nuffnang advert

Wednesday, February 9, 2011

our splashing moments at Melaka Wonderland....

selamat petang semua....
ramai nampaknya yg menunggu n3 Melaka Wonderland ni...ok lah...seperti yg dijanjikan....tapi gambar tak byk tau, sbb hujan...percutian yg disertai sekali ngan my MIL dan SIL...

 birthday boy yg tdo dlm keta, susah nak kejut...alih2 dah sampai kena paksa amek gambar lak...tu yg muka kelat je tu...huhuhu....

 harga tiket....my MIL warga emas, so bayar RM 15 je...anak aku si adik pulak x yah bayar...sbb dia cikenot je pun...ngeh ngeh...

 acara cicah2 kaki dulu kat ombak...ombak buatan dia kuat wooo....

 cuaca mendung je....pas tu hujan tau...huhuhu...

 adik ni mcm biasalah...mula2 mesti nangis punya...sudahnya org ajak balik, dia x nak naik...

 rasa2 dah bosan main ombak kat bawah, kami naik ke atas lak...ada mainan lg best utk kanak2 dan dewasa....

 mcm2 jenis gelongsor yg ada utk anak2...best2...

 acara utk org dewasa...

 my MIL suka naik ni...dia kata hilang stress..ngeh ngeh...

 ah ko nurul, cuak benar ko neh...tgk akak...rilek jer....ekekekek...

 ni pulak permainan paling curam kat sini...aku pun x tau apa nama dia...dr jauh lg kami dah dgr org terjerit2 ketakutan...aku punya teruja lah nak naik benda alah ni..tapi dorang dah siap pesan, kalau ada darah tinggi atau sakit jantung, jgn naik...ko tgk, mak mertua aku naik tau...kalah orang muda...hubby aku pun x naik...sampai sekarang aku x puas hati napa dia x nak naik...huh!!
ada dua gambar candid masa naik mainan ni....tunggu ye...

 birthday boy yg kesejukan...baru lepas berendam...

 korang berani gelongsor benda alah ni x? terjun kepala dulu tau...aku panggil benda alah ni surf...kahkah..mula2 aku cuak giler nak naik benda alah ni, sekali dah cuba, aku naik sampai lebih sepuluh kali ada kot...agagaga..kelihatan di dlm gambar adalah my hubby, SIL dan sorang mamat mana ntah yg nak challenge ngan hubby aku tu, amek ko, laki aku first!! kehkeh...

 bukti aku naik gelongsor surf...kang korang x caya lak...lalalala....gambar masa aku surf x de...hubby x sempat capture..mencik!!

 antara permainan lain yg ada....nasib la korang....gambar dah tunggang terbalik neh...hehehe...

 aku pelik kalau naik ngan mak mertua aku, dia x jerit2 pun...aku yg over...kahkah...

 gambar anak2 kat tempat gelongsor kanak2 x dpt nak publish sbb gambar byk blur....dah nama pun hujan kan...layan je la mana yg ada ni....

 kami akan ke sini lagi...happening giler...

 gambar ni adalah candid dr pihak Melaka Wonderland...ni yg kat tempat curam tadi...bukan sumer org berani naik mainan ni tau...aku tabik spring kat mak mertua aku...warga emas neh...berani seh!!
 gambar paling aku x boleh blah...member depan sikit punya cuak...tapi mmg cerun abes neh...silap plak aku sebab x amek gambar penuh mainan ni...biar korang tau betapa curam mainan ni...

last but not least, si adik dah tertdo...punya penat berendam...ramai orang dah balik, kami antara yg terakhir...hehe....

kesimpulannya, kami semua mmg enjoy kat sini...mmg best!! bukan setakat anak2 je sonok, aku yg dah tua ni laaaaaaaaaagi sonok!!

p/s: Bukit Gambang Waterpark dah ada dlm bayangan aku neh....rasa2 cik hubby baca x n3 neh?

38 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

NAK PEGI!NAK PEGI!NAK PEGI!!!

cik puan akish said...

wahhh menariks juge nih...

emmm.....plan2..bile mau g...

=)

amirah said...

orang dekat ni pun tak pegi lagi, orang jauh dah sampai dulu..ohh..ini tidak adil!!hehe...nak pegi nanti..!!

shamsiah shamsuddin said...

akak..tiba2 teruja plak nak pi gak kat sane....!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku teruja lak nak g sana..beb memang xbleh blah tengok gambar kandid tue..cun seh...hahahaha...nama yang cerun tue..bumberang kot beb sebab kat bukit merah pun ada jugak...

Myra Jay said...

Bestnyer... MJ dok Penang lambat sikit nak smpai sana, setakat Bukit Merah boleh gagah lg.. Syok tgk Sis & family bermain air.. :)

My new entry : Fasha dengan bisnes baru???

eT said...

syoknyer...nyaris2 gk p sana ari tuh..huhu

Daddy Ziyyad said...

-mak mertua ko mmg world lahhhh!!!kelasss..

-gambar candid kedua tu memang best!!!!!! sampaikan pesan kat minah depan tu, takut bebenor yerrrr..:P

rasp said...

tergelak i tgk gambar candid yg second tu sis hahahahaha
tapi respek tabik spring la kat ur MIL...
i pun naik syiok tgk uols main kat situ...

makdara TERdiva said...

wah! ur MIL mmg superb!

chugie said...

huhu.. awk dh sampai sana dah? kite ni baru nak survey2.. nampaknye kene tunggu perut kempis baru leh kesana!

atty's said...

salam sis..kty dok terkekek2 nengok gambar candid yg 2nd tu

tabik spring kat mil ko ida ..terror..jiwa remaja..

macam besh kan tmpt ni..nanti leh ar pergi

Baca jom: Kasihan budak tu

nurkass said...

wakaka..
mmg gempak..muka yg turun cerun tu mmg tak leh blah..haha

Softtouch [Hanim] said...

bestnya....suka sgtlah anak2 wahida kan...nak pegi jugak cni...

mil wahida cantiklah nampak muza pastu sporting plak tu...yg bnda curam tu..kalu sy tobat xnak naik...takutttt!!!

Raji berkata said...

hahahah bestnyer ^^
nak kena pergi gak nih owh
hohoho

NM02 said...

gelak sampai berair air mata aku tgk gambar kau jah

Just Call Me Bitt said...

huishhhhhhh tengok gambo pon dah cuak...adess tak jadi pergi la takut kempunan la plak bila dah balik kan...akekekeke ape perasaan mak mertua kamu lepas turun gelonsor paling curam tu??? u tak tanya ka?? hehe teruja nk tahu nehh

Sue-Rya Qistina said...

wonderland ni dekat je ngan uma mak kite..hehe..tp x pena g lg coz ngah preggy..pegi time preggy ni rugi coz xley naik mainan2 tu sume..hehehe

mR.sYaH said...

wah best tu..

aritu main kat gambang waterpark.. mmg best jugak..

Fieza79 said...

mak aii takut nya naik tu...fieza tak berani..kuss semangat...

bab2 mandi2 tu best..yg menan2 tu aii serender..hehee..

kasihredha said...

wah best gila...
yg paling akak kelakar gambar candid tu...yg duduk kat depan tu(your SIL?)...muka cuak habis...best3

ieda said...

aduhhh xmenahan tgk air nyer ...
nak gi jugakkk lahhhh
ayanggggg tolong bawak skrg !!!!

eelobor said...

mahal baban nyer.... rasanya lebih seronok ke gambang kut. sebab saya dah 2x ke sana. dia punya tempat lagi besar & luas. mcm2 mainan lagi yg ader

Pala Maldini said...

best! best!

gatal pulak tapak kaki aku ni nak gi!!!!

Muslimah Kota Cinta said...

best nyer...x pernh tahu kewujudan tempt ni...leh la try mandi sana nanti

tgk mcm best :)

ummiross said...

bestnyer main air...
tq follow, ummiross dah follow jugak

jeBateja said...

wahhhhh...bagus laaa....baru leh aku bayangkan tampat ni....terima kasih....terima kasih.....

TiKa LEh said...

hahah..akak pi bila??saya pi isnin lps..main yang curam U tu..memg tkot gler kan..haha..

IMANSHAH said...

wah seronok wahida...lama tak ke melaka

Yan said...

Amboi3...seronoknya mike anak sefamily bersuka ria bermandi manda ye... Bestnya...

wahida said...

just call me bitt: perasaan my MIL mmg cuak...saya ajak dia naik lagi, dia kata serik!! hehehe....

kasihredha: ya, yg duk depan tu my SIL...

tika leh: akak pegi masa birthday anak akak si adik tu, 29 Jan...

Mamamya said...

nak pegi jugakkkkk....nampak mcm best sgt....tp kan klu lia kompom lah x naik yg slide2 tu...uihhh....takottttt!! bukan ada drh tinggi or sakit jantung..tp gayat ler..( ah! kantoi!!)

tp mmg syok lah klu bawa anak2 ke sini kan....

salute lah kat MIL wahida,berani sungguh yer dia.... :)

sw33tdarling said...

eehhh boleh laa datang sini lenkali... sunway mahal laaa kannn?

IDAZS said...

wohooo! seronoknya, nak pergi jugakkkkkkkk!

mamaaedrean said...

alamak ingat nak la sabtu nih :)

rieyana ynn said...

wah...best..best..yana belum penah pegi..yg pegi pun sunway...waa...k'ida mak mentua k'ida best ar..sporting..tak nampak tua pun..mcm kakak k'ida jew...;d

Dee said...

wei...bestnya..kena pegilah kalo mcm ni..rugi aku gi melaka aritu x gi sini..

CiK JuE said...

best tue..nanti kita nak pergi gak..mak mertua wahida nampak muda...