nuffnang advert

Friday, February 18, 2011

lagi Jumaat yg malang....

 selamat tengahari semua....
wah...selalu aku wish selamat pagi kat korang, ari ni selamat tengahari lak....huhu...lambatnya aku bersiaran ari ni...
ari Jumaat yg mulia ni, punyalah kami laki bini bersemangat nak gi keje, siap pakai kaler pink sedondon lagi...hehehe....alih2 punya baik hubby aku bawak moto atas jalanraya, sekali moto kami buat hal lak... tiba2 ada bunyi krrrrrr....dan2 tu jugak dia mati kat tgh jln ko...nasib keta belakang x langgar kami...huhu...ah sudah, masuk lambat la aku gamaknya hari ni...huwaaaa!!! x suka!! tgk jam, kul 7.50 pagi, patah balik sambil sorong moto menuju ke Caltex...nasib x masuk hiway lagi....kalau x mmg lagi naya....

  lepak Caltex sambil tunggu kedai moto bukak...beli bekfes sekali...layan suratkhabar....cepatla kedai moto bukak oi, kang lama aku kat Caltex mcm2 lg aku beli kang....kang ada jugak aku beli Pringles la, Mister Potato la....ngeeeee....

ni moto kami....nampak ok je kan...nampak dia sgt sihat walafiat....
kami tgh tunggu kedai moto kat belakang tu la tu...x bukak lg.... 

 sesi menogelkan moto bermula...

 ntah apa cina tu buat pun aku x tau....aku main amek gambar je ni...

 dia cakap bearing dlm gearbox pecah....hah?? 

lepas tu kena buat overhaul sekali....buat major service...lepas tu ntah apa lg cina tu ckp pun aku x faham, tanya kat hubby pun dia ckp kalau terangkan kat aku pun, bukannya aku tau pun....ekekekek...
x boleh siap sekarang, dia ckp kena amek kul 6 ptg nnt...jadinya terpaksa lah kami EL ari ni..nak patah balik amek keta mmg x kuasa la kan...azab dgn baju pun dah peluh2 bagai...huhu....pas tu tokeh tu cakap semua sekali around rm200 ++...hah? amek ko, tgh2 bulan....



p/s: jadinya ni adalah kejadian Jumaat kedua malang bagi aku...minggu lepas aku jatuh longkang dapat MC...ari ni pulak moto rosak....huhuhu.....sekarang kami sedang layan MIX FM sambil merenung jauh bahawa kami bakal terbang RM200++ kul 6 ptg nnt...

60 comments:

My Little Diary said...

salam,
wei wida... jenguk utk kali ke2 ari ni... hehe

yang tertulis adalah yang terbaik buat ko & hubby... ada hikmah disebalik moto rosak tu....
best aper bole EL.. pasni leh ler jln2 kat shopping kompleks... hehe

mama maman said...

SABAR ye.... dugaan tuh.... insyaallah mana tau dpt 10kali ganda pasni... :)

lydzar said...

dihujung bulan ni, mmg garu kepala kalau ada kejadian2 mcm ni berlaku, kan.. bawak2 bersabar..

NM02 said...

korang bernasib baik sebab motor tu rosak masih kat kawasan perumahan korang. cuba bayangkan tgh hway... aku boleh agak muke kau mcm kerang tesepit dek cengkerang sendiri.

dugaan hari jumaat ni, sabar ye... keselamatan kau lebih penting dari nilai 200 tu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

jangan serabut wahidah, biasa tu buat yang bermotor, cam makcik gak.baru nak keluar kerja, buat hal tak boleh start pulak.

cikceriacorner said...

salam akak..

dugaan..nak dapat rejeki besau tu..sabau ek..:)

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

sabarlah dugaan tengah bulan tuh... =)

Daddy Ziyyad said...

-hikmahnya, dapatlah korang bermesra breakfast di Caltex :P

-nasib baik enjin motor yang terbarai...baru 200...kalau kereta..huhu

nurkass said...

la..patutlah nampak awek bajui pink mkn roti kat caltex tadi..haha..gurau jek..

sabo ye wida..dugaan tu..200 tu tetap terbang..

makdara TERdiva said...

MDT penah gak merasa ikot Mr. X sorong motor dalam hujan kat hiway NKVE..gara2 moto rosak..mase tu nak attend intebiu JPA kat putrajaya..azab sungguh..grrrrr..

seb baek tepi hiway tu ade paga yg bolong, teruslah memboloskan diri dan lepak sampai ujan reda..sampai putrajaya kul 10..

Pala Maldini said...

simpati.. tu je la aku mampu komen.. sebab tekaan gambar nko tu tak betul. Kalau tak, boleh gak aku bank in kan RM10.. kena top up lagi 190 ++ je..

ab@h_Izz said...

ambik gambar satu2 tu....
bagus gak..lepas ni kalau jadi lagi boleh refer, n buat sendiri ..jadi pomen la..jimat rm..

specky gurlz said...

akak ~ sabar jelah bebanyk ea mybe ade hikmah tu jemput baca entri kite ye hehehe

Citarasa Rinduan said...

wahida..lepas nie..sure kena services selalu..
kesian en motor

wahida said...

palamaldini: ni kira aku kalah lah ni...ok..aku nak tgk sapa pemenang nye...aku terjah blog ko skang jugak..

Aleyn said...

Waduhhh...memang tak syok kan biler kenderaan kena service tanpa dirancang...sbb tak dak peruntukan...anyway bersabar lah yer...

Salam Kenal

puteri ain said...

mahal betul..
hmm xpe la..sabar ye..mungkin ada hikmah disebalik semua ni..
moga2 rezeki anda lebih melimpah ruah lepas ni..:)

♥ Mrs.Eady ♥ said...

bnyk betul dugaan ko ye bln nie..sabar la ye..

Cik Ezy said...

saye prnh kene smpai 500++..
lg dasat..
uwaaa..
dugaan ni kak..
dugaan2..

rATu kEBaYA said...

hahaha.. tak tahan dgn statement kat bawah sekali tu...

dugaan tu..

sarah-najwan said...

sket je tu..jika kete yg kantoi..lagi byk..huhu

atty's said...

itu lah dugaan kan ida..kita hanya mampu merancang tuhan yg menentukan

kty pun malang jumaat nie..nasib dah sampai opis.bos sampai tadi dia cakap tayar kete kty pancit..kty suh dia tolong tukarkan spare tayar..yg benornya tayar tu dah nazak kena tukar baru..nampaknya esok ..abisler duit..huhuhuhuu..sadis.

Lovely Bella said...

uhuhuh.. sabar k.. btw kopok chipster kegemaran.. nyami2

sakila's craft said...

kesiannya...tgh kering la nak buat hal nya pun...tp apa2 pun nih dugaan jumaat namanya...sabor ekkk

amirah said...

alamk..dugaan dugaan..sabor jelaa

~ yus ~ said...

Jumaat lepas kami pun terbang 200 sebab tayar kereta tu dah lari alignment nya.

Biasalah tu wahida, tu perlunya kita saving sikit2 kan, time2 tak terduga mcm ni, kalau takde mana nak cekau ye tak?

NzA said...

malang brtimpa2.....
Insyallah Jumaat depan dtg dgn seribu keceriaan.....amin.

HonEyBuNNy said...

adeyhhh....tengah2 bulan mcm pula dugaanya....akak...dugaan....cobaan...hehe

|| NaFiRaa || said...

adat pakai motor atau kete kan~ memang kena ade duit kecemasan.. bukan ade signal pape kalo mereka nak rosak.. x mo dh tengok kelender dulu..mainnnnn rosak jek.. kekekeke

IDAZS said...

banyakkan bersabar yea. tapi syok juga dapat EL. kihkihkih

Zura said...

dugaan tue kak...

kasihredha said...

sabar...sabar..
ada hikmah disebalik kejadian

mrsharis said...

alahaiii...siannya. Seb baik bawak tak laju kau..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannye
camno tu? sure jarang cek motor ni..tu sampai kene wat overhaul

if kete..mau terbang riban2. wuwuwuuwuw

eh cakap org, sy pon jarang cek kete sendiri..sib baik ade abg kandung mmg pomen. dia la yg cek sana sinun..hehehe

Fieza79 said...

wahh EL la hari ni..syok pe...ada alasan tuhh..! tp bab duit nk melayang jap g tu yg tk best kan..!

nelly said...

sabar2 .
pasti ada hikmah .

Hanis Azla said...

aduh.. klu akak pun garu kepala.. takpelah, mungkin ada hikmahnya kan.. Selamat bercutilah hari ni yer.. direct 3 hari tu..

rasp said...

memang dugaan tul la tu...
sabor ek...
ada hikmah tu...
leh dating2 dgn en hubby :D

rieyana ynn said...

bawu na romantik2 nek moto an...hahahaha...sekali bereng lak pecah..kahkahkah...sabo jew lak k'ida...;d

rieyana ynn said...

bawu na romantik2 nek moto an...hahahaha...sekali bereng lak pecah..kahkahkah...sabo jew lak k'ida...;d

Raji berkata said...

aah mngkin ad hikmahnya Allah xkasi pergi kerja ari jumaat nih ;D
apa2 pun byk2 bersabar
huhu susah juga kalau motor wat hal tgh2 jalan ni =.="

Dee said...

alahai..siannya ko wahida..tp tulah nak buat camana..terpaksalah kan..

..::SangRatoo::.. said...

ada hikmah tu Da..ngeee~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhh memang btoi2 dugaan tue beb..insya-allah pasti ada hikmah...

Muslimah Kota Cinta said...

ada je kan nak jadi kan ia malang x berbau...
adoii la...

TiKa LEh said...

hahah..sabar kak..sweet tu naek moto pakai bju pink dua2..hehhe

eelobor said...

best nyer dapat lepak berdua kat rumah kan? hihihi

Arizakiah said...

Kalau bela kenderaan memang gitulah gayanya....memang tak pernah ada untung,pokai ada.....

kak Erna said...

Wahida..sempat kenyang baru cina tu bagi tau tak boleh siap e..
cuba bagi tau awal2kan..

whitecappuccino said...

alahai..duuugaaan...sabor je la ek ida..

white rose said...

macam tu adat berkenderaan...
pasni lebih2 laa caring kat dia ek...

Ermayum said...

sabar byk betul dugaan lately ye. insyaAllah ada nak dapat pahala and rezeki lebih lagi tu :)

nurkass said...

wida,
anda di tag..
singgah blog tau..:)

wida said...

dugaan sungguh..
sabar yer.

jeBateja said...

kira murah lah tu wehhhhh.....rm200 jerk.....

Tapi pelik plak....motor tu biasanya tahan lasak.....ahakz...

Sebab korang pakai pink kot....dia tak suka.....ahakz...lagik...

AdiaLuze said...

Ala ciannye dier... AKu pasal moto ni tok paham la aku weeiiii....Hehehe

Zareda Norman said...

ohh geng rempit jugak ek pepagi .. hehhe

mummysyafie said...

alamak, dugaan tul la tgh bulan ni wahida. tapi nak buat camne..arituh keta nor buat hal..tiz time wahida plak.

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannye awk n suami wahida..xpe xpe ada hikmahnya tu..nasiblah masa motor berenti kete xlnggar awk..Alhamdulillah

Dah nk rosakkan nak buat mcm mana redha jelah duit terbang...

PutRee SeJiNjaNg said...

samalah..kereta tilla skrang ni masuk bengkel...nak kena muntah duit gak..dah lah tgh2 bulan ni...