nuffnang advert

Thursday, January 27, 2011

bekfes abang...

selamat pagi semua...
nak citer sikit ni, sepanjang anak aku si abang tu masuk tadika 6 tahun dah nak hampir sebulan ni, alhamdulillah, aku x pernah miss bekalkan abang ngan makanan dan minuman utk dia setiap pagi...bukan sekolah transit x bagi bekfes, tapi van sekolah abang amek abang awal, kul 7.30 pg gitu, sekolah tadika dia lak bg makan pagi kul 10 pg...so, aku takut anak aku x tahan tunggu sampai kul 10 tu, tu yg aku bekalkan dia makanan tu...
tapi semalam, tiba2 abang cakap kat aku, dia x nak bawak bekal, apalagi...aku rasa sentap je dengar...huhuhu...aku tanya kat abang nape? dia cakap asyik kawan je yg makan bekal dia...huhu...sian lak aku dgr...
mmg sebelum ni pun, masa aku patah balik kat sekolah transit, nak hantar barang, aku pernah tgk bekal abang tu, kawan dia yg pegang, aku suh budak tu bg balik kat abang, dia x nak ko...ceh!!
so, jadinya, aku x bawak bekal lagi utk abang, aku suh abang siap2 minum kat rumah je...lagi senang cenggitu rasanya....

 so, pagi ni, aku siapkan milo panas secawan....

 dan biskut tiger coklat 4 keping...

 pas ni abang dah x kena pow lagi ye sayang...makan kat umah sudah...sok mama buat horlick ngan butterscotch toast ye...


p/s: mesti korang cakap, siapkan benda simple pun nak canang kat blog...ada aku kisah??

39 comments:

Mrs.Eady said...

huhuu..ku ni ntah boleh ke tak buat sarapan utk anak nnti...sbb nyer kuar pun 6.30 pagi & diaorg taska kat sni..

bangga la ngn ko dpt siap kan utk anak2..:D

Cik Jue said...

cayalah setiap hari boleh bekalkan abg breakfast...moga abg jadi anak yang pandai ok...

♥ manje ♥ said...

salam

sian pd abg eh... takpe lah janji dia tak kena 'pow' lagi... perut pon kenyang ~

Daddy Ziyyad said...

-budak 6 tahun pun dah start menge-pow....huhuhu

amirah said...

amboi..ganasnya kawan abang tu..kecik2 dh pow orang yerr...grrrr..anak sape?sila ngaku

~ yus ~ said...

kesian bekal abang kena pow ye..

Budak2 ni kecik2 pun dah pandai pow orang ekk..

Ok je Wahida, kita bukan canang, tapi untuk catatan sendiri juga, nanti esok2 wahida tgk balik, atau abang tengok mesti dia terharu, rajin ibu aku buatkan bekal walaupun bukan yang berat kan. Orang lain baca satu bonus, kalau mereka tak suka, jgn komen sepatutnya...betul tak?

Respect dgn ibu bekerja masih boleh kasi anak bekal tau!

sisdee said...

wahida...mmg...i mmg prihatin bab2 camni...sbb my son pernah kena..dia kmplen kwn tunggu dia dtg then bila buka bekal berpuluh2 tgn kat satu bekal tu..siap ada yg tggu my son dtg n tanya bawa apa today..dah cam my son tu tukang bawa bekal lak :( tapi my hubby kata tak pe kita niat sedekah...tapi yg kena pastikan .. pastikan syahmi makan dulu..

i pun ada nak post pasal bekal gak kat my blog..tapi lain sikit le hahahahaha..anyway yg pnting anak kita isi perut before pegi sekolah kan :)

Fieza79 said...

at least ada gak buat bekfes utk anak2..fieza ni mmg tak sempat pagi2 kelam kabut...bdk2 just bekfes kat kantin sekolah..huhu

Ayuni said...

simple!

Softtouch [Hanim] said...

anak sy plak xnak brekpes..sblum ke sekolah minum susu dlm botol..hehehehe

samalah anak sy, bekal dia kwn dia mintak..

Wawa~* said...

aww.. abg da tadika upanya~ ^^
sian abg kna pow.. sabau je la..
stgh2 budak2 ni mmg x reti malu, huhuhu...

ala kakk.. ur blog, lantak le akak nk blog ape kannnn keekekeke... ^^

rasp said...

kesian kat dia kena 'pow'...
sib baik dia ckp kan sis...
leh kita usahakan cara lain...

azzey said...

salah satu yg saya sker kat blog awak ni.....gambar2 yang jelas n besor2 gitu...:)

mrsharis said...

jahatnye budak2 tu..ada ke patut rampas bekal org..geram lak aku.

NzA said...

budak lelaki ni agak cerewet la tang makan.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

elok ler tu..alas perot
ceh budak mane yg otai sgt tu? meh aku sekeh geram lak dengor bila ade budak yg kecik2 dah tunjuk lagak nk buli org ish2

Muslimah Kota Cinta said...

kenela ceta kat blog..esok2 baca balik entry ni mesti kata dlm hati, rajin gak aku ni ekekeke...

ni blog sy..suka la sy nk ceta pe :p

makdara TERdiva said...

anak MDT bawak bekal air masak jer g skul..pastu kat umah mesti amik bekpes..taknak makan berat2 pun takpe janji minum air..perut pun takde la kosong

Amy Syaquena said...

uish kecik-kcik dah pandai mengepaw...

sw33tdarling said...

ntah nya.... ada aku kesah! (00) <-- kembang2 idung

hentikan pembulian! ko report laa kat cikgu dia...!

Zura said...

dasat bdk2 skrg nie..

shamsiah shamsuddin said...

ish..siannya abg kena pow..
seb bek la abg tau nak btau akak..
lau tak sampai tak sudah t akak sediakan bekal tapi bukan tuk abg,,tuk org lain...

kasihredha said...

simple macamana pun tak pe..
anak sure suka kan

azieazah said...

Saya tabik pada para ibu yang rajin buat bekal dan masak pepagi utk anak2 ke sekolah...

jeBateja said...

sarapan penting utk minda tu.....ahakz....

err.....sarapan utk rakan blogger tarak ke..???

wahida said...

jebateja: patutnya ko buatkan puding nenas utk para blogger..kehkeh...

eLLy said...

lantak pi la org nak ckp ape yg penting kita happy ;)

Natalia said...

aku rase kwn2 abg tu pun lapa tu ..tu yg pow abg heheh..sian abg..takpe abg..pasni mkn kat umah je yea..:))

eb ezrin2 said...

naper muker cam x sedap tuh? jemu eh? ;p

wahida said...

eb: dia x jemu la eb, bukan selalu saya bg dia biskut tiger ni...tukar2 menu jugak...

Ati Masrif said...

mkn biskut tiger ..
jadi kuat mcm tiger!!

kecik2 dah pandai buli org..uh..uhh

FATIN MRAZ said...

comey la abang posing!
tingat dulu mase skool, bawa bekal.. piknik .. hihii..x der la pow2 nih..

|| NaFiRaa || said...

uih~ dasyat jugak budak2 skrg..kecik2 dh tau paw makanan org.. baik bg anak makan siap2 kan..sekurang2 kita tahu dia dh makan..

sarah-najwan said...

dari dulu lagi..saya mmg salute ibu2 yg sanggup masak ke..buat air utk mkn somi dan anak2 pada waktu pagi sblum pi kerja atau sekolah..mmg tabiklah..sebabnya..saya xpenah buat sb..asyik dgn alasan xsempat..padahal ada org mampu buat kan..

nelly said...

wah .sarapan yang ringkas dan sedap
=)

Imran nyambek said...

ibu yang terbaik.terharu gua.

Dee said...

anak dee pun kuar umah kul 6.45 pagi..walhal dia masuk kelas kul 8..xleh nak siapkan bfast..dia xmoh..sbb pg2 pra ada bg mkn mcm koko crunch tu..kul 10 mkn lagi..sian anak ko eh..kena pow..meh aku pow kepala budak tu..hehehe..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tak boleh biarkan, ko suruh cikgu pantau sikit.

rieyana ynn said...

wah...ada kaki buli kat sek abang..hikhik...;d