nuffnang advert

Monday, December 20, 2010

roti bakar telur cheese...

mak oi, panjang bebenar kekdahnya tajuk roti ni...ni gara2 tgk blog SHA, dia pergi makan roti bakar telur cheese ni kat Spicy, aku tgk punyelah aku meliur sampai termimpi2 ko..jadinya kalau nak pergi kat Desa Sri Hartamas ni mmg aku bercinta sikit la, aku google je resepi...cari punyer cari mcm tak kena dgn selera aku  jer...jadinyer aku adjust2 je resepi ni mengikut citarasa aku....hehehe...

ni aku buat ikut citarasa aku sendiri...mula2 aku bakar roti tu, then sapu ngan jem coklat, kalau korang nak buat jem perisa stroberi ke, perisa apa ke, ok jer ikut tekak korang la ye, pas tu buat telur dadar, sebelum terbalik kan, letak sekeping cheese, pas tu angkat, letak la kat roti korang tadi...kalau korang ikut resepi aku mmg senang la, so, hasilnya tarrrra....seperti di atas, terangkat beb!! anak aku si abang tu sampai gian dgn roti bakar telur cheese ni...

perggghhhh...cheese meleleh yg aku tak tahan tuh...

so, korang x yah la buat n3 makan2 lg...buat aku terliur je weh...korang x kesian ke kat aku? huhuhu...

40 comments:

lydzar said...

oo dia tak bagi org buat entry makan2..yg dia buat orang terliur tu ape kes??? :P

sedapnya roti bakar dikala lapar mcm ni..hukhuk bfast tadi beli mee goreng tp mee tu pahit. makcik ni tak basuh dulu mee tu bfore goreng kot..

Ayuni said...

sedap! pnh wat .....

ayulicious said...

ka jah.....nk oder blh????huhuhu

Citarasa Rinduan said...

salam...wahida..
ayu suka dgn roti bakar...sure slim ramping tubuh wahida...

ayu ada buat contest..jom join..

NM02 said...

jah, esok bawakkan utk aku.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sib baik dah bekfas..ehhhe

zura@iwan said...

cedappp...mleleh airliur ni ..huhu

chugie said...

aduh.. sedapnye. espc part cheese yang meleleh tu tau! emmm memang akan ku try jua resipi ini di rumah.. ekekek:D

HonEyBuNNy said...

tapi akak bersalah neh...coz buat ila lak terliur...uwawwawaw...tmbah bakar roti sampai hangit...suka sgt...hehhhe...selamat ila pn dk mkn roti dgn tuna neh..heheh

Mrs.Eady said...

seriuuuuuusss terliur!!haduiiii....

eelobor said...

hehehe, yang tukang tengok ni pun tumpang meleleh terliuq

Daddy Ziyyad said...

scramble egg + cheese pun sodappppp...

Fieza79 said...

mmg terliur laa wehh...senang je nk buat tu..rajen dgn malas je kann..psstt nnt nk try..hehe

Zura said...

senang nye...boleh try nie...

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya...sy plak ngidam nak mkn roti bakar cheese nie...

Ena said...

wahhhhhhhhh....

nak cuba jugak la nanti.. cam sedap je.. :D

Dee said...

sedapnya..cheese meleleh..yg menengok ni pun meleleh gak air liur..hahaha..

sya hassan said...

makk aiii... terliuurr seyhhh.. sengaje kasi terliur eaaaaakk.. sob3 T_T

♥ manje ♥ said...

kita suka cheese! suke 23x tau ~

LyNn HaMzAh said...

semalam kitorang laki bini teringin nak makan roti bakar + kaya + margerin...gigih la mr. hubby gie beli roti...bila dah dapat makan rasa nikmat sangat...hehehehe...

|| NaFiRaa || said...

meleleh jugak baca n3 nih~ yum yum.. sedapnye!!!!

rieyana ynn said...

huhu...ptg2 mum roti dgn teh 0 panaz kan best...kat sini hujan lak tu...ahakss...;d

AnAk dEneSor said...

wah besh nye..nk try la..

sisdee said...

wah memberi idea tuk bekalan my son naik sekolah nnt hahahahahah..tq for sharing dear :)

nieda said...

sedap/ lagipun wat sendiri lagi jimat kan. kita pun mkn sandwich hari ni. tapi dlm letak smocked chicken. terangkat

Ati Masrif said...

wah..kita pula terliuq ni

cheese tu letak atas telur yek
takut melekat kat pan?

wahida said...

ati masrif: kak, cheese tu x melekat kat pan...

~ yus ~ said...

Adeh! Memang terliur ni, lapar pulak petang2 ni..:)

ZSqueenbee said...

sodapnyeeeee....dh lme sye xmain msk2 bersama somi..huhu...sye nk msk sedap2 pastu tag akak bg TERLIUR...biar meleleh2..hihihi...windu sye x ni?? meh chiummm ckit...chiom mulut!!hihihi

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Kalau dinamakan cheese, memang meleleh kalau tengok. Rajinnya wahidah mencuba.syabas.

kak Erna said...

salm wahida..mana tidaknya..meleleh cheesenya..mesti sedap tu..

IMANSHAH said...

eh makan2 lak hari ni ye...memang superb lah

mamawana said...

ihiikkkssss....mama follow daaa....
jgn mencik mencik agi...

Cik Jue said...

betnye tak tahan cik jue tengok

mR.sYaH said...

wah sedap smpi meleleh ni.. ni yg nak cuba ni...

rasp said...

walopun me dah sarapan...
tapi tgk nie terkecur beb :)

**sHiKinn** said...

oh nampak ssedap dan boleh cuba..cheese tu jenama apa yer?

Zz said...

pegh!!
nmpak sedap gileerr!!

ERMAYUM said...

look delicious kena try ni :)

Umie said...

Dah try semalam.mmg sedap hihi...