nuffnang advert

Thursday, December 9, 2010

sila jgn tertipu...

selamat pagi semua....
ari  ni aku nak citer satu benda...patutnye aku publish citer ni awal2 lg...tapi bila my hubby pun dpt benda yg sama mlm td, barulah aku terhegeh2 nak buat citer ni...hehehe..tak patut kan aku?

msg ni ekceli aku dpt ari Ahad ari tu...masa kat umah MIL...sebelum ni pernah jugak blogger buat n3 pasal penipuan ni...tak sangka aku pun dpt jugak....korang pernah dpt tak? kalau dapat msg mcm ni, jgn tertipu ye kengkawan!!!

meh aku tulis balik apa yg dia SMS...


+6285246724596

Ini ayah Tolong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0128128046
ayah ada masalah d balai polis.
ta payah call sekejap ayah call balik.

hahahahahahahahaha!!!! woi!! bahalol badigol songol!!! ayah aku dah arwah la!!!!!

27 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samala..blh dikatekan tiap2 minggu dpt satu mesej.

ayat plak belit2 nak baca
giler!

♥ manje ♥ said...

eh kita pon dpt la ms hari selasa ritu... dan yg buat kita gelak, ayah ada sekali dalam kereta ms tu ~

Joy said...

tadi dlm paper pun ada pasal sms tipu ni. if kena kt I..rs mcm nk reply...my dad don't hv hp lol..hahhaha

~ yus ~ said...

Macam ni punya orang pun ada kan Wahida....

wardah said...

hahahahaa, sah² bukan org sini ni. ayat berbelit!

HonEyBuNNy said...

ish....itu mmg penipu neh.....sapa la yg buat kerja cm tu....

Mrs.Eady said...

haahhaaaa....zaman mcm ni pun ade lagi org bodoh yg htrs sms mcm ni lagi ek!

mrsharis said...

hahahahaha..elok2 aku nak serius tadi jadi tergelak besar baca ayat ko yg last tu...;D

sha a.s said...

adoihlaarrr wahida....ade gak kes b*d*h camni...

ct shah said...

wakawakawaka...buduh bin tulul lah ini olang.bkn nak siasat dulu ker sblum nak menipu.mmg lawak antarabangsa betoi!!

lydzar said...

hehehe hantar kt salah orang laaaa..so far blom dpt lagi sms mcm ni.
tp kalau betul ayah kita yg anta, mesti la kita akan call dulu tanya kenapa kt balai polis kan :D

Daddy Ziyyad said...

wahhh..you terkena juga ker? Ada baca pasal ni dalam blog bor Yunus Badawi juga few weeks ago kalau tak silap

Fieza79 said...

tk penah dpt lg..tp memba dh penah dpt...

mcm la kita ni sengal sgt kan tk phm cara penipuan tu kan...ishh ngok btoi..!

Pala Maldini said...

banyak juga orang terkena dengan msg ni...

|| NaFiRaa || said...

eeee.. rasa nak lempang2 jek sampai pengsan!! agak2 ler nak menipu pon!! ingat orang len bodoh cam dia~ bongok sungguh!!

errkk... terEMO plak..muehehe

chugie said...

e'eh.. sy pun pernah dpt msg ni jugak. bukan sy je, ade sorang lg kawan sy ni pun dpt msg yg sama.. eee.. sape nth yg sengal mintak top up cara camni kan?

pssst: sy dah 7 bulan lebih..

roq said...

pergh! x ok!

mR.sYaH said...

baru baca metro td ttg ni..

mcm2.. tp ada gak ker org tertipu ni?

eelobor said...

dalam paper metro pun dah kuar pasal kes nie. macam2 tul la sindiket nie kan?

Ati Masrif said...

eh..tak pernah dpt lagi
dasyat betui na lani depa
nak menipu mcm2 cara..

TQ sharing wahida

sya hassan said...

mmg slalu gk dpt msj neh.. tpi abaikan je.. haha

btw.. ad award tuk kamo..

http://soyahchanteq.blogspot.com/2010/12/gua-menang-contest.html

Siska said...

memang...i penah kena dia kata i dapat hadiah dari celcom cabutan bertuah...kepala dia tah bila masa i ada main cabutan.haha

wahida said...

daddy ziyyad: saya pun pernah baca n3 bro yunus tu, x sangka saya pun dpt msg tu...

roq: thanks drop by my blog, asal x follow sekali? nnt saya jengah blog bro...

mr. syah: harap2 x de la org tertipu...

sya hassan: ada award? nnt saya terjah blog awak...thanks awak...

~ yus ~ said...

Wahida!! Akak tag wahida join My Header Contest

Jomlah..memeriahkan..hehe

Softtouch [Hanim] said...

ramai jgk blogger yg dpt sms mcm nie...sy xpernah lagilah dpt..kalu dpt pun tau, tipu...

..::SangRatoo::.. said...

huhuhu...Da..aku pun dpt sms ni gak..sms ni masuk sekali kat mr ajib..gile hebat orang nak tipu² ni..mcm² cara dorang buat ye.. :P

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel