nuffnang advert

Wednesday, March 16, 2011

En. Saudi dan En. Ramly....

selamat pagi semua...
wah, sehari x hapdet x keruan hidup aku ko...ngeh ngeh...
korang kalau makan nugget kat umah selalu beli brand apa? ni aku nak citer sikit frozen food yg kami suka...

ni scallops...brand Saudi...scallop ni ada mushroom sosej dan cheese....sedap sgt!!

ni plak nugget ayam tempura brand Ramly, well recommended from kak Dee...gigih aku kol dia mlm2 buta tanya dia nuget ayam biasa ke tempura sbb masa tu hubby aku kat Giant...nasib la masa tu ko x tdo lg kak...ekekekek....kalau kat umah aku bab nugget ni selalu beli brand Ayamas atau pun beli dr kawan hubby ada jual jugak nugget ( homemade punya)..ni first time try brand Ramly, sedap ko!! x tipu punya...

ni pulak scallop ayam...dalam dia ada cheese...sedap nak mampus!! brand Saudi jugak...mula2 try makan kat umah MIL...sekali sedap daaa....mak aku pun suka sgt scallop ni...kalau aku balik kampung, aku kena belikan mak aku 2 paket, sbb kat kampung aku x de jual benda alah scallop ni...ish ish...

semua benda2 alah ni wajib cicah ngan sos cili dan mayonis, baru terangkat!!


p/s: mcm mana nak sihat ni, kalau asyik makan kena ada cheese dan mayonis memanjang....hurmmm...

40 comments:

cikceriacorner said...

salam akak..

wow..bestnye..saya suke aje..mana2 brand tu..makan panas2 yg pastinye lagi best..heheh

My Little Diary said...

salam,

aku suke beli brand ayamas dan ramly jer... hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pernah gak beli tempura ramlee tu..tapi sy lagi prefer nuget ayam biasa kot sbb bila dah goreng tempura tu jd cam oily..dia serap byk minyak..huhu

mmg tak kuwus la wahida..samela kita
sik mencekik benda segera..ahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Harus cuba scallop cheez ni.. gem-gem belakang kita bila dah mengadap..huahuahua.




*Tempura & Jejari perisa jagung Marinara best jugak !

atty's said...

kty mmg dr dulu suka makan tempura ramly tuh..sedap..

NM02 said...
This comment has been removed by the author.
NM02 said...

yang scallop ayam tu pun aku dah promote dalam blog aku jah.

rasp said...

i pun wajib ada food frozen gini kat umah sis...
nak nak musim cuti skolah nie kan...
senang anak2 akak nak goreng2 makan tengah2 malam...

Mamamya said...

kat umah ni mmg wajib ada makanan instant2 cenggini...senang nak sarapan pagi or minum2 ptg...

selalu lia beli brand ayamas jer...x penah lagi daku mencuna brand saudi nih....xper2 belanja bulan ni aku pi cari n try ea....

mmg penggemar cheese tegar la ko wahida...:D sekarang kan klu tgk cheeese mesti ingat kat ko...ekekekeke...

bonda dadif aka akish said...

suke nugget tempura tuh..kureng sikit tepong...aku tak igt la brand ape..

=)

sarah-najwan said...

jika akak..wajib brand en ramly ajo...seme jenis..

sha a.s said...

ramly termpura mmg best! yg saudi tu aku x penah terai...tp cousin aku ade keje opis kt saudi tu, leh dpt free...hehe

babe, ko penah terai nugget lembu ramly? sedap gak....ade kelainan la...asyik² nugget ayam je kn.......

Pala Maldini said...

Ramly chicken tempura pilihanku!

hanim azhari said...

tempura is the best!!..hehehe

Hanis Azla said...

alamak wahida.. samalah pulak.. akak & family pun inilah juga feveretnya.. sedaaaaappppp sgt..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nuget p ramlee tue sedap kan...*bak kata anak2 k.dee...* hahahahaha baru lepas topup nuget tue kat umah...stok dah habis...

nurkass said...

bera[a rege scallop tu wida..tak pernah lak jumpa..hehe

Daddy Ziyyad said...

rumah aku selalu pakai brand Ramli aja..ataupun AyamMas

intan morsalin said...

xpnah agi try scallop chicken with xtra cheese...nengok cheese leleh cam best jek...mmm..kna try gak ni...wahida ni mmg tau...wat i tliuq la plak

wahida said...

nurkass: scallop sosej tu sebelas hinggit lebih, scallop ayam cheese tu 7 hinggit lebih...

Dee said...

nak trylah brand saudi tu..scallop tu nmpk menarik..lps ni kak dee nak try nugget lembu p.ramlee..moh try dik..mana tau lagi terangkat..mooooo...hahaha..

DaK CoMoT said...

perghhh...sodap...comot lapar terus...hahaha

nelly said...

Bestnya ..
masuk sini je lapar ..haha

Zura said...

gulp...nugget salut tempura...selalu je nmpak tp xpnah nk try..

sw33tdarling said...

OK, akan cuba cari scallop ayam ni.. tak penah cuba.. tp nudget abang ramly mmg dah lama aku langgan...

Amy Syaquena said...

Kalau amy memang suka beli brand ramly , kalau tak ada amy akan amek brand ayamas..hok lain amy x kan beli sebab macam x leh layan..

Ena said...

scallp tu ena selalu gak beli dan pantang nampak la.. cuma kdg2 tu tak de stok.. seyes memg sedap..
nudget memg selalunya ramli nye rbrand lah..kalo tak ayamas pun boleh.. hehe..

sya hassan said...

kalo nugget tempura.. sy slalu beli yg brand marina.. bestt,, tpi yg plg pntg ranguppp.. yam2..

yg scallop tue nmpak cam besttt je.. wajib try neh.. :p

h4ni3 said...

1st time tau brand saudi tu
datang dari arab kah?
hehehe

✿ etiey erywan ✿ said...

sedap erk? kalau benar sedap nanti leh cubalah. biasan beli ygb ayamas atau ramly je.. kalau kentang tu pernha gak beli yg brand saudi ke apa. mmg sedap. imported kan

chugie said...

saya beli brand Ramly atau ayamas je.. yg lain x cuba lg!

Dilla Ady said...

arghhh...nk kena cari jugak nih..dilla antu cheese n mayo..mane la tak terlebih sihat nih kan?huhuhu

Ermayum said...

saudi belum pernah try - tempura ramly memang suka

amirah said...

suka dua2..pastu penah cuba jugak marina..pun sedap..eh eh..aku ni sumenya sedap..hehe

NeenaAnuar said...

dah lama tak makan nugget!

btw dear.. u asked for my Bali tour agent kan.. just refer to this link yea..

http://neenaanuar.blogspot.com/2010/05/center-stage-travel-agent-pilihanku.html

Cik Ina minat Do do Cheng said...

nugget ramle daging lembu punya banyak best. scalop memang peberet akak . belilah marina cheese nuget, support company akak kerja.khe khe

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka nugget ramly..mmg sedap...tp biasanya sy beli yg biasa punya bkn yg tempura...

AkuMuzikFilem said...

pergh. saya memang penggila makanan bergoreng nak2 naget ayam tempura. nyam2

aDieyZa said...

nuget ayam tempura memang terbaik!! makan dengan sos n mayonis lagilah layannnnnnnn..

Raji berkata said...

woahhh sedap btol >.<
nak check petik ais jap lepas nih
hahaha