nuffnang advert

Thursday, September 30, 2010

ribena bandung...

salam semua....

nak cerita satu benda lagi...korang pernah nampak benda alah ni tak?

 ni nama dia kepek bawang perisa coklat...aku jumpa kepek ni masa jamuan kat opis aku...tapi pada aku sedap lagi kepek bawang biasa tu.....bila dah dimodenkan cenggini, nan hado je rasa dia...harap rupa je cantik....hahaha....itu pendapat aku ok....

ni plak ribena bandung.....mak ai...sedap giler....ari tu masa raya anak buah aku ada cakap ribena bandung sedap, sekali pegi pasar malam ada jual ko ribena bandung ni!!! aku pun try la...sekali cuba nak lagi!! sudahnya tiap2 minggu pegi pasar mlm wajib cari ribena bandung ni....RM 1 je pun....ah sedap...ah sedap....

pas ni kalau aku wat open house, nak jamu tetamu ngan ribena bandung lah...mesti tetamu pulang ngan rasa puas dan hepi...hehehe....

19 comments:

my-niezzareena said...

ah nak.. ah nak...

ct shah said...

wahida,aku tak penah rasa ribena bandung.tapi aku sukeeeee gileee ribena.tapi tak tau lak,leh campur ngn sirap bandung.pas nih leh lah try.

sha a.s said...

penah rs ribena stocking? tu kn klu ko cmpur ribena dgn stocking lama ala2 2 minggu x basuh2...mnjilat siku tau! ehehehe

Fieza79 said...

wahh mmg nmpk lawo..tp tk sedap ehh...hehee
ribena bandung tu skrg dh femes sjak iklan kat tv raya ari tu kan..?? tp tk penah rasa lg pun...men agak2 sedap la kot..eheh

..::SangRatoo::.. said...

jgn lupa jemput den yo..hehehe

mamaaerish@eb said...

x sdp ker?... tp mmg nmpk best pn... cantek... eb suker... xtah aper2 jer la kan?... tgk luaran jer... ;p

Dee said...

wahida..mula2 nak puji header..cantik sgt..meletop!!

lepas tu nk ckp psl kuih bwg tu..dee pun dh mkn..x sedap..hahaha

ribena bandung tu lum try..nti nk try..mesti sedap..

mysara said...

dua2 1st time tgk!! haha

Mrs.Eady said...

ribena laici pun sedap!kekekeke..tapi ribena bandung mmg terbaekkkk....

wardah said...

ala..kat ner ada ribena ni? hubby kita suka sgt ribena ni. hehe..

ezzu said...

aku pun suka minum ribena bandung...heheheh..
lepas nie bleh lh jguk2 ke blog aku..heheeh

wahida said...

mek jah: ko nak apa mek jah? ko jadi mereng kan lepas leher ko terkehel semalam...hahaha!!!

ctshah: cuba jgn x cuba weh...sedap tahap gaban tu...

sha: mesti ko biasa minum ribena stokin tu kan??

fieza79: mmg ribena bandung tu glamer since ada iklan raya ari tu..fieza try la pas ni...

sangratoo: kalau aku buat open house wajib aku jemput ko ju...kalau aku buat la..hehehe..

wahida said...

mamaaerish: mmg kepek tu cantik sgt eb...tapi rasa dia mmg nan hado....

dee: terima kasih puji header saya yg x seberapa tu...kembang vontot saya lagi...hehe...dee pun dah rasa kepek tu..x sedap kan??

mysara: try buat ribena bandung ye pas ni...gerenti mai suka...

mrseady: ribena laici? x pernah rasa lak...mesti sedap kan?

wardah: kat pasar mlm je ada...hahaha...susah2 buat sendiri je fie...

ezzu: thanks drop by my blog...nnt saya singgah blog awak ye...thanks jugak jd follower saya...

AzketOm said...

*iklan rebina maria* "kelas ko maria buat rebina bandung"

*iklan untuk ko* "kelas ko wahida BELI rebina bandung"

hik hik hik...noks, maks sebok yang hamat...ni baru sempat menjengah blog ko. dah tukar ye. kemain ramping kartun tu ye.

wahida said...

azketom: hahaha...klaka la ko noks...siap ada iklan utk aku tu...aku dulu masa belum kawin badan aku ramping mcm kartun tu ape? hehehe...

Beruang Madu said...

Kak Jah... ribena bandung ni lagi sedap kalau letak ais krim soda... (ke dah letak tu)... open house hari tu buat mende ni jugak plannya... tapi ramailah tak minum susu...

wahida said...

beruangmadu: letak aiskrim soda? huh...mcm best je...nak try r...kesiannye pada yg x minum susu tu...

kasihredha said...

tak prnah minum...
nanti nak try

Rodriguez said...

mamaaerish: mmg kepek tu cantik sgt eb...tapi rasa dia mmg nan hado.... dee: terima kasih puji header saya yg x seberapa tu...kembang vontot saya lagi...hehe...dee pun dah rasa kepek tu..x sedap kan?? mysara: try buat ribena bandung ye pas ni...gerenti mai suka... mrseady: ribena laici? x pernah rasa lak...mesti sedap kan? wardah: kat pasar mlm je ada...hahaha...susah2 buat sendiri je fie... ezzu: thanks drop by my blog...nnt saya singgah blog awak ye...thanks jugak jd follower saya...