalah tip top kan?

Zura said...

sedap...gambar yg besar buat rase mcm makanan tue betul2 ade depan mata je kak..hehe

sha a.s said...

mapley mmg cepat beb! aku suke lepak Bestari menari-nari.......bersih, cepat, selesa!

Ena said...

eh ena pun ada n3 kat pizza hut ni.. biler nak kaur ntah.. hehe..

tetiba rasa nak order piza jugak utk lunch ni.. haha

sicomot-comel said...

cewahhh,,,

kak !
pasni blanje SCC lah kat Pizza Hut Bukit Bintang boleh??
sempena bday SCC bulan 4 ni??

hahahhaa^^

chugie said...

ye.. betul tu, rata2 pizza hut punya servis yg agak teruk kan..

|| NaFiRaa || said...

betolla.. service pizza hut mmg teruk!! lambat!! tapi ai suka sgt sup cendawan kat pizza hut..

Joy said...

sib baik baru last 2 weeks mkn pizza ;)

My Little Diary said...

gilerrrr sedap tuuuuuu

ieda said...

adoii dik .. tgk ayam peha tuuu .. menyerlah tullll ...
aduh .. aduhhh sakit kepala .. :))

ct shah said...

kak jah,mmg rasanya kebanyakan servis kat pizza hut is bad @ dlm bahasa serani lembab.hahaha.
family mertua aku selalu jer order delivery pun lembab cam keldai.akibatnya kitorg dpt 1 lagi pizza large free!!padan muke.sape suh salah umah.hahahahahaha(gelak syaiton)..

atty's said...

sedapnya piza..kty pun suka makan piza.

kt bangi pun pizanya servis lembab giler..

diaorg ni mcm tak cukup staff ke apa..?

~ yus ~ said...

Akak dan keluarga pun suka makan di pizza hut. Memang favorite restoran anak2...

Dilla Ady said...

baru gi makan kt pizza hut ari sabtu lepas..tp dilla tak penah lak berdepan masalah ngan pizza nih...diorangnye service cepat n layanan pun tip top..

tapi udang tu mmg bez la!

Citarasa Rinduan said...

wahida..
ayu pun suka pizza.

tapi nak bt lagu mana...? services depa mmg tak best..menyampah

maya amir said...

seb baik dh mkn minggu lps..kalau tak harus mlm ni pegi..heheh

mummysyafie said...

sedap..airtuh ajak hubby makan kat pizza boleh plak dier takmo. isssh..

sya hassan said...

eden da lamo xpogi pizza.. aisyhh.. jeless edenn tgk akak wahida kito mkn pizza.. ini yg togorak aty na ajak mak p pizza neyh..

*bhse ape la yg gua pkai neyh?? -.-''??

puteri ain said...

oh tidak ! saya kelaparan...:(

TiKa LEh said...

akak, bila mau blnja???hehhe..

kak Erna said...

wahida..semuanya sedap la..terliur nih..

mungelily said...

yea kak...pizza hut serice nyer memang..kalau lapau beno blh hangen satu badan...lembattt bebeno...huhu
anyway dah tgk pizza ni..pale otak rase nak mamam ini pizza plak rasenyerr hahhaa..

white rose said...

ala dorang ni kan, servis tak ok pun org ramai ttp order gak...

dia tau pizza dia sedap...

Cikgu Nurin said...

cantik sungguh udang tu berposing..tergolek berminyak-minyak..hu hu...

miss Fyqa said...

wahh, sudah lama x menikmati pizza :))

Softtouch [Hanim] said...

lapar balik tgh malam ni wahida..sukanya mkn pizza...sgt terliur tgk n3 nie...

jeBateja said...

Uikkk...menu kesukaan kita sama lahh....tapi tang servis yg hampeh tu tak pernah hadapi pun di Bdr baru bangi, Kajang n Nilai...semua cawangan tu ok je pada hamba....ahakz

Raji berkata said...

xpuas owh makan tenpura dia
skit jer udang..
nak lagi nak lagi..

err ak arituh makan kt the mines ok gak services tu pun sbb gi awal kot ;D

NM02 said...

haah la jah,

budak2 yang kerja kat situ mmg hampagas skit.. aku pun suker makan pizza.

h4ni3 said...

cheezy lava?
pehh.. meleleh tengok

..::SangRatoo::.. said...

lapa la..dahla tgh lapa ni..adeh dehh

Syamimi Nazifa said...

yummy2 !

sw33tdarling said...

ahh tidakkkkkkkkkkkkkk pizzaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
tetiba rasa nak makan pizza laa mlm ni...

Pala Maldini said...

dah lama benar aku tak melantak pizza hut..

asyik mentekedarah domino je.. maklumlah dah ada diskaun kad.. hehe!

bunga said...

yumm..sedapnya nampak..

nelly said...

Kalau makanan , Nelly tewas .hahaha

Myra Jay said...

Asam boi mmg sedap.. MJ suka gak, bila makan pizza mesti nak minum air tu.. :)

kayzie said...

betul la kak..pizza kat kuantan ni pun lem sgt service nye..