nuffnang advert

Friday, March 11, 2011

buruk benar muka aku neh....

selamat pagi semua....

ni adalah homework si abang yang dia buat mlm td...homework subjek Bahasa Melayu...homework tu suruh student tulis nama penuh datuk, nenek, ayah, ibu dan nama diri sendiri...homework tu jugak suh tampal wajah ahli keluarga, tapi teacher kelas abang ckp kalau x de gambar, lukis je muka masing2...ni hasilnya bila si abang melukis wajah2 kami....sadis aku tgk muka aku weh....huwaaaa!!! 

zoom dekat sikit....
alahai bang, sedih mama tgk muka mama ni bang, hantu kak limah lagi cantik kekdahnya...huhuhu...ni mama rasa macam hantu tgh marah tak sabar nak hisap darah je...sob sob...muka mama sweet okeh...ahaks...

tapi napa muka daddy ngan muka abang boleh tahan hensem abang lukis? ish....ni mmg tak adil!! pas tu apasal muka daddy lagi nampak muda dari muka abang sendiri? hahahah!! muka abang ni mcm muka sikh pun ada jugak...agagaga....


masa kami tgk lukisan abang tu, mmg kami nak gelak, tapi x jadik takut nnt abang malu lak ngan kiteorg...kami cuma ckp pandai abang lukis...nnt lama2 lagi cantik abang lukis...
mula2 aku mcm nak suruh abang lukis balik je gambar aku tu, ( jahat tak aku ) tapi hubby cakap kita kena respek idea anak2...itu kreativiti dia...bila aku fikir balik, betul kata hubby aku tu...so aku redha je la ngan lukisan anak aku tu....


p/s: sesungguhnya, sampai sekarang pun aku x reti melukis....

41 comments:

Jo Qusary said...

tak sampai hati nak gelak, hehehe...

Citarasa Rinduan said...

adoi......ayu tahan ketawa sampai sakit peRut..
sorry..maafkan daku...

hahahahhaha.LARI!!!!!!!

NM02 said...

betul cakap shidi, sesungguhnya kau kena respek dengan kreativiti "seseorang".

larikkkkkkkkkkkkkkk!!!!

..::SangRatoo::.. said...

da..ingat tu..respek kreativiti anak²..redha ok :) ngeee~

♥ Mrs.Eady ♥ said...

HAHAAAHAHAHAHAHHAHAAHAHAAA.....sakit perut aku gelak la weeeiii!!!hahaahhahahahahaa...

Zura said...

kak asal cmtue jdnye kak...kahkahkah...

rATu kEBaYA said...

tak benti akak ketawa ni..

tapi sedikit sebanyak persamaan tu ada kat tang rambut kot...

My Little Diary said...

kehkehkeh... kreatif anak ko... mama dia punya rambut style ponytail lagi.. :)

nurkass said...

ko amin kan je la wida..
budak2 tgh belajar..hehe..
rambut toncet tu tak tahan..adehhh

sya hassan said...

redo kan je la ye.. hahaha

jeBateja said...

waka....waka....untung le....gambo masuk dlm buku keja anak....bersyukur le.....ahakz

~ yus ~ said...

hihihi...

betul kata hubby tu, kena hormat hasil kerja dia, lama2 nanti oklah tu.

Tapi siyes wahida, akak gelak besar ni tgk lukisan tu, jangan marah tau!..

Joy said...

hehehehe..ops sorry. gelak kecik aja.

mrsharis said...

hahaha..no komen ;D
btw, betul cakap D tu..tu kretiviti dia. Tapi aku rasa dia dh cukup cerdik dah boleh lukis2 gambar mcm tu.. Well done utk Abg!

atty's said...

kty tak gelak..kty senyum2 jer..hihihiiihi

rosnanie said...

ann...sib baik kt ofis, klau kt rmh mesti bntai gelak giler2 nyer....hehehe....mmg betul la cm hantu, hantu kak limah comey lg.... hahaha....jgn kecik ati ehhh....

amirah said...

: P

pandai abang lukis..nanti abng lukis muka auntie jadi muda sket bulih?

: P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaahaha aku nak gelak tapi aku takut ko terluka lagi..hahahahahahahahah eh aku gelak lagi la...wakkakakakakaka

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Betul apa hubby ko cakap.tak baik tau. lain kali cam ni, ko ajar anak ko lukis perempuan cantik-cantik lepas tu kata tu ibu. Lain kali mesti dia lukis perempuan cantik je. jahatkan akak ajar ko.

Mamamya said...

aduduhai....mmg kelakar tp btl kata daddy itu kreativiti dia...imaginasi anak2...kita kene hargai kan.... :D

lia pun x pandai melukis..huhuhuhu...

makdara TERdiva said...

hahaha! MDT gelak dlm hati jer.. :D

kasihredha said...

hihi..
dia tak pandai lukis org ppuan kot wahida ...tu jadi camgitu.

Hanis Azla said...

sorilah wahida.. tergelak sakan akak tgk gambar tu.. tp kira pandai juga dia melukis..

h4ni3 said...

hik hik hikkk (gelak tertahan-tahan nih)


mesti ibu dia garang.. sbb tu dia lukis camtu.. hehe

mama maman said...

aduh... jelita sekali ya lukisannya... redha je wahida... dia lukis ngan penuh kasih syg tuh... :)

maman lukis lg takde rupe... bulat semenjang... hhhaaa

Pencacai Alim said...

okla tuh..hakhakhak

chugie said...

ekekeke.. budak2 gamaknye kan? nanti suh dia lukis gambar awak cantik2 k!

eelobor said...

awak tak dengar saya tengah gelak kan? hihiihihihi

Sharifah Nadzarah said...

slm kenal...hikhikhik sori yer wahida..sy terketawa..x leh tahan..di tambah plak dgn celoteh awk yg kreatif tu...pe2pun sy sharifah..jom ikut sy juga...

eLLy said...

huahuahua sabar jela .. itu dia lukis imej x-ray tu ;)

ieda said...

ekekkeke ko buat akak tergelak besooo dikkk .. ahahhaha sakit peyuttt nie :)

Ati Masrif said...

haaa...mesti pasal ko selalu
marah dia ...

sbb tu dia buat mcm tu...huhu

|| NaFiRaa || said...

muahahaha... x leh nak tahan.. kena gelak jugak..muahaha

HoNeY_oK said...

Enjet-enjet semut...
Sape sakit naek atassss...
warkhh...warkhh...

Pala Maldini said...

ada lah benda yang dia tak puas hati tu...

cer tanye.. cer tanye..

Dilla Ady said...

eh, sedapnye name wahida..

kire okeh la nih ade jugak muke org..

takpe, lame2 nnti cantik la muke wahida nnti..

whitecappuccino said...

hahaha! kelakar laa..garang tul muka ida yg dia lukis tu kan??

NzA said...

wakaka...ops!!!!!sory cz trgelak!!!

Dee said...

alah..yg besor mcm kita pun x reti lukis..ko redho jelah dik..sib baik mimi pandai gak lukis..kuikuikui..

Ogy said...

miahahaahah shomelnyaaa.... :)

Biuty Burritos said...

hhhaha, garang sgt ke wahida kt rumah? sampai muka dilukis sebegitu rupa..ingt..knak2 ni xpandai menipu tau!yg mesti akak tergelak smpai terkluar segala2nye!