nuffnang advert

Friday, November 26, 2010

Cuti2 di Bandung ( Jalan Cihampelas )

salam semua....
lepas kami pegi Tangkuban Perahu dan Strawberry Park, kami pegi Jalan Cihampelas yg terkenal ngan pelbagai jenama jeans tapi dgn kadar harga yg sgt murah...
layan gambar...

 keadaan di sekitar Jalan Cihampelas... kat sini banyak factory outlet...agak sesak waktu ni...maklumlah kami dtg time ni dah kul 5 ptg...time org balik keje....

 orang kata teksi biru tu suka caj org Malaysia mahal wooo....nasib la kami mmg dah ada supir bawak kami ke mana2...



 x banyak gambar yg kami amek sebab kami pun x lama sgt kat Cihampelas ni...setakat cuci mata aje...

 antara FO yg kami masuk...banyaknyer jeans....tapi aku x beli pun...almaklum je la...aku ni susah sikit nak cari seluar..tang peha yg sangkut...ahaks....beli kat Malaysia je la....

 cuma yg bestnyer kat sini banyak superhero...anak2 aku suka la....

 eh, abang nak pegang ape tu?

 ni je la antara superhero2 yg kami amek...sebenarnye banyak lagi...tapi disebabkan kami ni sekejap je kat sana, tu je la gamaknyer yer....

 huh...mcm kat Bintang Walk lak kekdahnye...

ishhh...mana lak si Budi ni? kiteorg window shopping je la Budi...x yah la ko tinggalkan kiteorg lelama!!!


pas ni ada lg tau n3 Bandung....korang layan kan je la...korang bosan ada aku kesah? cak cak cak...

22 comments:

Dee said...

sy pun kalo beli jeans leceh..peha sangkut..hahaha..

|| NaFiRaa || said...

sonoknye dapat holiday kat negara orang.. ai kat mesia pon x abes pusing lagi..kihkihkih..

zura@iwan said...

hehe....sopping jeans kt mesia dh ler..haha..

~ yus ~ said...

Wah!! Ada ultraman..best! best!..:D

chugie said...

awat x sambar jeans tu? mesti murah banget kn?

HonEyBuNNy said...

besarnya superhero d sna kan....hehehhe

mR.sYaH said...

mcm2 ada superhero kat situ yerk.. cicakman ada tak?

ZSqueenbee said...

bestnyeeee akak aku ni melancong..yg penting xlpekan pia..yay!! tenkiu akak cz xlpekan pia..ade gak ole2 tuk pia ye..cayanggggg akak tau...

Pencacai Alim said...

aku nk gi mlncong, duit kering..argh!!!!

hysman said...

patung2 superhero tu yg mantop kak..
huhu..
teringin nk smpai..
tp baget ngak ado sih..
hoho...

Daddy Ziyyad said...

berapa ribu rupiah jeans kat sana? :)

Mamamya said...

honestly lia dah lama x beli jeans...kali t'akhir rasanya masa blaja kat UiTM dulu...(dah b'belas tahun tuh....)

nak2 lagi citer2 kat bandung nih.....setia menanti...ekekekeke....cam novel plak..bukan apa suka baca pengalaman wahida kat sana....

NcekYus said...

he he he..
kat indon pun ada super hero ke..??
bkn super sapir ke..he he he..

sonok dia b'jalan ni..dah..dah..bila nk blik ni..?? :P

azzey said...

wahida: wow, bestnya jln2 ke bandung.dpt amik gbr sume, shopping lagi. mmg best!

ahsfantasy24 said...

hye darl..!
dtg flow kmu blik..
hehe..

bestny bley bcuti jejaoh!
:D

Yunus Badawi said...

FO pun kena pandai menawar juga. Kalau kena gayanya mmg murah.

Masa kami pergi Bandung 3 tahun lepas, dua pupu saya yg org sana tu bawa kami ke tempat yg kelas. Dia ingat kami ni suka shopping tempat mcm tu. Mana boleh tawar tempat kelas ni huhuhu

wahida said...

dee: tu saya ckp, dee ngan saya ada chemistry..ahaks...

nafira: saya pun sama, malaysia pun x abis pusing lg..hahahaha!!!!

zura@iwan: jeans kat Malaysia je yg memahami peha saya...hi hi..

yus: kalau anak akak dpt jumpa patung otomen tu mesti dia suka...

wahida said...

chugie: mmg murah, tapi tang peha sangkut ar...

hunnybunny: kat cihampelas mmg terkenal ngan superhero...

mr. syah: cicakman x jumpa lak...hehehe...

zsqueenbee: ala hadiah biasa2 je...harap pia suka...

wahida said...

pencacai alim: kumpul duit la awak...insyaallah, awak dpt pegi punyer...

hysman: awak pun dah ckp indon jugak...hahaha!!!

daddy ziyyad: 100,000 rupiah dan ke atas...murah kan?

mamamia: uik...tu mmg lama tul tu x beli jeans...

wahida said...

ncek yus: x nak balik lg...nak shopping lagi...

azzey: mmg sonok giler...x ingat nak balik dah...

ahsfantasy24: tq dear!!

yunus badawi: FO boleh tawar? pelik pulak saya dgr...

Mine Homecihampelas said...

Salam sejahtera untuk anda semua

Mine Home Hotel Cihampelas

Cheap, Clean, Comfortable & Safe
Enjoy the ambience of the hotel at home

PRICE STARTING From Rp. 250.000 -300.000 / Night

LOCATION:
-5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans)
-15 minutes on the way home Setiabudhi Rumah mode factory outlets.
-15 minutes from the dago Factory outlet
-20 minutes from Pasar baru trade cebtre
-20 minutes from Airport Hussen bandung
-20 minutes from Train station bandung

facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
Phone : +622 203 9130
Mobile : +6281322511883
Email :hotelminehome@yahoo.com
Facebook : Mine Home Hotel

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk meberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.