nuffnang advert

Tuesday, March 22, 2011

adik cepat baik ye sayang....

selamat pagi semua...
dalam keadaan aku yg belum mandi dan belum bekfes bagai, dgn gigihnya aku nak hapdet short n3...x hapdet rasa x best lak....
aku x hapdet bukan sbb apa, anak aku si adik tu dimasukkan ke wad di hospital Sg. Buloh dr ari Sabtu sampai la petang semalam baru boleh discaj...adik mengalami asma yg teruk since pagi Sabtu dan bila di wad, doc bg dia neb setiap 2 jam...alhamdulillah, adik semakin baik cuma doc nak aku pantau adik ngan puff dia setiap 4 jam walaupun dia tak kena attack dlm masa 2 hari ni...dan of koz la aku x percaya taska boleh buat semua tu setiap 4 jam, jadinya aku amek EL lagi ari ni...huhuhu....x pela, yg penting adik sihat dan aku boleh pegi keja ngan senang hati esok tanpa risaukan adik...

gambar adik baru amek tadi, sdg mkn roti coklat  sambil minum yakult...sekarang dia tgh layan woody woodpecker sambil tergelak2...adik cepat baik ye sayang, kalau adik sakit, mama teramat la susah hati...


p/s: masa kat wad, aku kesian sgt kat sorang baby lelaki ni...baru berumur 7 bulan dah kena operate dua kali utk membuang air kat dlm kepala dia...betapa tabahnya  ibu dia dan mereka akan berkampung di hospital lagi dua bulan....semoga adik Amir kuat ye sayang....

50 comments:

Pala Maldini said...

semoga adik cepat sembuh... ammiinnn..

Ena said...

alahai.. siannya..
memg susah hati la bila anak tak sihat kan.. nak2 asthma pulak.. erm.. moga adik kembali sihat seadanya..

lydzar said...

get well soon yer...

nasib baik la, dalam tak sihat tu, dia selera makan kan..

shams said...

adik cepat2 la sembuh..,,
tol kata akak..
lau anak sakit mak paling susah ati..
saya ag2 terharu bile da jauh ngn mak pastu sakit tak btau mak tapi mak dapat rasa anak dia sakit...
boleh gugur airmata di situ..
tak sampi hati nak kata sakit...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bila anak2 sakit..walaupun hanya demam...kita sebagai ibu memang xsenang duduk kan...susah hati yang teramat sangat...semoga adik cepat sembuh...amin...

NM02 said...

senang hati aku bila adik dah bleh kuar. rehat kat ye adik. mama dok ada kat sisi adik yang sudi 24 jam jadi part time nurse. hehehe

adik, nnt maklong beli ceklat kat langkawi ye.. gud boy...

NeenaAnuar said...

get well soon adik... jgn lupa mamam ubat yer.. :)

sarah-najwan said...

ala siannya
semoga cepat baik dan aktif..

setakat ni..anak akak yg semput
xpenah lagi msuk wad..

Mamamya said...

get weel soon adik...

adik yg di rumah ini pun (sebenarnya kak ngah tu...tp still nak panggil adik)tgh batuk2 n selsema...risau juga klu asthma dia datang lagik...skrg ni pagi2 je hujan....cuaca sejuk2 gini lagi senang la kene asthma.....

bonda dadif aka akish said...

get well soon ya adik...

mamam obat...jgn lupe..

=)

Mawar said...

kak wahida,

bg prhatian yg lebih skit kat adik ya, anak2 time Xbrapa sihat mmg nk brmanja skit, kami doakn moga adik cpt baik

atty's said...

semoga adik cepat sembuh ye..

utk adik amir..semoga beliau pun cepat sembuh ..dan kedua ibubapanya tabah .

sha a.s said...

get well soon adik....

Yan said...

moga cepat sihat.

wahidah akak dah pass no my fren tu.. dah dapat kan.. If anything u can call me 0192129958

h4ni3 said...

alahai.. adik semput ye

cepat baik ye sayang.. jangan minum air batu, jgn makan eskrem tau

mama maman said...

moga2 cepat sihat ye adik... semua ibubapa susah hati bila anak tak sihat.... sabar ye... insyaallah.


kuat dan tabah sungguh mrk... bagaimanakah kalu kita diuji sebegitu... minta dijauhkan.... takut tak cukup kuat utk hadapi dugaan sebegini...

rasp said...

kesiannya kat adik...
smoga cepat2 sembuh...
memang kalo i pun,
tak senang duduk kat opis...
bior le kita cuti lelama skit..
dah ok baru leh ditinggalkan...
kita pun rasa aman skit kat opis tu..
takde rasa gundah gulana...

kepada adik amir...
smoga cepat2 sembuh...
kesian bila tgk anak2 sakit...

eelobor said...

siannya kat adik.... moga cepat sembuh yer

Daddy Ziyyad said...

semoga adik cepat sembuh..selalu ke anak ko kena attack asthma ni?

aku ada tepek sikit gambar2 masa aku hanimun kat bali, ko tgk sini..ekekke..

http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2011/03/terima-kasih-kawan-kawan.html

nurkass said...

patutlah tak bersiaran..
tertanya tanya gak..

semoga adik cpt sembuh..jgn bg dia minum air batu wida..kipas pun tak leh..pengalaman anak buah aku la..

kalau boleh mandi tu bagi air suam..pantau bebetul tu wida..bahaya asma ni..dah lah kecik lagi..haihhh..tak sampai hati dibuatnya..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

semoga adik cepat sembuh...:)

nurkaloi said...

siannyer
urmmm moge cepat baik yer
sabar ye hdapi cabaran jge dye

insyllah smbuh laa nati :)

Hanis Azla said...

semoga adik sihat sembuh dan tak kena astma lg.. besarnya dugaan anak dan ibu bapa anak itu yer wahida.. akak yg dengar pun jadi sebak..

sw33tdarling said...

semoga cepat sembuh.. ko pun tabahkan hati, kuatkan semangat tauu...

bunga said...

semoga cepat sembuh..amin..

Zura said...

siannye baby tue..kecik2 lg dh operate...

NzA said...

kesiannya adik...moga cpt sembuh.

Cik Ezy said...

cpat2 sembuh ye adik..
jgn wat mama adik tu risau..
=)

Dee said...

cepat sihat adik..nti mama susah hati...wahida..MIL akak ckp hati ayam hutan pun boleh ubatkan asma..kalo dpt..cubalah ye..

..::SangRatoo::.. said...

semoga adik cepat sembuh ye...betul tu Da..dalam pada kite fikirkan yg kita susah..ada ramai lagi yg lebih susah dari kite :)

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh~ risaukan kalo anak2 x sihat nih..

dwaty said...

patutla senyap.... adik sakit rupanya... semoga cepat sembuh...

kasihredha said...

cepat sembuh ye dik...nanti boleh main2 lagi :)

nurkaloi said...

kak wahida::: sorry kaloi sibuk lak kat ruang komen yg takde kene mgena nie...heheheh about buang mlware...kaloi da g dshboard tp kaloi tak perasan laa edit bloglist kat mane....

nurkaloi said...

yeayyy k'wahida
kaloi rase dah berjaye kowt
hahahaha

oke oke TQSM !!!

amirah said...

semoga adik cepat2 sembuh okeyyy..ish..kdg2 bila tengok orang lain yg lagi susah rasa mcm dia ni lg teruk dr aku, tp tabahnyaa

Dilla Ady said...

semoga adik cepat2 sembuh ye...hmmm..mmg tak suke bile anak sakit kan wahida..biar la sakit tu dipindahkan kt kite asal die sihat jek sepanjang masa..

mungelily said...

alolo...syiannyer...
sihat cepat2 yea adik...
huhuhu..asma ni susah nak jangka...tetiber menyerang huhu sangat worried...

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

moga cepat sembuh ye adik

Muslimah Kota Cinta said...

patut la dah x hupdate blog :)

cepat sihat adik!

KHRLHSYM said...

aku doakan juga :)

Raji berkata said...

semoga adik cepat sihat..
sian kat mak adik ni ;)

eLLy said...

Cepat sembuh adik ...

jeBateja said...

tak lama lagik baik lah tu....IsyaAllah...lambat baiknya...mak nya plak sakit nanti...kan...kan...

mrsharis said...

get well soon adik..
Kita mak2 ni klu boleh biar la kita tanggung semua sakit anak kita kan..x sanggup tgk diorg tk sihat..

aDieyZa said...

hope cepat sihat sepenuhnya yer.. nnti boleh la mama dia senyum lebar..

♥ manje ♥ said...

moga Amir cepat sembuh... Amin =)

azlina said...

semuga adik cepat sembuh yea..

ieda said...

dah lama akak x masuk sini .. x tahu pasal anak wahida .. sorry ya dik .. kesibukan yg melanda huhuh

dikk akak doakan hero adik nie cepat2 recover ok .. tgk senyuman dia maniss sgt2 :)

Ermayum said...

dear adik guna inhaler biru ventolin ye? itu untuk attack - nanti kalau adik dah baik you continue with sereptide inhaler purple itu untuk mencegah - boleh beli dekat pharmacy juga- 1 puff pagi and malam- bila batuk bagi 2 so adik insyaAllah susah nak dapat attack teruk kalu from time to time guna sereptide - memula daily bagi lepas tu jarak and jarakkan but if dia batuk bagi balik daily