nuffnang advert

Monday, February 14, 2011

aku jatuh longkang....

selamat pagi semua....
mesti korang kata aku ni mcm budak2 kan? sebab budak2 je yg jatuh longkang aku rasa...hehehe....
alkisahnya cenggini...pagi Jumaat yg lepas, time hantar anak2 ke sekolah, dah lepas salam dan peluk cium anak2, ntah mcm mana aku boleh tergostan dan terus kaki aku masuk dlm longkang ko....masa jatuh tu, mmg dengar bunyi ankle aku kruk kruk...mcm patah je aku rasa huhuhu....masa tu aku x boleh bangun dah....sakit Allah je yg tau...
nasib ada parent yg hantar anak jugak masa tu, tolong aku...dia suh aku letak ais dulu sementara tunggu klinik bukak....

 gambar ni masa aku dah sampai klinik, sebelum tu dah panggil kakak urut betulkan urat yg terkehel...masa urut dan gambar kaki bengkak x de gambar sbb aku dah meraung2 x ingat dunia...sakit giler....

 kakak urut suh aku letak halia + cuka ni sebelum balut ngan bandage...benda alah ni dia yg buatkan...dia kata jgn bg masuk angin, nnt lagi bengkak...

ni pulak ubat yg doktor bagi...dah nak abes pun ubat ni...doktor bg MC sekali...wah...ni kira MC pertama aku utk tahun 2011 ni...aku target nak kurangkan MC / EL tahun ni...kita hanya merancang, Allah jua yg tentukan...


p/s: gathering bloggers kat Kuala Gandah x dpt nak join sbb kaki aku masih bengkak dan jalan pun terhengkot2...sedih sgt x dpt join...huhuhu....simpati sgt pada org yg patah kaki atau tulang retak tu, aku yg baru terseliuh dan terkehel sikit pun dah menjerit, mcm mana lak ngan dorang kan...semoga kita semua dijauhkan dari segala malapetaka....amin.....

50 comments:

atty's said...

ya allah ..kty tak dpt bayangkan..
betul kat ida..kita hanya merancang tuhan yg menentukan

rajin makan ubat ..tau .semoga cepat sembuh ye

sisdee said...

ya Allah ciannya...semoga cepat sembuh ek...mmg nak hilangkan bengkak letak ais...byk2 rehat ek :) tido mlm letak bantal bawa kaki tu ek supaya dia tinggi sikit :)

kasihredha said...

semoga cepat sembuh

Pala Maldini said...

"bala kecil mengelakkan bala yang lebih besar"

mudah2an nko cepat sembuh.. aminn

Joy said...

huhuhu..semoga cepat sembuh..

cheqna said...

moga cepat sembuh ye kak =)

CiK JuE said...

kesiannye...moga cepat sembuh ye...

wida said...

kesiannya..semoga cepat sembuh.
jgn malas makan ubat yer sis:)

~ yus ~ said...

moga cepat sembuh ye wahida. Akak pun pernah jatuh longkang, tapi terseliuh sikit saja, ni wahida rasanya teruk juga tu ye, nampak sakit je. Apa pun hati-hati lain kali.

Tulah, qada dan qadar dariNya kalau nak berlaku, kita mmg tak dapat nak elak kan.

Zura said...

sy pun nk kurangkan MC jgak thn nie...kalau x tiap2 bulan asik MC je sbb mudah kena demam...

tp kak kalau smpai dgr bunyi derap tulang tue...sakit tue..pape pun well get soon...

sahromnasrudin said...

semoga cepat sembuh ya..hubby kerja ke???

wahida said...

sahrom: masa saya kena tu, jumaat lepas, suami saya x keje...dia kena jaga saya sbb saya x terdaya nak berjalan langsung...huhu....

ct shah said...

wahida,ko dh ok ker?semoga cepat sembuh.aku dulu penah terkehel lutut.mmg sakit gilerrrrr nak mamp**.tapi doktor kata kalau bengkak jgn urut nnti lagi worse.sbb aku time bengkak tu aku urut,ape lagi,terus sakit giler sampai aku rasa mcm nak potong jer lutut aku tuh!sbb nak duduk pun takleh sbb lutut takleh nak dibengkokkan.pegi klinik,doktor bagi ubat utk sapu (sapu ala2 jer,jgn urut) dan ubt makan utk thn bengkak.pas 2 hari alhamdulillah ok.

wahida said...

aku ok sikit sekarang ni...cuma masih bengkak dan jln terhengkot2 sikit...tapi napa aku rasa bila dah urut, aku rasa lega sikit ek?

nelly said...

semoga cepat sembuh ya ..hati2 lain kali .oke ?
=)

lydzar said...

benda dh nk jadi kan..

berkesan tak halia+cuka tu?
get well soon yer..take care

wahida said...

halia + cuka tu berkesan...masa mula2 kena tu, mmg bengkak giler, bila dah letak benda alah ni balut lak ngan bandage, mmg susut bengkak saya tu...tapi mkn ubat jugak la...

whitecappuccino said...

Siannya Ida..mesti sakit sngat tu..nak buat mcmana, bukan kita minta jadi begini..sabar la ya, duk diam2 biar cepat sembuh!

Dee said...

mmg patutnya ko x urut wahida..just bandagekan supaya x masuk angin..tp dh urut nak buat camanakan..

xpelah..rest je..gathering bila2 leh pegi..

Fieza79 said...

ya allah..mesti sakit gilerr time tu...adoii..

len kali mata tu pndang betul2 ehh hehee...ok cpt sembuh tau..!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

ya allah..sian nyer..isy..jgn lupa mkn ubat biar cepat sembuh tau..:)

NzA said...

ooooooooooo...akak bc n3 nie pn dh rasa sakit...take care n moga cpt smbuh......

Hanis Azla said...

aduh kesiannya.. tgk pun dah rasa sakit.. harap2 wahida cepat sembuh.. take care and have a gud rest yer..

mR.sYaH said...

kesiannya akak.. semoga cepat sembuh...

nurkass said...

la hai..kesiannya..
camne leh jatuh..

eh, wida duk mana..kass selalu gi BTP tu..kakak duk sana..

wahida said...

nurkass: saya duk Bdr Tasik Puteri...selalu dtg sini? meh la singgah umah saya...umah kakak belah mana?

sw33tdarling said...

OMG!!.. kesiannya... so mmg tak dpat join laa erk Kuala Gandah...?

Takpe, take care dear.. kita jumpa lagi kat next xtvt! semoga cepat sembuh!

wahida said...

sweetdarling: ye..aku sgt2 regret x dpt jumpa uollss...next xtvt sure aku join punya!!

MasZuber said...

moga kaki tue bole cepat reda hendaknya..

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh yer.. nasib terseliuh jer.. take care~

bunga said...

Ya Allah..keciannya..sabar yek.

rehat tu..jangan banyak bergerak..

cik puan akish said...

alolo..tiannye jatoh longkang lak...

pasni carefull yah darlink....=)

baincardin said...

Semoga cepat sembuh dan selamat menyambut maulidur rasul. :)

nurkass said...

kalau tak silap kass dia duk jalan hijau blok 26..

Daddy Ziyyad said...

ankle sprained tu...

jangan pakai kasut high heels utk seminggu dua ..

eT said...

moga cepat2 sembuh...
makan ubat tau..:)

Layan Makaroni Tak??

Myra Jay said...

Semoga akak cepat sembuh ye.. Pasni hati2 ye :)

wahida said...

daddy ziyyad: ok doc, tima kasih!!

Ermayum said...

kesiannya memang malang tak berbau kan - get well soon

ieda said...

aduhhh sakitnya dikk
rajin2 makan ubat .. ermm kalau akak , akak bawak gi berurut sbb tu tersalah urt kan .. x jalan kalau makan ubat jer .. ermm letak halia & cuka tuu memang bagus .. amalan org dulu2 :)

rasp said...

aduhhhhh sakit tu beb...
my hubby aritu pun terseliuh gak cam u...
teruk gak masa kena urut tu...
u take care tau...have a lot of rest!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

get well soon beb....take a gud rest k...

Mak Su said...

uiyoooo wahida!!...... seriau dibuatnya..... cepatlah lega ya

rieyana ynn said...

uh....mesti sakit..yana tergeliat sikit pun sakit..k'ida moga cepat sembuh ye...

nurHeart said...

alahai.. kaki lak tu yg injured, segala mcm keje sure tganggu kan.. moga cepat sembuh ye..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Alah ciannya wahidah.Lain kali letak ragi ngan halia, bukan cuka.baru cepat baik. sakit tu.lain kali berhati-hati sikit ye.semoga cepat sembuh.

Softtouch [Hanim] said...

Ya Allah wahida..nasib patah ke apa...terkejut sy tau...semoga cpt sembuh yer..

A.s.t.i.n.a said...

moga cepat sembuh.. hati@ tawww

Raji berkata said...

ya Allah cmner boleh jatuh nih
jgn byk2 sgt berjalan ;D
rehat2 get well soon

amirah said...

rehat banyak2 yer..mmng sakit giler.sy penah patah kaki.air mta kuar otomatik tnpa paksaan..hehe..sakit giler!takpe..memang kena rehat byk2..moga cepat recover ek