nuffnang advert

Friday, March 18, 2011

aku tak jadi berhijrah ke England....

selamat petang semua....
gambar2 di bawah adalah menggambarkan hujung minggu muda mudi di England...





















bila tgk gambar2 di atas terus aku x jadi migrate ke England...kehkehkeh...


p/s: melayu muda mudi pun ramai dah ikut mcm dorang neh....nauzubillah....


sumber: email

52 comments:

Daddy Ziyyad said...

kat malaysia yg kononnya negara Islam contoh lagi teruk.

NM02 said...

ah kau...

Ena said...

Astaghfirullahalazim...



nauzubillah..

rasp said...

nie lah gara2 dah mabuk malam minggu!
astaghrifullahalazim....

atty's said...

semoga anak bangsa kita tak jadi seperti mereka2 nie ..amin .astaghrifullahalazim....

eLLy said...

tak payah gi England.. kat KLCC pun dah bersepah mcm nie!!

Mimie said...

kelas ko..tajuk mmg takleh blah .aku sama la tak jadi pindah gak..i follow

♥ Mrs.Eady ♥ said...

erk...tak suka nyer...

hanim azhari said...

ishkk2..SABO JE LA

akak jom join bloglist kite..hehehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

Hilmi dapat ofer ke London ke??? wah..diam2 dia berisi rupanya..tunggu circular nanti....

nurkaloi said...

euwww
mengancam seyh
haru biru dunia

puteri ain said...

bala bala ...hehe..

sebelum ni pernah terfikir nak ddk negara orang..tapi pikir2 balik..i think malaysia is more better..

aLya maNip said...

ish..jngan la Malaysia camnie..rosak seme..

whitecappuccino said...

kat tempat kita pun ada cam ni ida..

Dee said...

kat BB tu ada je..gi lah tengok..hehe..

kasih.annur said...

hihihi.....kat sini pun ada sis....

sya hassan said...

kat england xsemua kot yg cam tue.. koz abg sye duk kat sne.. so far xde ape2 komplen la.. :p

nurkass said...

uihhh..
seriau la..

makdara TERdiva said...

kat kl dah biasa especially kat jln Bkt bintang @ jln doraisamy..eceh! mcm biasa jer..haha!

dwaty said...

betul tu.... kat maysia ni pun dah ada.....

~ yus ~ said...

itu di tempat mereka, negara bukan Islam. Kita di Malaysia ni dah banyak juga yg terikut..huhu

p/s: tapi serius ckp 4 tahun akak di England, tak pernah rasa tak selamat, lagi pun kami jarang keluar malam, boleh di kira dengan jari kot keluar waktu malam sebab sejuk sangat..huhu. Satu lagi mungkin kawsan kami tinggal tu ramai Muslim..

Apa pun hujan emas negara orang, hujan batu negeri sendiri, pasti baik lagi Malaysia ni...

*∽ IZAN ∽* said...

memang teruk perangai org kafir ni bila dah pekena arak..!

wahida said...

sahromnasrudin: eh, itu tajuk je lah...jgn terpedaya dgn tajuk!!

Jo Qusary said...

aku penah duduk kat Engand dulu, tapi takde la pulak nampak scene camnie... biar betul... ni mcm kat Bukit Bintang je...

eelobor said...

jom ke libya....

amirah said...

laaa..taktau pun ko nk bhijrah gi uk..klo tk nk gak pesan beli brg..hehehe

Yan said...

Assalam Wahida,

hidup kalau tak berteraskan agama cam ni lah jd nya. Kat Mesia pun dah byk camni. P je lah ke area BB malam minggu. Lg takut. Anak melayu kita tu..

kasihredha said...

nauzubillah

Mak Su said...

rosaakkkkkkk

Citarasa Rinduan said...

selamat malam wahida
ayu singgah sini....baru balik dari kampung...

wah!!!!!
takutnya...
kita duk malaysia jerlah..
subhanallah

shams said...

daddy ziyad..maaf ea..
hmm pada saya malaysia bukan negara ISLAM..
malaysia hanya negara untuk org Islam..

jeBateja said...

den raso...org malaysia pun dah ado yg mcm ni.....ahakz...

thk gambo ko ni...den pun tak maw pindah sana laaa.....ahakz

Raji berkata said...

huhu jgn lah anak2 kita terpengaruh dgn gejala cmni ;D
err ak dh ad anak ker =.="

cikceriacorner said...

macam2 la ni...

takut gak..mintak dijauhkan..

|| NaFiRaa || said...

isk~ jangan lah muda mudi kita jadik cam tuh.. mintak di jauhkan~

kiwi said...

huhu..mntk jauh ank2 jadi cmtu..

mamawana said...

So, jangan ikut depa yg menuju kehancuran.

Gentleman Frog said...

salam,

hujan emas di bumi org hujan batu di negeri sendiri, lagi bagus hujan emas...

Sham said...

itulah yang kita takutkan berlaku kat malaysia ni...tp bayang2 dia dah nampak dah...!

white rose said...

oohh...melayu lagi hebat...
ni ade gak depan2, melayu depan2 belakang2...

maya amir said...

kat msia pun dah nak sama dah..*sigh*

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ceh tajuk ko...den ingat betul2 nak g england tadi..:-p

Hanis Azla said...

minta dijauhkan anak2 kita dari berkelakuan sedemikian.. nauzubillah..

Yan said...

Wahidah,

ni phone num my fren di Bali.

Iwan - +62817349581

Cik Ina minat Do do Cheng said...

wahidah orang kita pun banyak cam ni, cuma tak dipaparkan diakhbar je. Semua tak pakai otak , kalau kita nasihat pun bukan dorang nak ikut.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

menakutkan....

mama maman said...

risau ngan suasana anak2 kita nnt... minta dijauhkan...

sw33tdarling said...

bila dah mabuk, tidur atas tong sampah pun sanggup..

Zura said...

nauzubillah kak..

NzA said...

oooooooooooo...xsanggup.

Ogy said...

huhuh kat kl pun..kat certain2 area dh nk jadi mcm ni....walaupun belum sekronik ni...

Matt said...

huhuh kat kl pun..kat certain2 area dh nk jadi mcm ni....walaupun belum sekronik ni...