nuffnang advert

Monday, September 6, 2010

oh hati pariku!!!

salam semua...wah dah nak raya kita kan? best..best...
alhamdulillah...sumer persiapan raya aku dah hampir selesai...segala baju melayu, baju jalan kami anak beranak settled, kasut, kuih muih ( x byk pun... )pun settled, kuih muih utk my family n family mertua pun settled, duit raya utk parent, anak2 buah n utk budak2 kecik yg berkunjung ke umah pun settled...umah pun dah kemas...hmmm...apa lagi ye? tinggal lagi nak basuh keta n service mana yg patut...tahun ni turn aku raya di umah family mertua...tapi kami akan balik beraya di Linggi, N. 9 iaitu umah nenek mertua kesayangan ku itu...raya ke 3 baru kami beraya lak di Sg. Besar...kampung aku plaks...

tapi pagi ni aku kecewa yg amat sgt...alkisahnya...aku ada order kek lapis Sarawak dan Hati Pari imported dari Sarawak punyer hokkey...aku ni tersgtlah mengidam nye hati pari tu since si penjual kek lapis tu cakap sedap x terperi, kawan opis pun ramai cakap kek hati pari tu sedap nak mampus...bayangkan lah kek kismis yg dikukus selama 7 jam...sapa yg x terliur mendengarnye ye x? dah la aku dah canang2 satu family mertua aku tu kali ni Kak Ida  bawak kek hati pari lak ok!!! mereka sumer dah meloncat keriangan...hehe...tapi sudahnya si penjual kek tu gantikan dgn kek lain...sob sob...

tak pe...layan kan je la gambar2 kek lapis Sarawak yg aku order tu...aku n hubby mmg peminat kek lapis Sarawak...sampaikan masa kami bercuti di Sarawak dulu pun kami byk borong kek lapis pelbagai perisa...best best...

lapis india ni sedap tau...si penjual kek tu ada bg sample utk aku bwk balik umah...punyelah si adik suker giler dia pulun sorang je...jadinye hubby cakap order je lah...kek ni mahal sikit sbb dlm dia coklat Cadburry...mmg berbaloi beb sebab sedap giler kek ni...harus x sempat bagi pada tetamu...kami dah bedal dulu..hahahaha!!!

ni plak kek lapis cheese ice cream...nampak mcm sedap...x pernah try lagi...tapi aku rasa sedap kot...

sudahnya aku dapat Lapis Mutiara ni sebagai ganti pada Hati Pari...huhuhu...sedih saaaangat...si penjual kek ni cakap, kek ni kena sentiasa  masuk dlm fridge coz dia byk penggunaan butter...takut cair lak...so, time aku nak bawak balik kampung nanti aku akan letakkan kek ni dlm bekas aiskrim tahan cair tu kalau gitu lah gamaknye...
anyway, Lapis Mutiara ni lagi mahal dari Hati Pari sebenarnye..tapi si penjual kek yg cantik tu cakap dia bagi harga hati pari je...so nice!!!

x sabar nak raya dah ni!!! bye!!!

10 comments:

Dee said...

wow..nmpk sedap betullah sis..dee x penah beli kek lapis sarawak..sbb my bff org sarawak..dia balik kl..sure dia bwk byk punya..mcm2 perasa ada..homemade by her own sis..hihihi..

jeBateja said...

wahhhhh...apsal hang xplore sekali harganya....leh jugak main banding2 harga sana n sini...ahakz

my-niezzareena said...

kau rasa sempat tak aku nak jamah kek lapis yang ada coklat tu jah? tinggal kat aku skit, kalu habis beli lagi. aku tak kira!

nieda said...

wow kek lapis sarawak

along said...

raye nanti ko hidang kan along kek lapis cheese ice cream tu...tau...cam sedap plak long nampak....

AzketOm said...

suka kek lapis perisa blueberry. tapi tak taulah ade ke tak...hihihi

wahida said...

dee: ni yg jelas neh...x yah beli...dah ada org sponsor...

jebateja: aku ni susah sikit nak letak harga dlm blog aku ni..err...nnt kalau aku beli lagi, aku letak harga eh..

mek jah: kalau habis beli lagi? ok ok...nnt kalau pia balik sarawak aku kirim kat dia eh...

wahida said...

nieda: nieda pun suka kek lapis Sarawak eh? sedap kan? cantik je buatan mereka kan..kemas je...

along: aku harap ko sempat lah merasa cheese ice cream tu ye long...

azketom: perisa masam manis pun best aper...

Beruang Madu said...

Okay lah tu raya raya semua sempurna, ada sikit cacat kira okay lah kan...

wahida said...

beruang madu: x kira, pas ni saya nak gi carik gak hati pari!!