nuffnang advert

Tuesday, December 21, 2010

25 random about me....

Salam semua..
hari aku nak buat tag dari daddyziyyad, tag yg dah lama tertangguh...sori bro!!!
suka aku ingatkan di sini, n3 ini bukan n3 bergambar, kecuali kenyataan tntg diri aku semata2...kalau korang berminat nak baca, teruskan, tapi kalau korang x baca, korang rugi wooo......( bajet mcm artis..muahahahaha!!!)


1 ) Lahir pd 27 September tahun monyet...birthday aku sama ngan Fazura tau!!! ko ader tarikh lahir sama mcm artis?

2 ) Anak sulung drp 2 beradik...kalau ikut betul2 sebapa dan seibu, sebenarnya aku anak tunggal...adik lelaki aku tu seibu tp lain ayah...yg penting aku sayang ko tau Dik Emy!!!

3 ) Pernah menetap di Kluang, Johor sampai umur 11 tahun di flat polis kat sana...pas tu pindah ke Sg. Besar, Selangor dan sampai sekarang mak masih menetap kat sana....

4 ) Aku duk Rawang tp keje KL...jauh kan? huhuhu...nak buat camana? nak beli umah area KL x mampu, tu yg beli umah kat Rawang je tu...

5 ) Aku ada 2 orang anak lelaki yg sgt comel dan bijak...( tak agak2 puji anak sendiri ), kalau la pas ni aku dikurniakan anak pompuan, betapa bersyukurnya aku, terasa sudah lengkap hidup aku ...hehehe..
.
6 ) Kalau baca paper, mintak maaf zahir batin la kalau aku nak baca ruangan sport...x minat dr dulu sampai sekarang...tapi aku still tahu keputusan game badminton atau bola melalui hubby yg sgt fanatik ngan sukan...

7 ) Aku suka masak lauk pauk, tapi bab nak buat kuih muih atau kek, sgt malas atau senang citer, tak tahu...tapi aku cuba improve jugak satu hari nnt...

8 ) Aku x pandai berenang...huwaaaa!!! sedih sgt...jeles giler tgk org pandai berenang, tapi aku berhajat nak hantar anak2 aku gi swimming lesson satu hari nnt...

9 ) I'm graduated from UiTM Shah Alam dari fakulti Hot Cat... x tau apa tu Hot Cat? cari sendirik la yer...hehehe..

10) Pernah bekerja di dunia perhotelan selama 2 tahun...seronok giler masa keje hotel...sbb hotel sgt mementingkan disiplin dan servis yg bermutu pd guest...

11) Aku jumpa my hubby masa aku praktikal kat hotel PD tmpt dia keje dulu...tu lah sbb nye aku boleh terjebak duk PD selama 2 tahun tu...gatal kan aku? bukan duk ngan dia tau, aku menyewa la..keje kat hotel sana...

12) Masa aku sekolah dulu aku teramat la dungu dlm subjek Math...selalu dpt markah tercorot dlm kelas...huhuhu...sian aku kan? tp lagi 6 bulan aku nak SPM, aku ada terfikir mcm mana nak masuk U ni kalau Math sangkut, aku pun cari member yg pandai giler subjek Math ni, utk ajar aku...aku sanggup kayuh basikal setiap petang lepas sekolah utk study ngan dia...alhamdulillah, dapat jugak kredit dlm subjek yg selama ni menghantui aku sepanjang alam persekolahan aku...

oklah...aku bagi 12 je la dulu...kang korang bosan lak...bila2 kang aku sambung la...

34 comments:

Ati Masrif said...

samalah kita pernah kerja di hotel

mmg pengalaman yg indah!

Softtouch [Hanim] said...

ooo hot cat sy tau sbb sy pun dr itm jgk...heeee..

tag ni dptlah sy kenal ngan lebih dkeat ngan ibu angkat darissa nie...:)

amirah said...

tang math tu mcm sama je..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kite pong tahun monyet....:-)

Daddy Ziyyad said...

Hehehe...thanks sebab jawab tag saya tu.....so u ulang alik Rawang-KL lah ya hari2? Ada sampai 40km tak?

hushuss said...

sambung lagi sambung lagi..best plak baca. Hot Cat tu apa? Huspa pun grad UITM tp tak penah dengar lak...

rasp said...

ooooo amik Hot Cat ek....
cayalah semangat nak studi maths u tu....
ni yg dikatakan, nak seribu daya, tak nak seribu dalih kannnn ..

Mak Su said...

hahaha, ada instalment ek?

sy x reti berenang, setakat ni cuma konfiden masak nasik putih and lauk sempoi, masak nasik lain boleh tapi x konfiden.

sy dulu mintak hotcat, tapi dapatnyer cat [ sec ]

hehehe

HonEyBuNNy said...

hehhe..tahu 25 ttg akak...sama la...xminat baca bahagian sport kalau bc surat khabaq...ngeh3...insya allah...nti akak dpt ank perempuan lak...amin..

Dee said...

aku pun bengap maths..eh..ko hotcat..surelah pandai masak..aku dulu suka gi bilik budak2 hotcat..mkn free..hahaha..

|| NaFiRaa || said...

x reti berenang jugak!! kalo mandi sungai.. taraf2 air kat lutut jek lah berani nak merangkak dlm air.. kalo air dalam sket.. pakat2 paut kat my hubby..muehehehe

Fieza79 said...

bulan besday kita sama laa...hehe

hiro said...

keh2..

hiro said...

keh2..

rieyana ynn said...

kata td 25...hikhik...;d

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pun lemah math, tapi suka subject tu.mencabar. pandai masak ye...

sekamar rindu said...

salam...

ruginya tak baca ruangan sukan..

bacalah tajuk pun tak apa...

** follow ur blog **139

wahida said...

daddy ziyyad: hampir 50 km...jauh kan?

hushuss: hot cat tu apa? kucing panas...hahahaha..jgn marah, acah jer...

cik ina: saya x pandai masak sgt la...ala kadar boleh la...hehehe..

NM02 said...

aku gagap math dari dulu sampai skang. pastu merebak kepada gagap ketika bercakap. kesian kan kat aku.. jom gelak sambil tarik taik idung..

My Little Diary said...

salam,

saya pun tak pandai berenang.. tapi gambo awak tu berendam dlm air.. huhu

ab@h_Izz said...

salam kenal..oo dulu hot cat,..Chef ape yer??

Zura said...

saya pun ada bday sama ngan dayang nurfaizah..thn yg sama jugak..pastue alex yoong...hehe..

AnAk dEneSor said...

da follow u keh...hihihi...tp..sob3 you ckp da follow i xde pong...huhuhu

mR.sYaH said...

mmg cemburu dgn org yg reti berenang... heheh...

sya hassan said...

haha..sme lah.. sy pon kureng gak subjek math neh.. tpi math modern ok la kot.. law add math..kim slm..haha

kak Erna said...

wahida..akak juga pernah jawab tag macam ni..
banyak kan..sampai 25..alhamdulillah..kita jawab jugak kan..

Jo Qusary said...

Waaahhh... UiTM jugak :D

Puteri Iqa Izyan said...

hoho.. 25 tags nih..

arituh nak buat jenuh nk pikir satu2..hhoho

wahida said...

abah izz: saya bukan chef...saya hotel management...thanks drop by my blog...

anak denesor: sori, ingat dah follow, rupanya belum...sorriiiii...

nieda said...

best baca perihal diri u..hehe..graduate dari bidang hotel..budak uitm mmg panggil hot cat

Mawar said...

kak wahida,

sy pun kerja selangor, bli rmh kat mantin...pun sbb X mampu. tkpelah asalkan ada tpt berteduh...

sy pun sama akak, ada 2 orang anak laki.
anak sy tiap2 hari tnya "bila kita nk dpt 2org baby girl?"

wida said...

sungai besar?weii..kita org sabak bernam..hehe

zura@iwan said...

mak aiiii pjgnya nk jwb soklan..hehe

Citarasa Rinduan said...

kita sebaya..kita sebaya