nuffnang advert

Friday, September 3, 2010

jalan2 cari spa....

ari ni tgh ade mud nk sambung citer kat sabah. nak habis dah ni. ade lg skit je. harap engkorang masih sudi le layan citer ni ye. ok, setelah penat seharian daki bukit, merentasi jmbtn gantung, turun bukit, jalan² dlm utan, jalan dan berjalan.. malam tu kami ke spa utk sesi urutan. tapi sebelum kami ke spa, aku n hubby  ke pasar malam dulu, shopping utk kali terakhir. lepas tu kami terus jumpa mek jah n along kat centrepoint. dah jumpa kedai spa tu, kami terus tanya mcm². mmm... leh tahan gak la harganye.


nama spa tu helen beauty reflex. tokei dia baik sangat. dia kata dia akan anta kami kat cawangan lagi satu. tak jauh dari situ sebab kat situ penuh. kami ikutkan aje.



rilex jap sementara tunggu staff dia anta kami ke branch lagi satu...

ni le cawangan lagi satu tu. tapi dalam proses tukar cat baru. tu nmpk mcm comot skit



ok, dah runding ape package yg kami nak, terus kami duduk kat kerusi empuk tu. mak ai, bila dah rasa tenggelam badan sebab empuk sangat, rasa ngantuk la plak. tu belum kena urut. harus lena kot. sblm urut, dorang kasi rendam kaki kite dulu kat air suam tp mcm panas gak la rasa dia. dorang kata air tu campo ubat serbuk... ubat tu utk kembangkan urat sebelum diurut. ubat tu dalam bentuk serbuk, masa dia tunjuk, nampak mcm serbuk kulit rambai pun ada. pastu depa jamu kami ngan teh cina. walla... istimewanya!

macam puteri di raja lak...hiks...



mula, kami urut kaki. dari peha ke ujung jari kaki. best! pastu kami naik ke tingkat atas, urut badan..best! pastu wat bekam.. first time tau wat bekam. best! banyak angin kat badan masing². dah habis tu turun balik ke bawah, aku ngan mek jah wat treatment cuci tapak kaki plak. buang kerak2 tumit tu. amboi... bestnye rasa. mcm puteri plak.


ok, dah lepas habis semua treatment, kami la customer yg paling last sekali... kami terus cari kedai makan. lapar tak tau nak cakap la masa ni. tapi muka masing² dah letih giler. letih ngan seharian kat poring bercampo syok ngan sesi urutan sblm tu. masing² dah ngantuk masa ni, tapi perut mesti diisi dulu. tak de pilihan dah masa ni, kami belasah je makan kat kedai mamak. menu kami adalah...


nasi goreng paprik daging along punyer

nasi goreng paprik udang hubby punyer

mee ladna mek jah punyer...

mee ladna udang aku punyer...


seriously, makan kat sini sgt lah x best...sangat mendukacitakan...nampak sedap je kan? tapi nan hado....yennadey mamak! ko masak apa sampai aku sakit perut giler babi ni?

12 comments:

my-niezzareena said...

rindu kat RV ar...

Dee said...

kalo kt kedai mamak baik order mamak food je sis..yg thai ni confirm kelaut..

Mrs.Eady said...

wahida...ajar la aku ni mcm mane nk letak name kiter kat semua gmbr tuh..ajar laa...

nieda said...

byknya entri kat sabah...kena pandai pilih gak lah, takut mknan x sedap ek

jeBateja said...

Den dah agak dah...kalau mamak buat makanan mcm tu....mmg hampes....ahakz

~♥ iella ♥~ said...

wah..bestla dpt rehetkn diri cm puteri gunung ledang nOOoo..pastu leh santap mknan yg sedap2 lak.....uhh,jelus nieh..hehe

wahida said...

mek jah: antara Rudy ngan RV mana lebih ko rindu? ahaks....

dee: betul cakap dee tu...nyesal order!!

mrs eady: aku leh ajar tapi mcm byk lak nak kena tulis kat sini..email me at arel_121205@yahoo.com kalau ko rasa nk bg no fon ko...nnt aku kol ko...

wahida said...

nieda: ada satu lagi je n3 kat Sabah ni...jgn bosan ye nieda...hehehe

jebateja: kesian aku jebat...

iella: thanks drop by my blog..Sabah mmg best iella...rasa nak pegi lagi sekali...

jeBateja said...

Lain kali kalau tak sedap...ko masak si mamak tu plak....kasi garing sket.....ahakz

wahida said...

jebateja: hah? masak si mamak tu sampai garing? tak selera aku weh...serius aku nak muntah ni jebat!!

Beruang Madu said...

Errrr korang ada marah marah kat mamak tu ker? mesti masa dia masak tu dia ada ludah kat dalam kuali tu... erghhhh... tapi jangan risau sebab diorang masak cukup cukup campuran tu... heiiiii!!!

wahida said...

beruang madu: kiteorg x marah2 pun mamak tu bang...senyum sokmo lagi ada...hiks...