nuffnang advert

Wednesday, February 9, 2011

astro first in da house.....

selamat pagi semua....
raya cina ari tu, pas kami balik dari Kluang, kami x jalan mana2 pun, lepak kat umah je...plan nak tengok wayang, tapi kan mcm mana lak ngan adik, nak tinggal kat mana lak? kalau nak bawak dia, dia tu mcm2 ragam sikit...tunggu dia besar sikit lagi, mmg kami akan bawak dia tgk movie...yg abang pulak no hal....mmg suka layan movie mcm kiteorg...
sekali terbaca paper, Hantu Kak Limah ada kat astro first la...since kami pun x tgk lagi citer tu, kami pun terus la subsribe astro first neh...

poster di atas belum masuk Hantu Kak Limah lg...

aku rasa aku yg ketinggalan kot....mesti korang dah pernah langgan kan? ah x kira, aku nak citer jugak...
nak melanggan sgt la mudah....

mcm ni cara dia:

1) Buka channel 480 dan pilih filem yg hendak ditonton dari menu yg disediakan
2) Tekan butang OK setelah memilih filem yg hendak ditonton
3) Korang akan dapat code, then sms code td kat 32999 dan sahkan tempahan korang...

x sampai 5 minit ko, ko dah boleh tgk wayang kat umah...suka suka suka...

Perbandingan movie dan astro first yg dpt aku simpulkan...

1) Harga satu filem di astro first adalah RM15, tiket wayang lak dlm RM10 gitu utk sorang kan...RM15 kat astro first ko boleh layan satu family...mmg jimat abes...korang yg minat bisnes lak, boleh ajak jiran2 ko tgk movie kat umah korang, pas tu caj la RM1 ke RM2 ke...kehkeh....

2) Astro first adalah sgt sesuai utk org yg dah kawen dan ada anak kecik mcm aku ni. Kalau kat movie, bawak anak kecik mmg payah la kan...

3) dgn hanya RM15, ko layan la citer tu selama 48 jam....sampai lebam...hehehe....kat movie korang layan satu tayangan je kan...

4) kat wayang ko x leh bawak food dr luar kan? kat umah, suka ati korang la...nak makan nasi lauk ayam masak merah ke...lalalalala....

5) kalau kat wayang kena bayar time tu jugak kan...buat kena tgh bulan? menganga jap...tapi astro first ni korang bayar masa dpt bil nnt la...hehehe...

ni pendapat aku saja okeh...kalau korang rasa mahal, terpulang...dan kalau korang rasa baik layan DVD, pun terpulang...tapi nak tunggu DVD citer melayu yg pirate ni lambat sikit la..pas tu ada org berdiri la, dgr orang batuk la...perggghhhh, potong stim betul!!

tapi part yg kureng best sikit adalah, kalau nak melanggan, better time weekend, boleh layan citer tu sepanjang cuti..kalau waktu bekerja korang rugi lah kan...lagi satu kat pawagam dah tayang 2 minggu, baru astro first tayang...tapi pada aku ok lah tu...x de lah lama sgt nak tunggu kan...ngeee....

p/s: sekarang dah ketagih ngan astro first, nak tgk citer lain lak pas ni...

38 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

ohhhhh...baru ku tau mcm mane nk langgan nyer!!!haduiiii la..lembab da daku nih!!

sarah-najwan said...

satu je nk tnye..movie ni dlm masa sebulan ke dok tayng ke camne..hehe

tgk gak promo..tapi xberapa jelas..

Raji berkata said...

woahhh bestnyer xperlu keluar satu family pun boleh tgk wayang sama2 ^^
tapi aku xde astro T.T

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hantu kak limah dah ade lom ek? nak tgk cite tu laa

ngangkung dah ade pirate punyer tapi tak tertengok2 lagi huhuhu

~ yus ~ said...

ooo gitu ye. Tapi mmg bagus utk yg ada anak kecik mcm kita kan

mamaaedrean said...

channel yg ader pn eb dh x tertengok... ahaks... mls sbenornyer... kalo tmbh lagi nih... mmg rugi.... :(

wahida said...

sarah najwan: once dah langgan, boleh layan selama 48 jam...bukan sebulan...citer tu akan berulang2 selama 48 jam....

mek rose: ni mesti rose x baca n3 ni..kan yg saya tgk tu citer hantu kak limah...hantu kak limah mmg best!!

eelobor said...

saya pun ada buat gak entri pasal nie semalam. saya juga bersetuju dengan pendapat tuan tanah dan memang berbaloi bagi saya untuk terus melanggan

makdara TERdiva said...

memang seswai utk yg beranak kecik..dan utk anak yg suka mengaruk..

teringat kenangan tengok wayang separuh jln dgn rebina kid 'si akim' boring duduk lama2 dalam panggungwayang yg gelap..di ajaknye MDT lepak kat koridor panggung sampai citer abis..huwaaaaa!

Softtouch [Hanim] said...

xpernah langgan astro first nie...tgk kat umah selesa sikitkan..suka hati kita nk buat apa pun..

sarah-najwan said...

tq ida..nati akak fikir2kan..ehhee

Hanis Azla said...

kat ofis pun dia org sibuk citer pasal astro first juga.. weekend ni boleh try jugalah.. save sikit duit.. rasanya harga tu berbaloilah jgk..

rasp said...

i lum layan lagik sis..
sbb 2 movie tu dah tengok...
tunggu nak tengok movie yg lain yg best2 baru nak layan gak...

eT said...

ari tu ada gak usha astro 1st nih...
tp cite cam xmenarik pon..
lepak dulu..:p

azieazah said...

Semua fakta yg WAHIDA sebut tu adalah benar dan tepat sekali. Setuju!

Yang kita bayar bukan sahaja kerana movie, tetapi juga membayar masa yang kita sangat hargai.

Layan sambil guling pun best, kan?

Kain Pelikat La La La La...!

NzA said...

wayang dihujung jarikan...dh xpyh2 beratur n brsesak2.....

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. memang berbaloi2~ siap leh buat bisnes lagi..muehehehe

amirah said...

nak buat..nak buat..setuju la ngan wahida..lg best tgk kt rumah..hantu kak limah dh kuar ek?aritu tak minat dgn filem2 dia

eLLy said...

buat masa nie belum langgan lagi coz semua movie yg ade aku dah tengok :)

CiK JuE said...

cik jue tak langgan lagi sebab semua dah tengok...
kita banyak tertinggal cerita ...nak komen semau tak mampu tapi kita dah baca semua cerita akak...bln 8 ni pun dah 6 tahun jue bersama cik hubby...tahniah buat adik juegak..selamat pengantin baru...

Dee said...

mmg tau psl astro first n cara2 melanggan..tp hubby kata xyah beli..sbb kitorang ada astro box office..last mth tgk magika..bulan ni..tgk jgn pandang belakang congkak 2..dia kata xpe..bulan dpn yg main kt astro first tu nti..dorang lambakkan pulak kt astro box office..sbb yg main kt astro box office..dah ditayang kt astro citra..tau jelah astro..recycle2..hahaha..

Daddy Ziyyad said...

baru aje langgan kelmarin.

kn best kalau movie hollywood pun dia buat mcm ni

Dee said...

eh..astro box office main selama sebulan tau..hari2..byr 2 channel 952 & 953 hya RM9.95..ada byk movie, english, korean, hindi, indon n malay..

wahida said...

dee: ko ni kak, kang jap lg aku terpengaruh ngan komen ko lak nnt neh...
tapi astro box lambat dr panggung wayang kans?? ahaks..ayat alasan x nak terpengaruh ngan ko...ekekekek...

nurkass said...

aha..betul tu..aritu ada baca masa diorg wat pelancaran..

rieyana ynn said...

best nyer..mcm nak langgan jew...senang sikit..mcm pawagam dah umah..

NM02 said...

aku akan cuba jugak lepas ni. jom lepak umah aku nak

Pala Maldini said...

aku download je...

bukan setakat sampai lebam.. boleh nengok sampai pitam!

sw33tdarling said...

tiba2 rasa nak beli CD pirate jer.. ahaks!

Fieza79 said...

dah penah langgan sekali haritu tgk citer ngangkung...puas ati la leh tgk ulang2 smpai bosan..!

ab@h_Izz said...

nnt nak cuba try test...
kena tunggu citer yg betul2 syokla..selalu yg kuar kat boxoffice pun tak sedap mana..

-anak2 cbok nk tgok citer hantu mak limah..hi..hi2

atty's said...

Memang untung langgan astro first ni dr tgk wayang.

♥ manje ♥ said...

sesuai utk yg dah berkeluarga dan malas nak kuar rumah kan... ~

cikceriacorner said...

ehhehe..bestnye ada astro first..mcm2 ada..heehhee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bosan la astro nie..dah la bayar memahal..asyik la kuaq cita yang sama jerk..dah tue klu ada cita baru kena add lagi harga..hjuhuhuhuhuhu

ieda said...

haa setuju ngan cik eida tuu .. huhuh ngelat kann .. gitulah cara org nak buat duit huhuh

nelly said...

jalan sakan ..

jeBateja said...

ke simpulan nya...den tarak astro....ahakz