nuffnang advert

Friday, December 3, 2010

inilah sebabnyer...

selamat pagi semua....
ari ni aku nak citer kenapa aku x update dua ari blog aku ni...

 ni lah sebabnyer...kesian kan kat aku? asma aku attack lagi...kali ni makin teruk mungkin sbb cuaca kot...sejuk sangat + kat opis aku ni aircond sejuk menggigil dibuatnyer...pas tu aku ada langgar pantang...hehehe...aku minum air tembikai ko...hahahaha...padan muka aku...
mula2 aku amek neb kat klinik, x jln jugak aku gi sepital Sg. Buloh, amek neb sampai 3x...still x jalan jugak...doc suruh aku rehat kat umah dulu kalau attack lagi dia suruh aku masuk ward...x nak aku!!! pas tu sok pagi gi klinik lagi sekali, amek neb n doc bagi ubat paru2...aku pergi berurut bagai...baru ok sikit...
utk pengetahuan korang, aku ni mmg ada penyakit lelah since aku baby lagi...dapat dr mak, mak dpt dr arwah atuk...sekarang kedua2 anak aku ada lelah...kesian dorang...tp alhamdulillah, abang semakin beransur pulih...dah lama x kena attack, cuma adik kengkadang dtg jugak asma dia tu...huhuhu...

ni lah hero2 aku yg temankan aku kat Hospital Sg. Buloh...thanks to my hubby yg sanggup teman aku dan terima aku seadanya walaupun aku ni selalu je sakit...sayaaaaaang hubby.....

moral of the story:  kalau ada penyakit, buat cara berpenyakit...jgn langgar pantang ok!!!

26 comments:

makdara TERdiva said...

semoga cepat sembuh dan boleh BW selalu..hiks!!

syukurlah masih ade hubby..tsk!

~ yus ~ said...

Take care Wahida. Betul tu, kena jaga pantang. Kalau sakit menyerang, mesti seisi keluarga susah hati.

Jaga diri kay.

lydzar said...

alahai kesiannya dia..

asma ni mmg takdek ubat ke ek? sorry tanya sebab saya mmg tak tau.

nway, get well soon yer, jgn langgar pantang lagi :)

Mrs.Eady said...

laaa...sian nyer..hrp2 lepas ni jgn langgar pantang lagi okey..:)

NM02 said...

aku malas nak BEBEL pjg lebar. bila aku buat salah, kau punya kutbah, kalah imam masjid wilayah. tapi aku tetap nasihat kau cara PALING SEKSI masa aku tepon ari tu kan.

kalau kau LANGGAR PANTANG lagik, aku sagat telinga kau ngan KERTAS PASIR.

paham tak!!!

Softtouch [Hanim] said...

semoga cpt sembuh..yelah awak ada lelah kene pntang...kalu xpntang nnti diri sndiri susah..take care yer...

My Little Diary said...

salam
kita tumpang simpati dgn awak...
semoga cepat sembuh ye...

Fieza79 said...

wahida..moga cpt sihat dan cpt kuar hospital ehh...

Dee said...

dee pun ada asma wahida..dulu minum jus jambu batu..pergh..seksa rasanya..lps tu smpi skrg xdelah minum ais..mmg pantang betul2..harap wahida jaga kesihatan ye..

a.samad jaafar said...

adeihhh..siannye..saya syorkan bila balik sabak pegilah ke teluk intan...cari kedai ubat Yin Onn dan mintak berjumpa dgn doktor tua(pemilik kedai)sebab anaknya yg juga doktor kurang bagus...dapatkan rawatan darinya..ramai yg saya syorkan ke sini berjaya sembuh daripada asma..dia pakar dlm penyakit ni..cubalah ye..insyaallah

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh~ jangan langgar pantang lagi k~ muehehe

HonEyBuNNy said...

wahida...moga cepat sembuhhh...take tau.....

Joy said...

semoga cepat sembuh..

sha a.s said...

get well soon!

jeBateja said...

Uikkk...tak leh minum air tembikai ke...?

Semoga hang cepat sembuh...

NM02 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
IMANSHAH said...

cepat sembuh harapnya, tapi nyempat lagi berblog tu..hehe

eh hubby budak star ke?? tahun berapa??

mR.sYaH said...

jaga diri elok2 yerk.. biaselah... pantang larang tu jgn langgar k.. takut jadi makin teruk...

sya hassan said...

sy doakan semoga cpat sembuh ye.. laen kali jga kesihatan taw.. =)

along said...

sian ko wahida.....tu la... lain kali jgan minum air tembi....memang cepat kene lelah...klu long plak... tak leh minum air tembi dan kacang soya yg diproses sendiri...memang kene lelah...emmm...kite serupe...so... same2 le... kite berpantang yek...hik.hik...

Pencacai Alim said...

byk bersabar..smoga cepat sembuh

wahida said...

all: tima kasih di atas doa kalian...sebak seh!!

lydzar: saya dah try mcm2 ubat dah...still sama jugak..hati unta pun dah mkn..tapi dah namanya asma tegar la katakan..

a. samad jaafar: terujanya saya dpt dengar tmpt ni...teluk intan area mana yer? bole bg landmark x? thanks for ur info!!

wahida said...

jebat: ye..buah tembikai dan oren sgt2 pantang utk org asma ni...huhuhu...kesian kan?

imanshah: hubby budak star batch 34, budak blue...

rasp said...

lahai...kesiannya kat u sis...
feeling better tak skarang...
jaga diri baik2 tau..
jaga gak pantang tu...

wahida said...

sekarang dah makin ok...tapi kalau sejuk atau hujan je..asma attack balik la...huhuhu...

Ati Masrif said...

ala..wahida kesian nya
nasib org asma ni boleh dapat
laluan expreskan

kalau mc ni tak leh nak pi tmpt2
sejuk..macam genting..