nuffnang advert

Monday, November 29, 2010

Cuti2 di Bandung ( Amanda, Kartika Sari dan Kota Kembang )

salam semua...
ini adalah n3 terakhir aku di Bandung yer...aku pun dah rasa nak muntah kuning menghapdet citer pasal bandung ni...hahahaha!!!!
Amanda brownies dan Kartika Sari cookies sgt terkenal di Bandung...walaupun harganya a bit mahal, tapi rasa dia sedap dan korang x kan rasa nyesal punyer beli...

 Brownies di Amanda ni sgt sedap ok....aku beli brownies kukus perisa asli dan cheese brownies...ummmm...sedap...

 antara brownies yg terdapat di Amanda...

 ni pulak kat Kartika Sari...di sini pun terkenal dgn brownies...tapi aku beli cookies je kat sini...sumpah sedap!!!

 banyak pilihan brownies, cookies dan pelbagai jenis kopok...pisang salai cheese kat sini sedap wooooo....

 dah mula rambang mata nak beli apa...sume pun nak rasa...hehehe...

 biskut bagelan tu aku beli perisa vanilla dan coklat...sedap sangat..anak2 aku pun suka...almond cookies pun sedap...pisang salai cheese pun sedap...pendek cakap, sumer pun sedap2 lah....tak tipu tau!!!

 lepas tu pulak kami gi sini..korang tau ni tmpt ape?

 ni lah tmpt jual DVD haram...gila wooo dtg sini....

ko tgk, satu kedai sebesar2 alam ni adalah khas jual DVD haram je tau...murah beb kat sini...satu DVD jatuh RM1.50 satu...apa lagi aku n my hubby borong beli sampai 60 keping gitu...gambar clear giler kalah DVD Malaysia...tu pun kalau tak, ingat nak borong lagi, tapi bila kami teringat takut lak x lepas kat imigresen, kami beli sikit je la...huhuhu...tu pun DVD ni kami sorok2 nak bawak keluar dr Indonesia...mcm barang seludup lak....padahal imigresen  xde apa pun ...kami je yg cuak lebih...hahahah!!!tapi aku heran jugak x de pulak kena ambush kat sini....selamba badak je dorang business...yg lucah pun banyak ko kat sini...hehehe...

kesimpulannya...Bandung mmg syurga membeli belah yg best sgt....ada rezeki, kami akan kembali ke sini lagi...Budi, nnt aku booking ko lg yer....

27 comments:

~ yus ~ said...

Wah! Akak pun kalau ada peluang ke Bandung nak minta no contact Budi tu jugalah....:D

P/s: Bilalah agaknya tu?..

Daddy Ziyyad said...

kat Bali, Kartika Sari tu nama hotel.
berapa Budi charge sehari?

chugie said...

mostly yg ke bandung pun kate sana adelah syurga beli belah tau!

eh, x bosan pun baca entry2 ni sebab ni info tuk pencinta shopping cam sy ekekeke.. lg pun mmg de plan nak ke sana next yr, after bersalin! :D

NM02 said...

jamrah, terima kasih sebab sudi bagi aku rasa kek coklat dan pisang salai tu. komen aku kali ni nak puji kau. next time sesi kutuk mengutuk akan dimulakan balik. tapi tgk mud ar, ari ni mud aku ok sangat, tu sebab aku puji kau. hehehe

jamrah, aku sayang kat kau. kau sayang aku tak? jamrah, nnt kita lari2 tarik rambut eh. aku terima je kalu kau nak sepak terajang aku ari ni.

jamrah, jgn korek idung lebih2, nnt luka. aku sayang kat ni sebab tu aku nasihat mcm tu.

jamrah, lebiu!!!

Ati Masrif said...

salam.

kena wang yg byk kalau
gi bandung ni..byk sgt tmpt nak
shopping...mahu kering..hehe

rasp said...

mmg terbaekkk lah amanda & kartika sari tu kan...
ooooo kat bandung kat sini lah ek port dvd...
masa i kat jakarta dolu, i borong gak dvd sbb murah cam rege tu lah RM1.50...
tapi tul sis, i pun cam seludup je bawa balik 40 dvd tu dolu...
cuak sendiri2 tapi imigresen buat dono je kan nghehehe...
lepas tu sampai umah tgk clear, nyesal tak borong byk2 hahahaha..

HonEyBuNNy said...

ila n kwn2 ada cdgn nak p bandung...tp tgu tike flight murah2 ckit la...hehhehehe....akan pergi jugk...jels tgk wahida asyik shopping mopping..hehhe

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. betol2 syurga bagi kaki shopping.. cuma sediakan ongkos saja~ :)

..::SangRatoo::.. said...

da..kapan gue mau sampek ke jakarta...kepingin banget gue..hehehe..adehh mau juling biji mata nak soping² :P

Pala Maldini said...

wah.. boleh jadi tokey DVD haram la kalau cam tu!

Aleeya said...

bestnye sampai ke bandung becuti ye buk..hehe, ok gak bandung ni kan..blom sampai lagi neh..

Joy said...

if nk ke bandung mmg kena standby $$$ yg byk..mesti cam rambang mata nk pilih kan...

Dee said...

wahida..bila tgk ur entry psl bandung..rasa nk pegilah..next year mungkin..tp gi bujang2 saje..hehehe..

Pencacai Alim said...

lama ngat bercuti tu..he3

mR.sYaH said...

wah mcm2 ada kat bandung ni yerk..

vcd filem malaysia ada ker??

Mamamya said...

waaaa...dah habis ker?? apa pun byk juga tips2 yg lia dapat kat sini...insya'allah klu ada rezeki mmg nak sgt m'jejakkan kaki ke sana....

Mrs.Eady said...

msti beli gak yg blue itu kan kan kan?hahahahahahaaa....

sha a.s said...

wahida...aku tgk laki ko yg kedai dvd tu mcm polis kastam je, undercover..hehh!

jeBateja said...

DVD haramm...? kawe takut tul membelinya...takut kantoi....hang leh selamber kentang plak erk....apa citernya...pinjam sat...ahakz

Softtouch [Hanim] said...

bestnya p bandung....teringin nk pegi..tp kene tunggu yg ekcik tu besar dulu n kene kumpul duit byk2...:)

wahida said...

yus: nnt saya publish pasal Budi ni ek..

daddyziyyad: dia caj ikut jenis kereta..saya amek yg sederhana besar punyer...

chugie: ye...bandung adalah antara syurga membeli belah di dunia...

mek jah: aku tau ko hepi sgt sbb ko menang tudung yg rega dia mahal tu kan? ko menang tudung tu ada ko ingat kat aku?

ati masrif: ye la kak, mmg x cukup duit rasanya..mmg ingat nak memborong je la...

wahida said...

rasp: sis, jakarta kat mana nak borong DVD murah? ingat ada plan nak ke sana satu hari nnt...

honeybunny: kena rajin bukak AA..selalu je ada promosi bandung ni..

nafira: mmg kena standby duit bebanyak sis...rambang mata kat sana...semua pun nak borong...hahaha...

sangratoo: aku x pegi jakarta la...aku gi Bandung...

pala maldini: tu la...ingat kalau next time pegi lg, nak borong bebyk pas tu jual kat sini, kayo den!!

wahida said...

aleeya: awak pun akan sampai jugak satu hari nnt..insyaallah...

joy: sgt rambang mata joy...

dee: betul la dee, kalau pegi lg sekali, rasanya x bawak anak2 kot...kesian kat anak2, mak bapak shopping x ingat sampai malam...

pencacai alim: x lama la...5 ari jer...

mrsyah: ada...upin ipin banyak dijual kat sana...upin ipin bersiri punyer...movie malaysia yg lain x nampak lak...

wahida said...

mamaya: thanks lia...nnt awak lak buat n3 bandung yer...

mrseady: gile ko? x beli la aku DVD mcm tu la hai...

sha: hahaha...ye ke mcm kastam undercover? kiranya hubby aku tu ada talent la kan? hehehe..

jebateja: gua mmg selamber beb!! hiks..

hanim: kalau bawak budak kecik mmg payah ckit la wak...kesian kat budak...

IMANSHAH said...

meh le muntah sesamo..hahaha

wahida said...

nak muntah hijau ke kuning? ahaks...

Fachri Fachriceg said...

ngebajak haram yah?
sya gak pernah dengar ayat al-qur'an yg mengharamkan membajak.
kasih tau saya ayat itu,yang mengaharamkan membajak. thanks.