nuffnang advert

Monday, December 6, 2010

graduation day si abang...

morning eberibodi!!!!
ari ni nak citer psl graduation day abang ari Sabtu minggu lepas..graduation day yg nan hado!!!
bukan la aku ni nak ngutuk sekolah anak sendiri tapi aku x tau la nape sekolah abang ni lately ni management sgt x terurus...huhuhu...
okla...citer nye camni...graduation telah pun dijlnkan pd 27 November lepas...(abang x konvo pun cuma setakat buat persembahan coz abang baru 5 tahun)...graduation dan concert diadakan di Hotel Five O Eight di Bandar Country Homes, Rawang..ala...bukan hotel 5 star pun..hotel bajet je pun...tapi tu bukan la aku nak persoalkan kat sini...aku x kisah buat kat mana sekali pun, janji keselesaan tu sgt penting ok...
dewan hotel yg sgt sempit, bersesak2, panas pulak tu...washroom yg sgt kotor, sitting arrangement nan hado, pemilihan lagu yg x sesuai utk kanak2...aturcara majlis yg x teratur dan mcm2 lagi la...
aku rasa better lg dorang buat kat dewan sekolah mcm tahun lepas...ko nak sgt buat kat hotel, nah amek ko rasakan azab panas melahar kat dewan...aircond x function ok!!!

 ko tgk...backdrop pun mcm nak x nak je...huh!!!

 abang dah start koir, tapi aku x ingat lak apasal lak si abang ni mcm jogging je kekdahnyer....

 ko tgk, pakaian beragam dan koir bercampur sekali...apakebendanye??

 abang bersama bestfriend dia...Adam dan Nabil Syahmi...masa ni abang dah siap utk nasyid lak..abang di touch up oleh cikgu...tebal giler bedak anak aku tu..huhu..

 ni yg aku naik angin sgt neh!!! ko nampak x? anak aku berada kat mana? anak aku kat belakang hokey...aku x kisah kalau anak aku kat belakang sekalipun, yg ko bagi budak tinggi2 duk depan apahal? masa ni aku dgr ramai parent complaint x nampak anak masing2..

ni pun jenuh hubby aku cari angel nak tangkap gambar..jadila dari x de...kesian kat budak2 lain jugak...buat performance tapi muka masing2 x nampak....nak salahkan siapa? of coz cikgu dan pengetua!!!

sebenarnye banyak lg gambar, tapi kalau tgk balik mmg menyakitkan hati jer...
sebenarnye tadika abang ni dah banyak buat hal....tapi aku malas nak cerita...cikgu pun selalu je setiap bulan bertukar2...x de cikgu tetap...mcm mana budak2 ni nak pandai? cerita banyak x guna...next year cari tadika lain jela jawabnyer...

24 comments:

Mrs.Eady said...

haduiiii..mcm ini pun ade ke??bkn ke dr dulu kiter sek pun cikgu dh ckp yg tinggi belakang!!!yg rendah sila kedepan..itu pun tak tau ke??

Joy said...

hmm yela.. agak tak tersusun.. tp kids sure dah cukup happy kan ;)

Dee said...

cikgu dia x susun betul2 ni sis..budak kalo dah ajar kt mana nak beratur..camana nak beratur..dorang tau punya..xdelah jadi camni..

next time u better hantar tadika lain lah sis..dee rasa tadika kemas pun x seteruk ni..

lydzar said...

alahai kesian pulak dengar graduation day tak semenggah mcm ni..panas sbb tak beraircond yg paling tak tahan tu

rasp said...

mmg salahkan cikgu lah sis..
kesian kat budak2 tu kan...
nak study pun fenin gak slalu2 tukar cikgu isk isk isk...

Softtouch [Hanim] said...

mcm anak sy punya hari tu...mmg xnmpak..tp yag anak awk ni mmg nmpak ketara sgt..yelah yg tinggi dia bg duk depan...

NM02 said...

jamrah,

kau cakap ngan cikgu sekolah anak kau tu,WAK LU!

Fieza79 said...

hadoi tgk pon mcm tk terurus je...kena komplen ni...lps ni black list kan je..! tk pe la janji dh lps kan...

Irfan pon br lps konvo ari tu..tp puji la tadika tu mmg tip top dari A smpai Z...

|| NaFiRaa || said...

isk3~ macam nak x nak jek buat majlis.. x terurus jek nampak kan~

HonEyBuNNy said...

sabar sis.....;-) tahniah untuk abg....

♥ manje ♥ said...

salam maal hijrah

sabar aje la kan...
pengurusan tak berapa
cekap tu...

apapun tahniah utk abg sbb
da grad da pon! (^_^) ~

Pala Maldini said...

nak buat majlis melibatkan budak2 memang havoc dan sukar..

takpe, bagi chance la.. hopefully, they learn the lesson dan next year (bila abang betul2 grad).. dibuat dengan gilang gemilang..

mR.sYaH said...

mgkn xcukup kakitgn kot..

apa2pun tahniah utk abg..

Sabihah said...

alaa..keciannya tp sure budak2 ni takde rs mcm yang kite, ibubapa, rs kan?diorg mesti hepi je...

takpe laa,sume tu akan jd kenangan manis satu masa nanti...

;)

makdara TERdiva said...

kesian budak2 tu..x pe..lepas ni usaha cari tadika lainlah jawabye.. :)

**sHiKinn** said...

hehe..ni cikgu mana ajar mcm ni nih?hee..dulu tingat masa zaman tadika,slalu duk depan sb sy pendek..ehee skrg pun kalau ada pembarisan sure ah di barisan hadapan..

amirah said...

aah, sian plak kat budak2...dhla nk enjoy2 ngn kawan2 tp kalo dh brterabur dh tak best..

wahida, saya tag awak untuk giveaway. Kalau rajin buatla ye..tq

Mamamya said...

alahai siannya kat abg....lbh2 lg bab kene tepek bedak yg dah mcm gomak tuh.....aduhai,sabar jer kan...

lia blm ada pengalaman lg bab2 managemant sekolah sbb mya n fiqa baru start sek next yr..harap2 management sekolah tu elok lah hendaknya......

p/s: ni nak komen n3 yg sblm ni..al-maklumlah org t'tggl bas.. ^__^ sedih btl tgk gmbr kene masuk oksigen tu...harap2 skrg ni dah sihat walfiat lah hendaknya yer.....anak lia (fiqa) pun ada asma..tp aktifnya kemain lagik....

sya hassan said...

xkene gaya nmpknye tue.. nmpk cam tadika 2 ade mslh gamaknye.. sian budak2..

da ok ke dri asma?? harap sihat2 slalu.. XD

hysman said...

adeiii kak...
beter next year tuko je tadika lain..
apebenda lah punya tadika.. tak pro langsung.. saye kate bile tgk keadaan dlm gambo akak ni,saye dpt rase gak msti sendat giler area tu..
mohon ditukar... hehe

tp tertakluk angle hubby kak amek gambo gak,pro tak?? hehee..
guraw jer..
:p

jeBateja said...

tuko je tadika lain....sonang...ahakz

Siska said...

ahahah...comel punya entrii....tahniah abang,,

u nak bagi tau ni i dah tkr url tau. dari Ain Atika Zailani ke url ni.http://coolgiggles.blogspot.com/
heee...nanti awak tkr kat blog list awak 2 ehh...url 2 dah x pakai.=)

wahida said...

pala maldini: masalahnya tadika tu selalu cakap dorang dah sepuluh tahun...sepatutnya improve dr masa ke semasa!!

shikin: hai shikin..thanks drop by my blog...

amirah: thanks amirah...insyaallah kalau ada masa saya buat yer...

mamamya & sha hassan: alhamdulillah, saya dah bertambah baik sekarang...

siska: patutla...dah tukar url yer...k, nnt saya tukar kat blog list saya yer...

~ yus ~ said...

huh!! Memang wajib tukar tadika next year ni wahida...