nuffnang advert

Wednesday, January 26, 2011

6 tahun dah pandai beronani...

salam semua.....

tadi baca harian metro online, terkejut aku dgr rintihan sorang ibu ni, dia ckp anak pompuan dia yg umur 6 tahun dah pandai beronani...hah? biar betul ni?

ibu tu tulis lagi yg dia dah marah kat anak dia dan tanya mana belajar semua ni, budak pompuan tu ckp dia belajar ngan kawan dia kat umah jiran....dan lebih parah lagi walaupun dah ckp benda tu x bagus dan marah kat anak dia, anak dia still buat perangai tu....huhuhu...

seram lak aku baca...jauhkan la drp anak2 kita semua dr benda2 negatif ni...kadang2 kita jaga dan didik anak dgn baik, tapi orang lain selamba buat benda x senonoh depan anak, yg jadi mangsa, anak...pastu anak ko lak pegi ajar kat anak org lain...apa kes?? sob sob...

p/s: eh, yang aku ni pun update sampai 3 citer dalam sehari, apa kes?

33 comments:

amirah said...

nauzubillah..mintak dijauhkan la ya Allah

Myra Jay said...

Mcm2 budak sekarang kan.. Risau tul..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

meremang bulu tengkuk dengar cerita cam tu. budak-budak sekarang dah lebih kedepan.

atty's said...

3 entry perday ..sudah cukup bagus ler da..kiranya mu bakal blogger tegar..caiyork..

cuma kena setting time..pagi , lunch hour dah sekitar pukul 4 gitu .

sahromnasrudin said...

biar betik.......sungguh tak kusangka

NzA said...

masyaAllah...ngerinya dengar..budk2 skrg dh trlebih maju sudah....

zura@iwan said...

eh..biar betik...seram plak dgr...

My Little Diary said...

salam,

menakutkan... mintak dijauhkan perkara-perkara mungkar ini... semoga kita semua diperlihara, dilindungi dan diberikan rahmatNYA.

Softtouch [Hanim] said...

Astagfirullah....minta dijauhkan kita smeua dr perkara yg xelok nie

chugie said...

nauzubillahhiminzalik.. moga di jauhkan dari anak2 kita.. macam2 lah!

Dee said...

astagfirullahalazim..moga dijauhkanlah dari anak2 kita ye wahida..takut pulak dee baca..

azieazah said...

Uishhhh....

Mrs.Eady said...

dunia srkg makin dekat ngn kiamat..:(

ct shah said...

erm..mmg macam2 berita yg tak dpt diterima dek akal jadi akhir zaman ni.hanya berdoa semoga kaum keluarga kita dijauhi dri perkara2 negatif camnih.nak didik anak bukannya senang.byk pengaruh dari luar yg tak terkawal.

p/s:wah,hebat mu kak jah.pecah punggung..eh silap..pecah rekod 3 entry dlm satu ari!ribbaaa..angereh..anggereh...

Daddy Ziyyad said...

budak pompuan..6 tahun....memang pengsan aku baca berita ni

rasp said...

astagfirullahalazim..
macam tak caya je kan...
smoga dijauhkanlah dari anak2 kita ye ya sis...

~ yus ~ said...

Astaghfirullahalazim...

mengucap panjang akak baca...dunia akhir zaman. Cabaran untuk ibubapa zaman ini...

kayzie said...

nauzubillah..dugaan zaman skrg..zaman anak kita besar nnt camne la..minta jauh la..

eT said...

astaghfirullah...
byk2 kan dedahkan anak kite pada perkara kebaikan kan...

eelobor said...

seram wehhhhh......

kasihredha said...

nauzubillah...takutnya

-[miracle]- said...

astaghfirullah.
adeyh, ape lah nak jadi neh =="

HonEyBuNNy said...

bahayanya budak2 skrg neh..terlebih advance...

IMANSHAH said...

penangan internet

TiKa LEh said...

makin maju bdk skrg..huhu..
ni kira byk idea lah ni update byk..hehe

N A N a t O said...

isk..mcm2 skang kan...

pergh..hebat..3 post satu hari..

Pala Maldini said...

errr.. (tak terkomen)

hysman said...

faktor sekeliling termasuk dunia maya nih kak...
bdk skrg lg advance....
yg pntg yg laki still maintain lmbt matured kann..
hehe..:)

jeBateja said...

Mak oiiii.....ado plak mcm tu erk...bahya...bahya....dunia sekarang apa maw jadik

Yan said...

Menakutkan kan...Tak terjangkau dek aqal kita.

sw33tdarling said...

gulp! speechless!

rieyana ynn said...

yana penah tgk sekali anak jiran belakang umah..baru pra sekolah..tekejut gak...yana top mata cepat2..kahkah...

rieyana ynn said...

yana penah tgk sekali anak jiran belakang umah..baru pra sekolah..tekejut gak...yana top mata cepat2..kahkah...