nuffnang advert

Tuesday, January 18, 2011

bajet time....

salam semua....
huh, bersiaran jugak aku ari ni...punyalah lama internet kat opis aku ni nak ok...sobsob...
oklah, aku nak citer ni, mulai ari ni aku dah mula berjimat cermat balik...ari ni hingga waktu yg ditetapkan, aku akan makan nasi lemak singgit ni je...heheheh....

ni lah nasi lemak yg aku makan pagi tadi...rega dia singgit je, tapi sedap...yang penting aku kenyang..ngehngeh...bukan apa, aku kena berjimat cermat balik since cuti2 Malaysia aku akan bermula x lama lagi...hahaha...orang lain kalau bercuti, dah lama simpan duit, aku baru nak start? hehehe...aku simpan ni lebih kepada duit shopping aku bila kat tmpt org nnt...x delah asyik mintak kat hubby je...pengsan lak dia nnt....

ni lah selalunya nasi lemak yg aku makan setiap pagi...punyalah heavy, siap ada ayam drumstik dan sambal kerang lagi...nasi wajib penuh polisterine..kahkah..sbb time lunch aku x makan dah..lunch aku zzzzzz....baguskan aku? diet yg sgt seimbang kan? abeslah, kalau si daddy ziyyad baca ni, mati aku kena komen cukup2 jap lagi...muahahaha....
eh, tapi nasi lemak ayam mcm kat atas ni x de la ari2...kadang2 aku tukar jugak la..nasi goreng telur dadar ke, meehun sambal kerang ke..mcm2 la...janji penuh polisterine...kehkeh...aku tau korang tgh kutuk aku kan?

p/s: harap2 vacation tahun ni x byk masalah mcm masa kami nak ke Bandung last year...moga Allah beri kami kesihatan yg baik kepada kami anak beranak...
Melaka Wonderland, Cerengin Hill, Makam Mahsuri, Denpasar....tunggu kami!! kami mahu ke sana!!

46 comments:

mR.sYaH said...

pagi tadi makan nasi lemak kerang.. mmg marvellous!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pun cam tu makan berat je.Sekarang ni umur dah meningkat , nak kurangkan makanlah, sebab dah terasa sana sini sakit.masa sihat makcik lupa diri, bantai semua.

nub said...

yg singgit pon nmpak sodap kaw2. hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy mmg xlehlah mkn nasi lemak hari2..mmg lagi bertambah tong sy wahioda..dah lah skrg ni sy mcm peti ais...huhuhu..

bestnya cuti2..nak ikut?:)

kak Erna said...

wahida.memang kena dengan daddy ziyyad ni..hari2 makan nasi lemak..
seronoknya nak cuti2 malaysia..

cik dah ganu kiter said...

2-2 memang mengancam...lapor terasa walaupun dah mkn...

Fieza79 said...

gamba tu mmg menggoda selera betol la..smpai hati...tgh lapar skrg...

|| NaFiRaa || said...

wew~ nasi lemak bajet pon sedap jugak tu~ yang x bajet lagiiiii sedap..muehehehe

rasp said...

nasi lemak singgit kat opis i pun sodap...
terkecur plak tgk nasi lemak kerang tu...
harus menyimpan kalo nak hoye2 kan sis :)

Mrs.Eady said...

fuhhh....bnyk nyer tmpt nk pg bercuti....i sdg jeles ni okey..:D

wida said...

ish..ada lagi ye nasi lemak singgit.kat sini biasa sy beli pon dah rm1.50

~ yus ~ said...

wah! tiap2 tahun cuti2 malaysia ni..bestnya!!

memang heavy betul tgk sarapan wahida tu.

Akak tak suka nasi lemak...:D

Ena said...

sedap pulak tengok nasi lemak tu.. :D

tunguuuuuuuuuuu!!
Nak ikut gak!! heheh

chugie said...

amboi.. dh siap bajet tuk cuti2 malaysia ye.. best betui! sy ni tengah bajet nak bersalin ni :D

but the nasi lemak 1 ringgit tu buat sy tergoda... mana beli tu? nampak sedap lah!

NzA said...

aduhai xthn tgk nasi lemak yg mengancam kalbu nie..

wah nk g cuti2 ye....bestnya....

nurkass said...

uihhh..cam best jek..post mai sini..hehe..vacation??? nak ituttttttttt..!!

sahromnasrudin said...

kalau nak jimat lagi masak nasik lemak sendiri..
p/s: kirim salam kat suamia wak ye...baru ptg smlm kol dia...

wahida said...

chugie: beli kat kakak opis saya ni jugak...hehehe...

sahrom: suami saya ada citer, awak ada kol dia semalam, nnt saya sampaikan salam awak ye...

NM02 said...

kau dah packing baju ke jah

Daddy Ziyyad said...

takde masalah kalau nak makan nasik lemak hari2, kalau tiap-tiap petang jogging 3km..hahahahaha..

sebenanrya, kalau nak betul2 save duit + diet, beli roti wholemeal gardenia. Every morning makan 2 keping + tuna. Memang jimat & healthy.

My suggestion, cepat2 gi Bali tu..Bestttttt wooooooo....

wahida said...

daddy ziyyad: kan aku dah ckp, kalau daddy ziyyad baca ni, mmg teruk aku kena ni...kehkeh...
btw, bagusla info ko ni bro, ok2..aku akan cuba next month pasal roti wholemeal tu, sbb aku dah bayar nasik lemak singgit ni kat makcik tu sampai akhir bulan ni..hehehe...

ckLah@xiiinam said...

Hmmmmmmmmmmmmmmmm.....



Itu saja komen ckLah, sambil mengurut buah halkum yang tak timbul. Hehehe

rieyana ynn said...

rm1..ok gak tu kira murah..tempat yana kalau rm1 kecik jew..mum 2biji baru terasa..pastu bungkus dgn kertas coklet tu jew..kalau beli sebiji jew beg plastik tak ada..bawak gan tangan mcm tu jew...kahkahkah...;d

Hanis Azla said...

budget betul tu.. tpi takpe..yg penting budget masa vacation nnt lumayan..

eelobor said...

nasi lemak 50sen ader? hihihi....

*∽ IZAN ∽* said...

ada lagi nasi lemak singit..? tak jumpa dah kat tempat saya huhu

kasihredha said...

tempat akak pun dah tak boleh dpt nasi lemak sehinggit lagi..
nampak bestnya...

ahsfantasy24 said...

best ny slalu g malcong,
ley knal tmpat org..

:)

shamsiah shamsuddin said...

lame kot tak jumpe nasi lemak sinngit dalm daun pisang tu

ANATI SOKI said...

alahaaaai. kaka letak gmbar makanan.. nasik lemak lak tuh.. org demam dah terliur nih.. T__T

MasZuber said...

huhu pagi tadi tak sempat breakfast...
langsungnya mentadarah mase lunch..lepas tue menyesal..

kasihredha said...

wahida
ambik ni ye
http://kasihredha.blogspot.com/2011/01/25-random-things-about-me.htmlni ye

Ati Masrif said...

kak ati dah lama tak mkan nasi lemak
kununnya berdiet..tapi adooo

bestnyer ke melaka ^_^

maya amir said...

nasi lemak singgit mmg best kan.. ohww..nak gi bercotiiii.. bestnye..nanti letak gmbr byk2 k:)

NM02 said...

kau ada ajak aku p tmpt2 yg kau cakap tu?? sape lah aku, low classsss

Zura said...

sedaaaaaaaaaaaap nasi lemak nie tp asal lah org suke xbuang kepala ikan bilis..kalau sy kak reject ikan bilis tue kak.

mrsharis said...

kdg2 nasi lemak yg murah laaagi sedap kan. :)

sw33tdarling said...

apa ni..? makanan lagi...? hehehehe sedaaaaaaap nasi lemak meriah!

AdiaLuze said...

Nyampah tau amik gambo dekat2 camni... Buat akak terliur jeee :P

ArELeEz said...

makan = best! vacation pon = best! so, dua2 best! heh3..

PutRee SeJiNjaNg said...

waduh tetiba mengidam nasi lemak pulak..

whitecappuccino said...

akak suka nasi lemak sambal kerang!

Ermayum said...

my favorite kalu bleh nak makan daily nasi lemak sambal kerang tambah mata kobau telur

dear i dah bakar gardenia butterscotch tu sodap gilosssssssss thanks ye

Muslimah Kota Cinta said...

wahi,
kite pon dok jimat cermat gak ni
nk travel lg muahahaha

Mak Su said...

selamat berjaya! kita jer yg tahu keperluan bajet kita, caiyuk caiyuk

rATu kEBaYA said...

jimat betul ni.. huhuhu.. jgn galakkan kepada orang lain ye..