nuffnang advert

Friday, March 18, 2011

itulah dunia blog....

selamat pagi semua....
korang, aku sayang korang semua...eh, apesal aku ckp cenggitu lak tetiba neh?
hehe, bukan apa, semlm aku ckp aku tgh melakukan misi pencarian pasal Bali kan? x sangka, aku dpt byk respon positive dr korang semua...ramai yg menghulur tgn membantu...siap ada yg buat n3 khas utk aku...i like!! terima kasih bebyk korang....info korang sgt2 membantu...aku dah bukak semua link yg korang bg, aku dah terjah semua blog kawan2 yg dah pernah ke Bali, aku jugak ada bukak byk blog yg aku x kenal semlm...
kalau aku ckp ni korang jgn marah kat aku lak, aku sebenarnya nak pergi bulan 10 ni, hahahaha....giler lambat lagi tapi dah canang satu kampung..mesti korang pun ckp ah, raya pun belum lagi dah kecoh.....agagaga....x kisah la korang nak ckp apa, yg penting research aku kena buat awal2...aku kena compare semua supir yg aku dpt, bargain harga selagi boleh, aku kena carik hotel yg betul2 bersesuaian ngan bajet kami, aku kena dptkan info tmpt shopping yg menarik dan murah, aku bertanggungjwb utk mencari info makanan halal dan tempat lepak yg best....dan kalau ok dah semua, aku nak booking supir dan hotel seawal mungkin...x nak lambat2...lambat kang, semua melepas...err, sebenarnya pencarian ni belum berakhir lagi...masih byk lagi blog aku belum khatam...
sebagaimana Bandung, aku cuba buat yg terbaik utk Bali jugak... 

so, disebabkan korang byk membantu aku, meh sini aku nak belanja korang minum cendol....

 nak cendol biasa ada....

nak cendol pulut pun ada...hehehe...pilih je, aku belanja, tapi korang kena dtg Rawang la....hahaha....

dan sekarang, aku sgt mengakui betapa besarnya pengaruh blog, bukan setakat pengaruh, segala kebaikan atau keburukan sesuatu itu, aku byk belajar jugak melalui blog....segala tunjuk ajar diberi dgn senang hati oleh kwn2 blog...dan pelbagai segala lah aku belajar melalui blog....ya, itulah dunia blog...penangan yg sgt besar...

terima kasih kwn2 semua...


p/s: InsyaAllah, sekembalinya aku dr Langkawi dan Bali nnt, akan ada GA kecil2an utk korang semua..bukan GA apa benda sgt pun, just tinggal komen je, x yah buat n3 bagai...amacam, setuju x? dan kalau korang ada info lagi pasal Bali, teruskan inform aku, misi pencarian belum berakhir....tima kasih...

(gambar: own collection)

42 comments:

~ yus ~ said...

sedap nampak cendol tu.

Bulan 10 nak pergi, dari sekarang dah buat research. Memang bagus tu Wahida, kita boleh buat perbandingan semua. Apa pun happy holiday nanti...sure seronok kan...:)

sha a.s said...

terliur cendol tu babe!

NM02 said...

pegi rawang makan cendol jek??? balik gombak lapar balik. huh.. *__"

Ermayum said...

setuju :) tak lah bagi input pasal bali sebab lum pernah pg :) nanti nak pg i pulak tanya you k heheh

hanim azhari said...

nk cendol!!nk cendol!! nk cendol!! muahahaha..akak nk ikot pegi bali bole tak?

sarah-najwan said...

tu la kelebihan berblog
kita xkenal secara realiti pun kan
tapi hubungan sesama kita macam dah kenal atau pernah jumpa ajo..

~Miss Sukasih~ said...

sedap nyer cendol tu..cm kat kedai saye..kekeke

Ena said...

tu bezanya kan.. seronok kenal di alam maya ni.. mcm2 kita dapat share.. tp maaf ler ena memg tak pernah p sana lagi kebetulan entry tu ena terlepas rasanya.. huhu..

Daddy Ziyyad said...

elok lah study awal awal. Buat perancangan sebaik mungkin. Ko dpt tiket murah yg uncle Tony offer ker?

cik zilla said...

sedapnye cendol!

bonda dadif aka akish said...

ehh perancangan kene ade....kenela servey ape yg patot...
takkan la dah nak g baru nk cr info..

ekekekekk...apepon...nnti kalo udah p bali sane..sile la beli aku sikit souvenior yek..

=D

wahida said...

daddy ziyyad: ye, tiket murah, booking dr tahun lepas lg...

Fieza79 said...

aduhh cendol pulak..terliur org nie...

uitt kita ngidam nak gi Bali...cmner..heheee

Joy said...

tul..sbb tu suka baca blog ni..mcm2 info ada..

h4ni3 said...

ko duduk rawang katne babe?

malam ni nak balik rawang jugak.. makan nasik ambeng :D

eLLy said...

aku dah memang kat Rawang.. kita nak jumpa kat mana ;p

Mamamya said...

uikss...dah lama x pekena cendoiii...tp apasal ko bagi yg kat rawang tue...jauhnya nak pi ambik..ngeeeee...

klu nak pi b'cuti mmg persiapan kene buat lbh awal,lbh2 lagi klu melibatkan percutian ke luar negara ni...klu x der preparation yg betul mmg kelam kalibut naik bot nnti....kan..kan...kan....

nnti beli ole2 byk2 tau!!

amirah said...

setuju!! nak menang GA..ngeh ngeh..

wahida said...

h4ni3: aku kat Bandar Tasik Puteri, duk Rawang jugak ker?

elly: kak, tunggu aku kat kedai cendol sebelum masuk greenvalley tu...yeehaaa!!

Hanis Azla said...

beruntung kan ada teman2 blogger yg sudi membantu mcm tu..

Zura said...

akak nie pepagi lg dh buat org terliur...

miss Fyqa said...

tak kisah le kak, janji research kan.
hehe. jgn lupa ole2 yer. kuikui :)

cikceriacorner said...

terima kasih kak..

cendol..my feberet..heheh

|| NaFiRaa || said...

setuju!!!! nak FM boleh~

adeslaaa.. pagi2 dh cuci mata ngan cendol..sedapnye!!!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

nak cendol nak cendol!!:)

kak Erna said...

wahida..sedapnya cendol..
akak setuju ngan wahida..blog memang besar pengaruhnya..
abila tak tau nak masak apa pun akak bukak blog jugak..kadang2 tu..cadang nak masak satu jenis..bila bukak blog..jadi berjenis2..

Syamimi Nazifa said...

kamu di tag !
http://syamiminazifa.blogspot.com/2011/03/kontest-blog-paling-kawaii.html

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak tolong apa-apa.daddy ziyyad yang banyak tolong siap buat entry gitu. walau agaimanapun jgn lupa satu hari nanti belanja makcik cendol.ko kan baby makcik.

My Little Diary said...

aku takde apa2 info pun pasal bali tu nak kasik update kat ko, so aku tak dpt lah cendol tu ek?!
huhu

Dee said...

baru pekena cendol aritu..tp yg adik belanja ni sure lg sedapkan..

hrp nanti buat entry lengkap psl bali ye..leh buat reference bila k dee nak honeymoon lak..kehkehkeh..

nurkass said...

wahhhh..
sayang ko jugak..hehe..
may be ari ahad ni aku turun BTP..
yeah!!..leh belanja cendol..haha

atty's said...

walupun bulan 10 tu lambat lagi..tp penjam celik kejap je..
mmg dah patut kena buat perancangan dgn teliti dr sekrg..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nie yang aku tension nie....ada ke di tayangnyer cendol time panas2 nie..not gud taw.. :P

sya hassan said...

nak cendol stu!!! ngee~~

Pala Maldini said...

wah! bestnya cendol tuh!!

kalau makan tepi longkang, sure tangkap leleh.. perghh

IDAZS said...

cendol pulut, sedapnya!

Ati Masrif said...

best dapat pergi oversea

kita ni takat balik kampung
sendiri saje...singapore...huhu sian..

rasp said...

mmg elok kalo buat survey awal2 sis..
baru kita berpuas hati nanti...

kasih.annur said...

mmg sedap cendol tue...

tgu GA dari sis ni..... :)

mungelily said...

:) sis cendol tu sangat sedap!!
hehe sy suker kalau cendol pulut,,,jagung..@ kacang..hehehe
mabeless

Raji berkata said...

ala blnjer btol2 la owh
hak2 xD
mcm la ak bgi pendapat psl bali ;P

sw33tdarling said...

aku tak makan cendol ngan pulut