nuffnang advert

Tuesday, November 16, 2010

Cuti2 di Bandung ( Rumah Mode )

salam semua....
ari ni aku citer pasal rumah Mode yer....lepas dah letak luggage kat umah, kiteorg terus gerak gi Rumah Mode dan FO yg berdekatan dgnnya...nak gi Pasar Baru dah tutup, so kita pegi jalan mana tmpt shopping yg bukak lg la gamaknyer....

 sebelum apa2 hal pun, kami dah suruh si Budi dropkan kami kat kedai top up sbb nak beli sim card Indonesia...bukan ape..takut bila dah ramai2 cenggini, kang ada yg terpisah sesama sendiri laks...so, jadinya kami decide beli 3 sim card...satu utk my hubby, satu utk my FIL, satu lg utk adik ipar aku si Mimi tu...dlm gambar tinggal 2 jek sbb Mimi dah rembat dulu...x sabar nak kol Budi si supir lah tu...hahaha....jgn marah Mimi, u know I know....muahahahaha...tp aku pelik jugak sbb nombor henfon dorang ni panjang2 belaka...mcm mane dorang hafal no telefon dorang sendiri ek?
ok....dah sampai Rumah Mode...Rumah Mode ni adalah salah satu FO yg terkenal di Bandung ni...kata org kalau x pergi sini mmg rugi....dia terkenal dgn barangan branded tapi dijual dgn harga murah... itu kata org2 Malaysia yg dah pernah sampai sini lah....tapi honestly...aku cakap sejujurnya ngan ko eh...aku rasa x de la murah sangat pun kat sini...dah la design baju sesuai utk budak2 remaja cam gitu..habis aku yg dah tua ni aku nak rembat ape? nan hado lah jawabnye....adik2 ipars aku suka lah kat sini...mmg baju2 ni sesuai utk depa pun....sedih sangat....

susahnyer nak ajak abang bergambar sekali...mencik tau!!!!

tapi bohong la kalau aku cakap aku x rembat ape pun  kan...harus amek sehelai baju buat kenang2an....

masa ni dah bosan sbb kecewa sgt baju2 dlm Rumah Mode tu bukan utk aku...mahal laks tu...chet!!! so, aku tunggu luar je la...

ni pulak FO di sekitar Rumah Mode....kat sini kasut cantik2 belaka...x beli apepun kat sini sbb pada aku kalau mahal lebih baik beli kat Malaysia je...FO lak x boleh bargain bagai...x pe la...yg penting aku nak terjah Pasar Baru ....hoyeh.....esok Pasar Baru!!!!

budak2 ni bosan menunggu mak lang dan acu dia....

so, sementara aku tunggu dorang shopping, aku beli tahu ni...nama dia Tahu Gejrot...dijual kat depan Rumah Mode....sedap giler.....sedap nak mampus...tahu ni ada bawang, cli api bagai...tah mcm mane dorang buat pun aku x tau...aku saje nak try, sekali sedap laks....ahaks....harga dia murah..8,000rp jer....kalau aku pegi indon lagi, sure aku carik tauhu ni lagi....

p/s: pas ni kalau kami gi bandung lagi...Rumah Mode x de dlm senarai aku....huhuhu.....

16 comments:

mamaaerish@eb said...

bestnyer....

~ yus ~ said...

Tahu Gejrot tu nampak sedap lah, dan akak pasti memang sedap. Sebab akak ni mmg penggemar tahu, cicah dengan sambal kicap...aduh terliur tiba-tiba..:D

Dee said...

kadang sis..murah utk orang x murah utk kita..mesti byk t-shirt baby tee ek sis...hehehe..

rasp said...

u cam i lah sis...
tak brapa suka rumah mode nie..
nak nak body 'chomel' cam i hehehehe...
tapi kalo i pegi situ..
kejap je, 15 minit dah settle..
tu pun sebab merembat utk anak2 dara i...
laaa 2, 3 kali i gi pun..
lum pernah rasa tauhu tu sis..
slalu makan eskrem durian jek...

NcekYus said...

bagai gile merayau sis..
lain kali trip nak ikut leh..
nak gak try tahu gejrot tu..mau ngencret nnt.
leh mtk resipi, nak wat biz gejrot kat sini lak..he he

HonEyBuNNy said...

wah...nak itot gak g bandung...hehehhe

Pencacai Alim said...

apa yg best kat bandung tu? kos tinggi x?

Sharinginfoz said...

benda yang sedap dan murah memang itu yang kita mahukan ya

mR.sYaH said...

indon pun barang mahal gak yerk..

wahida said...

eb: rumah mode x best la, eb....

yus: tahu gejrot tu mmg sedap...tak tipu punyer...

dee: pada saya kalau mahal,lebih baik beli kat Malaysia ajer...

rasp: makan eskrem durian? harus try la pas ni...

wahida said...

ncek yus: bagus jugak kalau awak bukak kedai tahu gejrot ni...harus tiap2 hari pegi kedai awak...hehehe...

honeybunny: awak nak ikut? boleh boleh...

pencacai alim: apa yg best? banyak lg tempat best...nnt saya masuk n3 baru yer...

sharinginfoz: itu sudah semestinyer...thanks drop by my blog, x nak jd follower saya ker? hehehe...

mr.syah: tgk tmpt jugak...tapi kebanyakan tempat murah2 belaka...rumah mode je yg agak mahal...

jeBateja said...

wehhh...bila nak xplore tempat yg murah2 plak....

wahida said...

jabateja: nnt aku masuk n3 baru yek...bz ckit la ari ni...

Mamamya said...

suami lia kata kat sana mmg byk jual tauhu ni...klu kat m'sia mcm grg pisang lah... ;)

wahida said...

mamamya: la ye ke....tapi mmg sedap lah tahu gejrot tu...kalau dtg lagi nak try tauhu lain lak....

Sharon Reagor said...

jabateja: nnt aku masuk n3 baru yek...bz ckit la ari ni...