nuffnang advert

Wednesday, December 8, 2010

n3 khas buat chugie.....

selamat pagi kawan2....
semalam kan aku buat kek pisang kukus....percubaan pertama aku buat benda alah ni...senang je buat dia...ahaks...

hubby n kawan2 cakap sedap....oh terima kasih!! anak2 pun suka makan...tapi masalah kat sini bila dia agak lembap...aku tak tau apa punca dia...chugie, tolong saya!!!
tapi apapun, ini my first time try...aku boleh improve lg pas ni...x sabar nak buat utk mak dan MIL lak...x kisah apa pun, yg penting sedap!!!


p/s: n3 ni dinamakan n3 membalas budi selepas chugie buat n3 khas utk aku....ahaks....tima kasih sharing resepi yg sgt sedap ni....saaaaaayang chugie!!

27 comments:

Mamamya said...

phewitttttt.........apam pisang!!! sedap tue buat minum2 ptg ^___^ t'ingat dulu2 masa dok dgn nenek kt kampung,selalu dia buatkan apam pisang utk sarapan pagi....

NM02 said...

ye la... kau sayang kat chugie je.. aku ni tempat kau lepaskan geram je. sape lah aku jamrah oi...

Cik Jue said...

BEST TU..NANTI BOLEHLE KONGSI RESEPI..

Mrs.Eady said...

share lerrrr resepi itu..kekekeke...sedap kene bgtau kwn2 okey!

|| NaFiRaa || said...

huhuhu... nasib baik kek itu di'view'kan dalam keadaan gituu... kalo di potong2..konfem meleleh terliur...

semua orang rajin jek masak2 kuih.. kena ai malas!!! huhuhuhu..
mintak aura rajin sikit!!! muahahaha

Joy said...

suka makan tp xpernah buat. x pandai plus mls ;)

Zura said...

xpe..try lg..klau okey bleh bukak kedai..

eelobor said...

nie buat untuk jual ker?

Fieza79 said...

amboii wahida..pndai nya buat sekali terus menjadi...

~ yus ~ said...

Tengok rupa pun sedap tu, nak sikit...:)

Daddy Ziyyad said...

Terbayang sedapnya, moist nya kek pisang tuh...

IMANSHAH said...

hantar sikit ke tiger lane..haha (tanya hubby mana tiger lane)

eB@mamaAerish'n'Aed said...

kalo lmbb bkn lagi sdp ker?... ala2 moist g2?

makdara TERdiva said...

saya suka apam pisang ni..tp x pernah lg terai :)

nieda said...

rajinnya buat kuih. nieda kureng sikit bab wat kuih sebab hubby kurang gemar. Nk makan sorang nnti badan bagai di pam pam pula

Pencacai Alim said...

adusss...pebret tuh..kasi pos laju satu

hysman said...

adeii.. sodap tu kak...
kaler tu yg menarik..
anto jb satu kak..
hehe..:p
ni boleh niaga nih..
bukak warung ceq kiah kek pisang.. mesti laku kak...
kasi 50% share ye..
;)

My Little Diary said...

salam,
lama tak mkn kek pisang kukus...
eh! camne buat? haha betapa pemalasnya saya...

chugie said...

ekekeke siap ada entry khas untuk ku lg ye..

aduiyai apesal plak bleh lembab sangat ek? tersalah sukatan ke? ekekeke... x pe, cuba buat lg utk kali kedua..mesti jd punye lah..

and makesure masa tengah kukus tu, adunan kene di tutp tau! seupaya wap air tak masuk kedalam adunan masa proses nak masak tu..

a.samad jaafar said...

lapar pulak tengok kek pisang.. err.. lama tak bertandang kat sini.. dah g t intan ke ? Wahida ikut je lorong bangunan umno kat menara condong tu..bangunan kedai yin onn hujung sebelah kiri.

sya hassan said...

mak cik gebu pernah buat kek pisang kukus.. mmg sodapp.. terangkat dekk oii!!..hehe

mR.sYaH said...

lama xmakan apam pisang ni... ptg2 sedap mkn ni..

wahida said...

all: kwn2, kalau nak resepi pergi blog chugie satu lg tu ye..
http://resipichugie.blogspot.com

eelobor: ni masak utk mkn2 ptg jer..

imanshah: hubby cakap budak2 STAR sekarang tau ke tiger lane?

eb: mmg sedap kalau moist..tp mcm terlebih moist lak saya rasa..

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kek pisang...yg pnting anak2 suka...nnti nk terjah blog chugie tgk resepi dia

wahida said...

hysman: warung cik kiah kek pisang? hahahaha!!! lawak la ko!!

chugie: saya mmg dah tutup adunan..dgn aluminium foil lagi..mungkin jugak salah sukatan...takpe, pas ni kalau buat lg sekali mesti berjaya punyer la...thanks chugie!!

a. samad jaafar: saya x pergi lg T.I, sbb x balik kampung lg..ingat cuti krismas nnt baru balik..tima kasih atas info ini...sgt membantu..

HonEyBuNNy said...

sedapnya...nak sikit..heheh

mamawana said...

sedapnyer kek pisang kukus....