nuffnang advert

Monday, November 15, 2010

Cuti2 di Bandung ( Cipedes Apartment )

salam semua...ari ni aku update lagi kisah kami di Bandung yer....
kali ni punyer n3 aku nak citer psl apartment yg kami duduk sepanjang kami di Bandung 5 hari 4 malam....sampai je di Bandung, terus supir kami si Budi tu bawak kami gi simpan luggage kami dulu kat umah kiteorg....apartment ni aku booking dari Malaysia lg...deal ngan kak Rohana yg aku search kat internet...mmg mesra kak Rohana ni....
Kenapa aku pilih apartment?
1) Sbb kami ramai, kami perlukan 3 bilik....
2) Sbb aku dah buat research sebelum tu, kalau aku amek hotel, kami perlukan 3 bilik, satu bilik yg paling murah aku dpt harga dia rm 90 duit kita ( hotel kat sana pun dah mahal, coz ramai sgt org Malaysia dtg sana), so, kalau Rm90 darab ngan 3 bilik tak ke RM 270?  aparment ni pulak aku dapat harga dia cuma 600,000rp (rm210 smlm)...sgt berbaloi....
3) Sbb senang nak berkumpul satu family, nak sembang ke bincang ke x yah ketuk2 bilik dorang dah, kalau adik ipars aku bangun lambat ke, senang aku jirus je air kat muka dorang tu....x yah ketuk2 pintu bagai...hahahaha.....
4) Lagipun aku diberitahu oleh Kak Rohana, apartment ni sgt sunyi coz ramai diplomat duduk sini,, sgt bersih dan luas...so, utk keselesaan satu family, aku decide utk amek apartment ni walau kedudukan tmpt ni ngan pasar baru dlm 15 minit gitu...tapi apa susah, supir kan ada....


 ni bilik aku anak beranak...master bedroom...ada bilik air sekali, memandangkan katil ni x muat kami 4 beranak, kami request xtra mattress....

 ni pulak bilik mak pak mertua aku....second bedroom....

 ni pulak bilik adik ipars aku yg gediks....

ni plak toilet dlm master bedroom, toilet lg satu aku x  amek gambar, x kuasa!!! kang korang ckp toilet pun  nak amek gambar!! muahahahaha....

 ruang rehat....best gak kan dpt layan tv Indon...

 ruang makan...

 ini adalah compliment dr pihak apartment...setiap pagi dia akan refill lagi dan hantar sebuku roti yg sangat lembut...kitorang mmg suka mkn roti tu...so, setiap kali breakfast, x yah nak fikir mkn ape, tiap2 pagi kami bedal roti yg dah disediakan....tapi sayang gambar roti x amek plak....huhuhuhu....

 dapur....segala cawan, pinggan mangkuk, pisau, kuali dan periuk bagai mmg dah tersedia dlm kitchen cabinet tu....mmg mudahkan kami...pencuci pinggan mangkuk pun provided ok...

drinking water pun disediakan... kami dinasihatkan oleh ramai orang yg dah pergi Indon, kalau nak masak air jgn terus amek air paip dorang, sbb air dorang agak kotor utk diminum, amek air drinking water ni baru masak ye anak2....

ini adalah pesanan penaja...dilarang bicara keras2 di malam hari kerana mengganggu jiran yg lain ye ibuk2...bapak2....

k...lah, pas letak luggage, kami terus pergi Rumah Mode dan FO yg berdekatan sbb nak pergi Pasar Baru tutup kul 5 ptg, x sempat....Budi ckp pegi FO yg bukak sampai mlm, then esok pagi2 kite terjah Pasar Baru!!!!! yahuuuuu!!!!!

p/s: aku baru perasan aku x amek gambar Cipedes Apartment ni dari luar kan? hahahaha!!!!! korang layan kan je la.....

44 comments:

chugie said...

emm memang murah gak tu..
Bilik pun nampak puas hati..

psst: bleh tak kalau sy nak no contact akak tu?

NM02 said...

kau "tang tang" tak kat sane jah?




lari setempat! ^__^

rasp said...

murah banget cipedes apartment nie...
kalo gi family memang berbaloi2 lah gini...
tapi sempat ke uols nak memasak bagai ek?
bukan shopping shopping shopping je ke hehehehe

Fieza79 said...

walawehh best je percutian tu...stay apartment best kan...ikatan kekluargaan yg sgt rapat ni...

kelakar plak tanda amaran tu..hikk

lydzar said...

berbaloi amek apartment kalau pegi ramai2 mcm ni. kalau just family sdn bhd, ok la amek hotel kan..mmg nmpk luas je tu

jeBateja said...

lepaih ni kalau maw gi indon...kena tanya hang ni...

My Little Diary said...

cantik apartment tu.... tentu puas hati... :)

entry terbaru "poketku sakit"

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla tuuuuuu rm270
berbaloi sbb semua leh duk situ....

cepat sambung ngeeee

Ati Masrif said...

besar dan bersih aprtmnt tu oklah

kalau ati nak pergi boleh tanya wahida saje

Mrs.Eady said...

aku ingt thn dpn nk pg bandung..jadi kalo btul lah jadi mmg kau lah org pertama aku cari!
aku nk tau detail trmasuk hotel & abg budi tu okey..kkekekeke....

amirah said...

menarik nya apartmen ni..hi wahida..thanks for visiting my blog and be my follower..

Mamamya said...

mmg b'baloi lah menginap kat apartment ni kan..nampak sgt selesa...nnti kli lia nak pi bandung...(bila tu ek...?? ) nak juga la cntc nombor kak rohana n supir yg nama pak budi nih.... :)

wahida said...

chugie: boleh, nnt saya publish kan yer...

mek jah: tang tang tu ape jah? aku sgt naif ok....

rasp: hahahaha...mmg x de masa pun nak masak bagai....tapi barang2 seperti pinggan mangkuk, sudu dan pisau dah ada, mmg memudahkan kami yg selalu bawak balik makanan...

fieza79: mmg klakar kan amaran tu...tapi di Malaysia lg kak Rohana tu dah pesan supaya x leh buat bising sgt...

wahida said...

lydzar: kalau saya pergi anak beranak saya jer, mmg saya cari hotel je...tapi kalau dah ramai cenggini, apartment sgt berbaloi...

jebateja: ko nak tanya aku tang mana? aku pun baru pergi sekali jebat....hehehe....tapi boleh la serba sikit aku bole bantu...

MLD: mmg kami sgt puas hati dgn apartment tu....dan sgt mendamaikan....

mek rose: awak silap la rose, bukan RM270, rm 210 jer...hiks...

wahida said...

ati masrif: ati bila nak pergi...bole, nnt kalau nak pergi roger saya ek?

mrseady: mcm dah satu ugutan laks....ahaks...

amirah: time kasih jugak follow saya balik...rajin2 singgah sini yek...

mamamya: boleh je my dear....Insyaallah, pas ni turn awak lak yer....

NM02 said...

kak jah, kau purak purak naif plak. hebat lakonan kau jah. nnt p umh ema fatima minta jadi pelakon utama natrah 3 okeh.

hahahaha

wahida said...

mek jah: aku malas nak ujibakat jah...kang sariyanti sentap ngan aku lak atas keanggunan aku neh....

NcekYus said...

haha..yg last tu agak menggelikan ati..
ya ibuk2..dilarang bicara keras2 di malam hari kerana mengganggu jiran yg lain ye ibuk2...bapak2....
nice try

wahida said...

ncek yus: hahaha...mmg klakar kan...dorang takut budak2 buat bising...tu yg sound awal2 tu..

Joy said...

selesa nye apartment tu...berbaloi la kan

wahida said...

joy: mmg sgt2 berbaloi sis...sgt selesa, sunyi dan besar lak tu...best best...

Anonymous said...

APARTMNT NI ADA KIPAS TAK..ATAU AIRCOND

abdul said...

Hai...boleh bagi saya no telepon kak rohana tu...saya nak tempah cipedes apartment ngan transport sekali...sila email ke hazilafathy@gmail.com, t,kasih

maizura said...

salam.

blh bg pnoe no k.rohana?
e-mail kt sy : putri_myzura@hotmail.com

MakSuSuE said...

salam kenal wahida...akn ke bandung thn dpn..boleh dptkn x no tel kak Rohana & pak supirnya..email pd saya suzana_kristal@yahoo.com.my

Anonymous said...

as salam boleh bg nom kak rohana tu tak ngn num pak budi sekali. srzwtmj@yahoo.com

Anonymous said...

Salam,

Saya nak minta contact no.... owner Cipedes Aprtment tu utk booking... boleh kan kat saya yusman_izayahaya@yahoo.com... Thanks ya...

ira said...

boleh dapatkan no tel k.rohana tu? sy plan nk ke bandung april ni 2012..email di eirah_22@yahoo.com

Shukor penang said...

Salam.. Boleh bagi no kak rohana tu? Nak book cipedes bulan 5 ni, nak no supir sekali.. Emel ke: mytwinenterpise@gmail.com

Anonymous said...

blog akak sangat sangat la membantu saya. sangat berinformasi.

akak tolong saya. saya nk mtk no hp kak rohana dan supir nya. nak pegy bulan 5 ni, tapi sangat lah x book ape lagi ni....tolong kakak. zach

zulazrisma@yahoo.co.uk

Anonymous said...

salam..blh tlg email kan contact no kak rohana...nk book cipedes apt bln 10 thn ni..email ogiey.ilias@gmail.com

Hasnurul Aidy said...

boleh dptkn no. contact k.rohana dan supirnye juga...
email ke alamat ini ye...
shuzana@arb.com.my..
sy akn ke bandung pd 16/10/2012-19/10/2012...
k.rohana nie ownernye ye??

Hasnurul Aidy said...

boleh dptkn no. contact k.rohana dan supirnye juga...
email ke alamat ini ye...
shuzana@arb.com.my..
sy akn ke bandung pd 16/10/2012-19/10/2012...
k.rohana nie ownernye ye??

Anonymous said...

saya pun nk book apartment ni. nk gi sana 7 okt 2012. blh bg contact no. x . email saya rohayu.yusoff @yahoo.com

Anonymous said...

saya nak mintak no kak rohana & supir...ingat nak book utk tahun depan.tlg emel kat saya yehh..nadia_vallo@yahoo.com

FatinAriffin said...

Kak, saya Fatin, tulisan akak sgt membantu.. Boleh saya dapatkan no dan emel kak rohana & supir nye? tlg emel ke fatinukm@gmail.com
Terima Kasih ;)

Green Apple said...

emailkan saya juga kak rohana dan pakk supir

Anonymous said...

salam.. sy skg ni tgh brada di bandung. 2 hari dok kat sini rasa mcm mahal je semua, x mcm yg wahida citekan. Google pnya google trjumpa blog ni.. Blh x tlg bagi no pak budi? Mana tau baki 5 hr kat sini, dpt jimatkn $ transport... (depa charge 250ribu utk 5 jam shopping area town) mahal kan? Tlg email nombor pak budi ke aznurfssk@yahoo.com . Thanks

wahida said...

all: salam, ni no fon kak rohana...boleh deal ngan dia terus utk sewa cipedes apartment ni:

019-626 9162

afi itu kata akar zafirah.sebut lain, orang tetap sama. said...

as salam. akk nk contact no cipedes apartment ni bole ye?

zafirah.hjabmuin@gmail.com

terima kasih.

afi itu kata akar zafirah.sebut lain, orang tetap sama. said...

as salam.

boleh saya dapatkan contact no k.rohana ni?

zafirah.hjabmuin@gmail.com

terima kasih

Anita Hamzah said...

as salam,
boleh tak saya dapatkan no contact kak rohana dan supir...tolong emailkan pada saya ya, ita_adeq@yahoo.com

thanks ya

Anonymous said...

boleh minta emel U??..sbb kami pon nak jenjalan ke Bandung taun depan.. nak amik apartment juag sbb g satu famili.. ini saya punye emel norazilah@utm.my

Anonymous said...

sy dah dapatkan no Pak Tedi (Supir) 00628156631682 atau pun Pak Dedi (Supir) 00622261041958