nuffnang advert

Thursday, November 18, 2010

Cuti2 di Bandung ( Restoran Sederhana Masakan Padang )

Salam Aidiladha kengkawan sumer....
Ari ni lambat  update sbb bz sikit...ngeh ngeh...
Pas dah jalan Rumah Mode dan sumer FO yg berdekatan, kami pun terus cari makan malam...Budi tanya nak makan aper, kami jawab nak makanan padang...tapi kami cakap dengan dia bawak kami tempat yg sedap, murah, bersih dan halal (demand x kiteorg?)...dgn pantas dia bawak kami ke Restoran Sederhana ni...sebelum ni pun mmg kami dah familiar dgn nama restoran ni...y not kiteorg try?

 dah sampai...kedai ni besar, kami pilih bilik yg berhawa dingin...sunyi sikit drp org ramai...

 uik....banyaknyer makanan....sila pilih yer...aku rasa sumer pun tau konsep makanan padang ni...dia akan hidang sumer jenis lauk pauk, kita amek mana lauk yg kita nak dan dorang akan charge makanan yg kita ambik sahaja...

 sedap2 weh masakan dorang ni...kedai pun bersih jer....nampak x yg paling kanan sekali tu? itu lah urat nama dia.... sedap wooooooooo.....

 banyak jugak lauk yg kami makan.....sup ekor dorang pun sedap....

 haaaa...yg adik ipar aku pegang tu lah sup ekor....siap kami order lagi satu sbb enak banget....

ko tgk si Budi tu....dia asyik buat lawak sengal dia aje...mmg klaka abis la dia tu...dia asyik cakap Siti Nurhaliza tu patut kawen ngan dia...jadi bini nombor dua dia....fanatik abes ko dia ni ngan Siti...

kesimpulannya makan kat sini mmg sedap, service pun cepat...murah plak tu...kami makan mcm2 lauk ngan setiap sorang order air buah gelas besar...cuma 321,200 rp jer...bersamaan rm16 jer sorang! kenyang ko!!
so, pada korang yang nak ke Bandung, kedai ni sgt2 aku recommend....

next, Pasar Baru!!!

16 comments:

Dee said...

murahlah sis..supir tu kita tanggung mkn skali ke wahida..or up to us?

sha a.s said...

kenyang teros weyh...

si Dee kt atas ni apesal muka cam ko wahida???

chugie said...

ralik mata tengok lauk banyak tu kan.. rs nk makan semua je..

Mamamya said...

uikss...mmg meriah sungguh tgk lauk pauk ytu yerk...maunya rambang mata... :)

jeBateja said...

wowowowowowo...mmg nasi padang mmg sodap n murah...Tak sabar nak taw pasal pasar baru ni....

hamzah ian said...

tiba2 rasa lapar..

wahida said...

Dee: supir tu terpulang pd kita...x tanggung pun x pe...tapi saya lak jenis x sampai ati kalau tgk dia duk luar jer, tu yg setiap kali mkn mesti ajak dia sekali tu...

sha: muka aku sama mcm Dee? uik...ko jgn Sha....tu blogger otai tu...kang marah dee..hiks...err, muka kami sama sbb sama2 ada chemistry kot...hahahaha....

chugie: mmg rasa nak mkn sumer...sedap2 belaka...

wahida said...

mamamya: mmg rambang mata la lia...rasa nak cubit situ sikit sana sikit...kang kalau cubit sumer kang, abis dia charge kami sampai sejuta...pengsan!

jebateja: tapi gambar kat pasar baru x byk sgt la jebat...

hamzah ian: thanks drop by my blog...x nak jd follower saya ker? hiks...

ZSqueenbee said...

akak cayang..mishiu laaa..yay!! ade sumting tuk pia ye..nnti pia amik ye kak..sowie bz lately ni..(bz ape ntah)..bestnyeee becuti cenggini...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sedapnye
nak skit..ehehe

wahida said...

zsqueenbee: ada souvenir dr Bandung...benda kecik je..harap pia suka...

mek rose: dah selamat dlm perut la wak...hehehe..

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

gmbr2 makanan tu sangat2 menarik...
kecur air liur tengok (^_^) ~

wahida said...

manje: thanks drop by my blog...best kan makanan2 tu...

a.samad jaafar said...

salam kenalan blog...tengok pada menu kat meja tu.. 100% sama kat bukit tinggi-padang.. saya ke sana seminggu selepas gempa bumi yg dahsyat tahun lepas..di sana kita mewah kan..err.. saya asal Kuala kangsar tapi menetap di Sabak Bernam sejak 1998..kira dah jadi orang sini la hihihi..

a.samad jaafar said...

err..boleh faham ke loghat perak yg selalu saya guna dlm blog ni..dan boleh tak kenalkan saya ngan blogger2 dari daerah kita ni kpd saya ?..t kasih

wahida said...

a.samad jaafar: saya teruja dpt jumpa kwn blogger sama daerah ngan saya...thanks sudi follow saya...anyway, loghat perak saya faham, tapi nak sebut x brape reti la..saya x kenal kwn blogger daerah sama ngan kita kecuali awak sorang je la...kalau ada yg awak kenal, introducekan dgn saya yer...