nuffnang advert

Wednesday, March 2, 2011

aku, sup ikan merah dan cik ina minat do do cheng...

selamat pagi semua....
gila panjang tajuk aku pagi ni....apa kena mengena aku ngan sup ikan merah dan cik ina minat do do cheng?
hehehe...
alkisahnya, masa aku terjah blog kakak kesayangan aku tu, dia publishnya citer pasal dia buat sup ikan merah...apa lagi, haruslah aku terliur kan? sup feveret tu...kalau cakap bab sup, terus aku teringat my MIL kat Senawang ngan kehebatan sup dia tu....apalagi, ari Sabtu lepas balik kampung, request kat MIL ckp nak sup ikan merah....mak cakap bereh.....

ni lah sup ikan merah yg MIL buat sedap nak mampus tu...ni semua sebab penangan blog cik ina....x pasal2 aku terliur tau...

frankly speaking, aku x pernah buat sup ikan merah kat rumah, kalau sup lain tu biasa, sup tulang laaaaagi aku dah expert, ni semua hasil tunjuk ajar dr MIL....next time aku akan belajar buat sup ikan merah ni....
gambar di atas adalah mangkuk sup aku...aku suka bahagian kepala atau ekor, bahagian yg byk isi aku x berapa nak makan.... 

pekena lak ngan sambal belacan mantop ni....meleleh lg....


Kat bawah ni plak antara komen cik ina dlm blog aku....lately ni dia suka panggil aku baby...hehehe...aku suka la dia panggil aku mcm tu...almaklumlah aku ni manja sikit orgnya...ahaks!! feeling baby la kan bila ada org panggil aku baby...ekekekekek....korang jgn ckp aku perasan okeh...baca ni....



kan dia panggil aku baby? suka suka suka......sebenarnya ada lagi aku nak printscreen, sbb tgh gian nak printscreen lepas dah belajar ngan mek jah tadi....( ko mmg hebak mek jah!! )heheheh, nnt korang ckp sudah2 la tu wahida, itu pun nak bikin ko kembang vontot ke?ah, fedulik!!!

itulah kisah antara aku dan cik ina minat do do cheng, padahal  xde mende pun, saja nak kaitkan dia ngan aku...ekekekek....rasa nak gi jumpa dia, nak rasa sup ikan merah dia, pas tu nak tido rumah dia, nak mintak dia tepuk vontot aku sambil bacakan aku buku citer sebelum tido...feeling2 baby kekdahnya...eh, terlebih sudah!! ngeh ngeh...


p/s: pas ni apa aku nak printscreen kan ye....tgh gian lak...ekekek, org lain dah lama tau, aku baru nak belajar...gila buta IT aku ni...

42 comments:

Citarasa Rinduan said...

wahida...

mmg sedap makan sop ikan merah time masih panas..

wah..sama2 suka bahagian kepala dan ekor gak

PS: baby?? alahai mmg manja, dr kefahaman ayu wahida mmg manja...sesuai lah tu guna nama baby...lagi2 tang manja ngan MIl wahida..hehehehe

wida said...

hehe..kelakar lah sis ni.
bertuah sis dpt MIL sporting..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

huwaaaa...benci la ngn ko nih!!!asyik buat aku lapar jekkk...:)

rATu kEBaYA said...

ikan merah mmg sesuai masak sup.. sedap lagi2 ada sambal belacan

cheqna said...

uhuk uhuk
cheqna tak berapa suka sup2 ikan ni..
kak!!!!!!
cheqna pun tak tahu printscreen bagai ni...
hahahaha

amirah said...

hahaha...baby? tang mana yang cik ina minat do do cheng rasa ada ciri2 mcm baby tu ek? alo lo mucuk macam..hahaha

Fieza79 said...

itu la fieza pun baru tau psl sup ikan merah ni..nmpk mcm best kan wahida...nnt nk try buat jgk la...

ehh kita pun tk tahu nk printscreen lg sebenar nya..ajar ku..! hehehe

wahida said...

amirah: of coz tang muka aku yg sweet ni..kahkahkah...

SURIA AMANDA said...

sup ikan merah? sambal belacan...oh tidakkkkkk....Lisa dah terliur..salam kenal yer..

kasihredha said...

tengok sambal belacan tu..yg tak tahan tu

NM02 said...

sup ikan pun feveret aku. dalam kotak fikiran utk wat weekend ni sebab aku kan dalam pantang. hahaha

aku selalu panggil kau bebeh tak pernah kau puji ek... kesian!

nurkass said...

baby????
adehhh...boleh bayangkan muka ko wida..hahaha..sengih memanjang..kan..

sedapnye sup tu..menggiurkan..
letak la resipi wida..nak gak belajo..

kayzie said...

alamak teringin gak la kak..watkan tuk org lak eh..huhu

makdara TERdiva said...

ni yg jeles nih..kuikui!

~ yus ~ said...

memang sedap nampak sup ikan merah tu. Sambal belacan tu pun terliur akak tgk weh!

Jemput tengok Bola itu aku yang punya!!

rasp said...

sup tu pekena panas2..
nak nak kalo tengah demam nie mmg layannnnn kan baby kan *ihiks*

atty's said...

Ya allah da ooi..ko buek den terliur nie hah.

kat mana umah mil ko..den nak dtg makan nie ..itu sesuai ngn menu diet..

kau nak tau da..kty pun seumur idup tk penah masak sup ikan merah..

Mamamya said...

sup ikan merah kegemaran FIL nih...klu beli ikan merah mmg dah x blh masak lain dah mmg kompom kene masak sup...tp kan...lia pun x terror bab2 masak sup ikan nih...sup lain pandai ler.....

aku plak terliur tgk sup MIL ko buat nih....apa citer??? kene balik kg jumpa MIL aku plak ker??? ngeh3!!!

bunga said...

nape semua pandai masak n nampak cantik..bunga selalu masak tapi selalu hitam..sob..sob..haha..

sw33tdarling said...

next time kalau hubby beli ikan merah, boleh buat sup jugak.. asyik kari kari kari jer...

qemaishak said...

ya Allah sedapnya nampak sup ikan tuh..meleleh nih, serius terliur..

dwaty said...

tengok gambar pun dah terliur... suka logan bakar ek??... kelapa bakar pun sedap juga... kena datng sana lagi la kalau nak makn..

jumpa blog ni dari blog MAPPIAU...masuk jer... fuh!!! sedap mata memandang... gambar besar2 sume... entri menarik... apalagi.. follow la.. tup2.. ke 300... tak tau plak ada something tuk follower bertuah... ok saya tgu... kul 2... tq.

Daddy Ziyyad said...

ko try masak kari ikan merah pulak...sedapppp oooo

azzey said...

DO DO CHENG pelakon tu ke? saya pon minat gak dia..:)

azzey said...

klik ur HB also...tq

h4ni3 said...

meleleh ayaq lioq jugak tgk gambo ikan merah tu
dah lama tak makan.. nak beli kat kedai mahal bangett.. wuwuwu~

KHRLHSYM said...

saje bagi terliur, nanti buat sendir gak la :P

nelly said...

Perut dah menyanyi ..hahaha

Hanis Azla said...

best plk tajuk entry wahida ni..

ieda said...

baby ??? ekkeke lucu
apa2 pun janji ada panggilan kan :)

waa sup ikan merah ! akak pun suke , tapi kalau akak buat suke taruk lada itam .. ermmm baru kaw2 :))

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tulunnn jgn kasi den terliur lagii..
uwaaaaaa

nur aisya humaira said...

sup ikan merah??tk pernh lagi mkn...:)

Dee said...

aku x penah mkn sup ikan..nti ko masak, belanja aku ye dik..eh..aku panggil ko adik xpe kan..feeling2 manja gitu..

eLLy said...

nok nanti ko belajar la jng MIL ko tu.. pastu ko tepek resepi kat sini. klu nak antar sup yg tengah panas kat umah aku pun boleh gak ;p

Pala Maldini said...

minta MIL nko resepi dan cara2 membuatnya...

nampak sangat mengiurkan!

specky gurlz said...

uuiihh sedap nih..sekarang jugak nak soh mak masak!! hehehe

Zura said...

gulpppp..

Dilla Ady said...

pergh...menelan liur jek tgk sup tgk..mantopnye..

dilla pun suke ikan merah dibuat sup..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Baby ko buat akak tertunduk malu sambil kuis tanah. baby tu akak beri sebab ko cute sangat, baby face.

Raji berkata said...

lapar sup dah nih x.x
msti best jer hirup nih owh
hohohoho

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sup ikan merah..terasa2 kat tekak ni haaa...mmg manis sup ni..baby2 pun suka...

whitecappuccino said...

akak tak penah makan sup ikan merah apatah lagi masak sup ikan tpi kawan cakap sedap. nampak pun sedap ni..