nuffnang advert

Thursday, March 24, 2011

mmg nak, tapi kalau mahal??

selamat pagi semua...

nak printscreen komen korang sat...komen pasal nak baikkan asma tu...doctor daddy ziyyad ckp, asma ni x boleh baik, cuma dia akan aktif dan pasif je, so, kita usahakan utk bg dia pasif...thanks doc!!



antara pendapat yg suruh pegi swimming...berenang ni mmg bagus, Rasulullah pun mmg menggalakkan didik anak2 pegi berenang...mmg nak kena anta kelas jugak neh, sbb kalau nak suh kami laki bini ajar anak2 berenang mmg x dapek la nak nolong...hehehe....

nak search pasal swimming lesson la...tapi kalau mahal, nan hado lah jawabnya...


p/s: terima kasih korang bg pendapat dan idea mengenai asma semalam...aku dan hubby sedang pertimbangkan beberapa cara dr komen korang....sekali lagi, korang best!!!

36 comments:

NM02 said...

jah

mahal utk kesihatan anak ape salahnye... mana tau, besar sesok adik leh jadi perenang terkenal ke..

boleh la kau join kelas tu sekali. ahaksss..., *__"

nurkass said...

gud luck wida..
semoga allah permudahkan jalannya..insyaAllah..

atty's said...

kty mmg every weekend bawak anak swimming'

♥ Mrs.Eady ♥ said...

darling...takyah pg jauh...kat selayang tu kan ade stadium swimming tu...dulu byr rm1 je kalo nak mandi kat situ skrg ni tak sure la berape..

biase mmg pakcik makcik aku bwk anak diaorg pg situ tiap minggu...ko try tnye org selayang ok..:)

..::SangRatoo::.. said...

Da..utk kesihatan anak²..rasanya ok kelas berenang tu..untung² adik jadik perenang tahap international..ummm..sejuk perot ko Da..ko, hasben n abang pun buleh join sekali takpun bagi support kat adik..seronok kan!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun terlintas kat pikiran nak hantar amani pegi kelas swimming beb...

NzA said...

mmg asma xakn sembuh smpai bila2 cuma akn trkawal bila peningkatan usia..2 org anak akak pengidap asma..skrg dh ok la ckit sejak dh besar....

kasihredha said...

bila tengok org berenang, rasa best sangat....tapi tak pandai. Berendam boleh le :)

Hanis Azla said...

anak2 akak pun akak hantar ke swimming class.. selalunya dalam rm80 untuk 4 kali kelas/sebulan. Dan selalunya dalam 3/4 bulan anak2 dah pandai berenang. Jadinya kena belanja dalam beberapa ratus saja untuk anak2 pandai berenang.

sarah-najwan said...

rajin2 bw pi swimming kat kolam..

anak akak alhamdulillah semput time kenebatuk aje..

jika sihat walafiat..xde semput
anak akak hanya semput..bukan asma..

Mamamya said...

afiqah ada gak berenang kat sekolah...tp berenang yg main2 je lah...nak cari tempat yg ada swimming lesson kat sini mak nak ada....klu kat bandar besau byk lah kot.....

p/s: pssssstttt...aku suka komen ko smlm...tq dear!!

Zura said...

berenang boleh elokkan asma erk..erm...adik sy pun ada asma jugak..

Fieza79 said...

kalau demi kebaikan anak kena usahakan jgk la kan..

mana tahu penyakit asma tu akan lbh berkurangan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ermm..cuba cari kelas renang yg ade pakej murah..cam kat uitm ni..mmg ade..khas utk anak2 staff

tapi..mmg kelas berenang private mahal2 kan..if tak mampu payah jugak..wahida kenela berkorban skit..utk anak..insyaAllah akan ade pulangan nanti..sihat tubuh badan..ibu ppon seronok kan..:-)

sW33tdARLiNG said...

besar komitmen tu.. nak kena antar, ambik.. mmg kena spend time laa

rasp said...

a'ah betul lah sis...
emerald pun bertambah baik lepas join swimming....
plus point, bukan je kesihatan ok...
pandai berenang pulak tu...

My Little Diary said...

elok lah.. anto anak2 pegi belajo berenang... kalau mak nak berenang skali, lagi bagus.. huhu

Pala Maldini said...

ada orang pernah bagitau kat aku dulu.. swimming lesson yang dia satu family gi (2 dewasa, 2 kanak2) around 250

Dee said...

ko dok area rawangkan..kat selayang tu..kat sg tua..ada dbkl pya kolam renang kan..tyalah kt situ..kot2 ada swimming class..biasanya murah..mcm kwn aku belajar kt shah alam tu..seratus lebih je..

Ena said...

ena pun tercari2 kelas swimming tu sb bila dah baca sini baru tingat ada bbrpa org cakap pasal suh p swimming..

dwaty said...

aku dulu pun bekas asma juga... tp sempan diselamatkan masa kecik2... berubat kampung...

Myra Jay said...

Kak... Myra dulu masa kecik2 mmg asma teruk.. Then my mum cuba pelbagai cara smpailah ada sorang tu bg petua.. Alhamdulillah lega sampai sekarang.. :)


Kalau tak salah macam mkn daging boya... ooopppsss kalau tak salah la..heheee

|| NaFiRaa || said...

urmm..baru tahu yang berenang salah 1 cara nak ubat asma.. ade jugak betolnye kan~ rasulullah sendirik galakkan kita belajar berenang..

Daddy Ziyyad said...

ko hire company ni: Desjoyaux .

buat mini swimming pool kat rumah. Lebih jimat. Hari2 boleh berendam kat situ..~haha

aDieyZa said...

zana baru tau berenang boleh bantu utk elakkan asma.. zana x tau berenang.. encik suami ajar banyak kali pun tetap x tau berenang..

chugie said...

betul tu.. swimming memang bagus

h4ni3 said...

actually spend mahal utk kesejahteraan anak, tak terasa kemahalannya kan

Aleyn said...

Sangat kesian biler tengok anak kecik kena asma....rasa nak amik kan nafas untuk dia...anyway...berenang memang bagus....especialy untuk jantung...saya ni biler nak antar anak gi blajar swimming nih...huhu

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff n HB, jom klik2 kay

Pala Maldini said...

wahida : (soalan kelas renang) kalau tak salah aku.. Putrajaya

bunga said...

bunga xpandai berenang..

Ain Atika Zailani (PAL) said...

hahaha yeayyy i da reti apungkan badan dekat dalam air...hehehhe....tapi bila berenang tak bergerak pon...=(

amirah said...

eh eh..comeynyaa pengomen yg no 3 tu..hehe..cubala dulu wida..mana tau berhasil..insyaAllah..

Dilla Ady said...

kalau leh menyembuhkan, kena gak usahakan ni wahida..

lagipun sian tgk adik kena cucuk..

mummysyafie said...

wahida..nor pesakit asma yang kronik taw. sebab tu wawan tak dapat adik lagi..takut benor nak pegnen, sebabnya..tak pegnen pun asyik semput, apatah lagi kalau pegnen kan.

tapi sebenarnya..asma ni mmg tak boleh hilang. cuma kurangkan tu maybe iyer. kalau hilang pun..dalam tempoh beberapa tahun..or ada alergik sumthing ke..asma akan dtang balik

Raji berkata said...

ok gak tuh
budak2 memang suka swimming2 nih
inshaAllah byk jer yg murah2 kalau pndai cari

FORMULALUAR BIASA said...

Belajar renang sangat bagus untuk kesihatan...saya bukan orang senang tapi memikirkan masa depan anak yang sedang membesar sy merelakan mereka belajar renang...tiga orang anak. Bila melihat mereka belajar dalam masa yg singkat dah boleh berani berenang sendiri. Ini membuatkan kami teruja dan berpakat dengan isteri daripada menunggu mereka berenang baik kami belajar renang . Dan sekarang sy dan isteri serta anak2 dah boleh renang bersama-sama. Pergi persinggahan yg ada kolam renang pasti nak turun...