nuffnang advert

Thursday, September 2, 2010

lokan panggang lagi...

salam semua...ari ni aku sambung citer pasal trip kami di Sabah ye...lepas balik dari Jambatan Tamparuli tu terus kami berkejar ke Tuaran utk pekena lokan panggang sekali lagi...almaklumlah...sok kami dah nak balik, jadi wajiblah pekena lokan sebelum sampai ke Semenanjung...kang kempunan pulak kan...mula2 sampai tu kami ingat nak pergi kedai lokan pakcik comel yg kiteorg pernah pegi tu...sekali tutup daaaa.....apa lagi, abg bear suggest utk try lokan di kedai sebelah pakcik comel tu...kat kedai ni anak2 dara yg memanggang lokan tu...tu yg abg bear laju je ajak gi kedai ni....hehehe....

ni lah kedai anak2 dara tu...

macam biasa selonggok rm 10....nampak besar2 lak lokan kat sini....

x sempat amek gambar, kami dah serbu dulu...dah tinggal separuh baru teringat nak amek gambar....adei...kat sini lokan dia pun sedap...pada pendapat aku kedua2 kedai pun sedap...masing2 ada keistimewaan tersendiri...sedap yg berbeza... 

pekena kelapa sejuk lak...

kau kan jah macam zaman bercinta lak aku tgk...

sila jgn menyampah dgn aksi kami....hiks....


aku pun x ingat nape mereka2 ni gelak sakan...ni mesti abg bear buat klakar...abg bear tu kelapa sejuk besar tu dia punya sorang tau....cara dia minum pun mcm beruang...hehehe...jgn kecik ati ye bang...gurau2 je...dah nama abg pun abg bear kan? comel je kan nama tu...


p/s: letih lak aku cerita pasal trip kami di Sabah ni....ada lg n3 tau...ada 2 lagi...korang penat x nak layan n3 aku neh?

5 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lokan tu kan..byk kat kg saya..tapi bkn exactly kat kg sy la..kat kg sebelah..
ade jual tepi2 jalan..tapi depa jual yg mentah2 la..takde bakar2 camtu..ehehe

teringat masa kecik2..selalu p cari lokan..masak sambal pon sodap..tapi malangnye sy mmg tak mkn lokan...tengok ajeler..wekkeke

Dee said...

wah..aku suka je tgk gambar korang romantik2 gitu..alah..tgk org yg x nikah lagi romantik2 x geli pulak..ni halal..lagi romantik lagi best..hehehe..

nti kalo aku gi sabah lagi..wajib try lokan nih..nmpk sedap betul..

wahida said...

rose: byk kat kg rose? best la kalau mcm tu...nape x mkn lokan rose...best tahap gaban la lokan ni...

dee: ala..malu la I...u puji2 mcm tu...hehehe...

Beruang Madu said...

yes... walau cemana pun untuk air kelapa sebenar baldi tu takkan ku kongsi dengan sesiapa pun.. hahahahaha... yes abg bear minum macam beruang... air tin tu sekali teguk jer... hehehe

wahida said...

beruang madu: abang x nak bela beruang ke kat umah? hiks...