nuffnang advert

Monday, January 17, 2011

butterscotch toast....

salam semua.....
ari ni aku nak bercerita pasal roti kegemaran kami sekeluarga...roti butterscotch keluaran Gardenia..korang makan x roti ni? anak2 aku paling suka tau...

 inilah rotinya...sgt sedap, lembut dan manis rasa dia...kalau kat umah aku ni, sekejapan je dah abes..ngeh ngeh...

 selalu kalau kami makan, mmg kami makan mcm tu aje...tapi hubby aku cakap kalau toast lagi sedap, sbb budak2 kat opis dia buat macam tu...

inilah rupa kalau dah dibakar...mmg sgt sedap tau!! aku x tipu punye...makan mcm tu aje, x yah letak jem bagai...mmg bau dia sweet sgt, dan kalau korang rasa roti butterscotch tu sedap, kalau dibakar laaaaaaaagi sedap tau!!
hehehe, sebelum ni mmg aku x terfikir pun nak bakar roti ni...sekali sedap ko...ah lazat!! ah lazat!!


p/s; kat area rumah aku ni, susah sikit nak dpt roti butterscotch ni, kalau ada pun, sekejap je dah abes...huhuhu...

46 comments:

~ yus ~ said...

Oo pernah beli. Memang sedap, tapi boleh tahan juga harga dia kan berbanding roti biasa tu...:D

Mrs.Eady said...

serius mmg sedap roti ni kalo di bakar!!setuju sgttt sbb ini kegemaranku & en.hubby..:D

lydzar said...

sedap memang sedap..tp harga dia mahal sket kan. rm4 satu bungkus ni kan..

Joy said...

roti yg ni mmg if kat rmumah sgt laku..kejap aja licin ;)

cik dah ganu kiter said...

x ckp kalu beli..skali das hbis makan..harga mahal jgk kan..

nurkass said...

mmg sedap roti tu..sbb tu rege nyer mahal..sib baik kat ofis ni ada subsidi..dapat lah rm3.50 jek..haha

NzA said...

feveret kitaorg gak.....

Muslimah Kota Cinta said...

dah lama x makan :)

Ena said...

uit!.. sama pulak entry kita harinie.. roti!! ahahhaa.. tp kat opis ni idok ler bakar bagai.. sob3x.. dan hanya makan roti gandum penuh tu jek.. uhuk!

mrsharis said...

selalu klu beli mkn mcm tu jer..tak pernah lagi bakar. Ermm..pas ni boleh la cuba. Tq :)

Hanis Azla said...

roti ni mmg faveret kat rmh akak.. Klu toast mmg satu rumah bau harum.. dulu sesaja cuba2 toast.. skrg ni dah suka plk..

My Little Diary said...

salam,

wida! aku pun suke roti ni... makan begitu sajer... hehe

Dee said...

dee pun suka roti butterscotch ni..mmg sedap sgt..

Softtouch [Hanim] said...

xpernah bakar..sedap yer..nnti leh cube..kat umah sy sorang je yg suka mkn..:)

Fieza79 said...

kena cuba nie..rasa nya belom ternampk lg roti gitu...maybe fieza kot tk perasan...kat umah ni kami suka roti bakar...roti gerdenia biasa tu sekejap je habis..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pernah ketagih makan roti ni, walaupun reganya mahal, tapi sedap sangat.makan cam tu je.

Ati Masrif said...

tak pernah rasa dan tgk pun wahida

sat lagi nak gi cari di alamanda lah

thanks for the info ^_^

Ermayum said...

saya akan try membakar today :)

Mak Su said...

kita mmg suka yg ni,sedap dan lembut

kasihredha said...

ini my favorite..
sedap sangat...memang susah dpt.
Tak pernah pulak akak bakar...kena cuba ni.
Biasanya akak mkn macam tu je..enak di makan begitu saja.

ieda said...

aha memang sedap roti nie dikk .. akak dah x leh beli sbb kalau beli anak2 jer makan ... huhuhu akak x pernah sempat kalau dpt punn sekeping jer huhuhu

nurkaloi said...

uwww nyummy
shedap
kaloi suke yg coklat uh
nyummy gak
hehe

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. nak try jugak!!! simpleh jek kan~ nak try laaa..

eelobor said...

roti nih, makan cam gitu aje pun sedap. tapi mahal la sket kan dari yang biasa

AnAk dEneSor said...

iera pong ske..sgt ske ble da bakar..rangup gle.sgt2 besh..hihih

ANATI SOKI said...

gardenia butterscotct!! untuk budak hostel mcm anat mmg layan giler ar roti nih.. hhehehe... makan saja pun sedap.. hehehehe suka suka suka..

ANATI SOKI said...

anat fllow mellow kamu ye

kak Erna said...

salam wahida..
anak2 dah kirang dah..mula2 dulu..hari2 2 bungkus..sampai akhirnya..beli satu pun lambat habis..
sekarang ni..kalau akak puasa isnin khamis tu..sahur akak makan 2 keping..ganti nasi..memang bakar pun sebelum makan..baru enak..garing dan rangup

sweetsal said...

time sejuk2 ni tgk roti jadi lapar la pulakk..hihi

MasZuber said...

roti ini manis makan begitu sahaja...

huhuhu lapor pule perut ini..

rieyana ynn said...

memang nampak sedap...gebu jew kan...;d

rieyana ynn said...

memang nampak sedap...gebu jew kan...;d

along said...

la wahida memang sedap di bakar... anak2 long pun suke roti ni...tau... long wajib beli seminggu sekali...yek...tp sebenarnyer 2 hari je... dah habis yek... dorang belasah...memandangkan arge nyer ooomangaiii....so kene la beli seminggu sekali...hik..hik...kat tasik puteri klu ko nak dapat roti ni... ko gi kedai runcit cina yg depan sekali atau 7E...memang ade roti ni...

ahsfantasy24 said...

hehe, kite pn ske gak roti butter nei,
tp lom pena toast ag,
t nk cube :)

whitecappuccino said...

memang sedap! sekali beli 2 bungkus..skejap je lenyap dari pandangan..anak2 suka!

Mamamya said...

mmg sedap lah roti ni...x blh di pertikaikan lagi....

lia pun pantang nampak roti ni kat kedai....mmg cpt2 ambik sbb klu lambat mmg jgn harap lah nak dapat....sepanjang berpantang ni pun mmg ini lah juadah sarapan pagi....

lia pun x terfikir pulak nak bakar kan....blh cuba esok pagi nih....good idea..

thanks dear!!!!

jeBateja said...

ooo...roti ni memang limited edition....sekajap ada...selalu tak de.....ahakz....kalau kat ghumah...selalu cepat habis....

IMANSHAH said...

saya makan saja je,,sedap, manis, lemak..

mR.sYaH said...

selalu makan saja jer.. xtahulah bakar pun sedap.. kena cuba nih..

online all articles said...

hello..singgah sini. salam kenal. i follow u.. u follow me back ya.

http://onlineallarticles.blogspot.com/

kayzie said...

setuju..setuju..mmg roti ni sedap banget..lemak manis gtu..hehe..

atty's said...

roti ni kalo kty yg makan satu buku sorg je

rasp said...

mmg sedap roti nie sis...
kalo beli hari, letak je atas meja...
rasanya tak sampai 10 minit dah settle ....
pirahna byk kat umah i tu hahahahaha

Zura said...

xpnah bakar roti perisa cm nie...selalu makan cm tue je..

Ogy said...

ehh tak pernah lak bakar dia....sedap ek....boleh lah try nnti...

*∽ IZAN ∽* said...

tak pernah cubaa..! pas nih leh tryyy!! tak bakar pun sodapp.. bakar apatah lagi gak nyer ekkk!