nuffnang advert

Thursday, November 25, 2010

Cuti2 di Bandung ( Strawberry Park )

salam semua....
Bandung lagi yer....lepas kami dah gi Tangkuban Perahu, kami terjah lak Strawberry Park....kata supir aku, area sini mmg banyak strawberry park, tapi supir bawak kami ke tempat yg murah dan boleh petik sendiri strawberry yg kami nak....

asam urat tu apa weh?

 kami dah sampai ladang strawberry...setiap orang diberi bakul dan gunting utk petik buah...

 sesi menggunting bermula...

 alamak, bestnyer dapat pilih sendiri strawberry...aku pilih yg gebu2 ajer....cakap gebu teringat lak kat mek jah aku tu...apa kabar la dia gamaknyer....mesti tgh korek hidung tu...lalalalalala....

 posing jap...masa ni adik dah tdo...x dpt join...atuk ngan nenek jaga dia kat luar...

 tapi pada aku cantik lagi strawberry kat Cameron Highland kot...sbb tgk dlm blog fieza, nampak strawberry kat sana lebih segar lagi....

 abang pun sonok dapat petik buah...

 u alls.....kat sini banyak lagi tau!!!!

 salah satu bakul kami....x sabar dah nak makan masa ni....dpt cicah coklat pun sedap kan....ala2 Siti dan Dato' K gitu...ahaks....

 pemandangan di sekitar ladang strawberry....


 ok......whatever......

 korang redha je lah ngan gambar budak2 gediks ni ok.....

 sesi membungkus dan menimbang....mmg murah kat sini....aku x ingat brape harga...tapi yg pasti mmg murah....

 pas tu kami minum lak strawberry blended.....alamak....wa cakap lu....sedap siot.....

 adik yg baru bangun tdo terus minum....adik pun cakap....adap!!!

yg hitam tu raspberry....merah tu strawberry....keduanya2 dah direndam ngan gula semalaman...anak2 aku suka ok....tapi aku x brape gemar sangat...pada aku dah x ori dah rasa dia...

kesimpulannya, aku sgt hepi kat sini....cuaca yg sgt nyaman...ni yang rasa nak kembali ke Cameron Highland neh....
ayang, kita honeymoon nak kat sana?

34 comments:

NcekYus said...

TERBAIK......!!!
Lapo buah plak...ngeh..ngeh

Mrs.Eady said...

tak mkn strawbery...hehehehe..

Mamamya said...

uihhh...so jelessss ok!!! he3 :D bestnya dapat petik strawberry ni....

rasberry pun ada juga ker?

t'ingat kat damya yg t'ingin nak petik strawberry ni...tp x sempat2 lagi nak bawa dia pi cameron highland.....

NM02 said...
This comment has been removed by the author.
NM02 said...

kau mengata aku eh. tak pe la jamrah, aku redha. tapi kau promote blog aku. maceh jamrah...

hbag kau bagi, FM kau bagi, kain pun kau bagi.. tapi stomberi kau tak igt pun kat aku.

sedih sambil tunduk wat senaman julingkan bijik mata..

Fieza79 said...

wahhh best2 suka tau tgk piccas kaitan dgn stroberi ni...sukaa...

sebot nama fieza ehh..glamer sekejap..hehee

HonEyBuNNy said...

wahida..nak stawberry...sedapnya tgk strawberry blended tu....heheh

Pala Maldini said...

strawberry nampak sedap.. err, masam tak ?

along said...

alamak....strawberry....i...like it...emmmm......

chugie said...

bestnye strawberry park!
mesti murah2 sesangat kan?

HoNeY_oK said...

JOM....KITE MANJE2 KEK SINUN...

~ yus ~ said...

wah strawberry picking, teringat lagi Sheffield..huhu

mR.sYaH said...

wah bestrnyer dpt makan strawbery.. dh lama teringin nak makan.. tp xprnh ada kesempatan..

Ain Atika Zailani said...

cantiknya gambar...=)

sya hassan said...

wahh..strawberry..yummy2..ini kalo wat kek neh.. pergghh..mantop.. nak2 kalo yg segar2 g2.. memg umphh la..

nak skit boley?? hik3

Daddy Ziyyad said...

wahh..blog ni ada posting pasal Bandung...penuh gambar pulak tu...kena follow lah:)
plan nak ke bandung nanti..

eelobor said...

wah best nyer....dah lama teringin nak bercuti ke sana gak. tapi ada masalah sket yg membuatkan terpaksa batalkan niat

IDAZS said...

salam kenal, sedapnya strawberry..nyum..nyummm.. saya follow ye :)

Yunus Badawi said...

Salam.

Jenuh juga nak penuhkan bakul tu sbb nampak mcm tak banyak buah yg masak hehehe.

Pergi Bandung shopping best kat sana.

ERMAYUM said...

hari strawbery la kiranya ye :)

zura@iwan said...

slm kenal...dtg kunjung bls....

wahhh best arr dpt g bandung....strawberry diaorg tanam cenggitu ek...x sm cm kt cameron.

makdara TERdiva said...

gerammmmnye strawberi2 tuh!..grrrrr

wahida said...

ncek yus: terbaik wok!!!

mrseady: payah mu ni...ciku x mkn, stroberi x mkn...hiks...

mamamya: kesian kat damya...x pe..nnt bawak dia gi CH yer...

mek jah: ko x pernah bersyukur kan jariah!!

fieza79: tgk stroberi ingat fieza...hi hi

wahida said...

honeybunny: stroberi blended tu sgt heaven ok...

pala maldini: masam jugak, tapi sedap..

along: i like too!!

chugie: mmg murah sesgt...nyaman lak tu kat sana...sejuk jer...

honey ok: u jgn mainkan perasaan I tau!!

wahida said...

yus: akak nnt bg link pasal sheffield ni kat blog akak yer...nak tau citer kat sana...

mr.syah: abiskan exam dulu pas tu gi CH k...

ain atika zailani: hihi..cantik yer..aceh..err..thanks drop by blog..saya dah terjah blog awak..thanks ye..

sya hassan: awak mmg suka buat kek kan?

daddy ziyyad: time kasih kerana follow blog saya..harap blog saya membantu awak di Bandung nnt...terharu lak saya..eceh...

wahida said...

eelobor: apa masalah tu...insyaallah..awak dpt pergi jugak satu hari nnt...

idazs: salam kenal jugak...thanks follow blog saya...

yunus badawi: banyak aper buah yg masak? kami bawak balik penuh 4 bakul...

ermayum: gitulah gamaknyer..hehe..

zura@iwan: thanks berkunjung kembali...rajin2 singgah yer...

mak dara terdiva: hahaha!!! geram? gebu je kan??

Ati Masrif said...

depa pun ada cam tu yer

sedap nyer mkn dg coklat

wahida said...

saya pun x sangka sebenarnye dorang pun ada stroberi park..ahaks..

~ yus ~ said...

Wahida, ada kat blog akak tu, cari kat sidebar tulis Blog Lama..godek2 lah dalam tu, ada citer masa kat sana..:D

wahida said...

ok kak...harus saya layan mlm ni...

jeBateja said...

tu dia...terliur ooooo.....

wahida said...

ko suke stroberi ke raspberi jebat?

eB@mamaAerish'n'Aed said...

jelesnyer akuuuuuuuuuu..... ;p

bercuti murah kat bandung said...

Salam,
Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di :
whatsapp : +62 838 2178 9103
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
bandung amanah tour & transport