nuffnang advert

Tuesday, September 21, 2010

cerita 1 Syawal...

Salam 12 Syawal semua...windu lak ngan blog kesayangan aku neh...amacam raya korang? best? raya aku kali ni seperti biasa mmg best...raya pertama aku berada di kampung nenek mertua aku di Linggi, N.9...raya ke3 baru aku balik kampung aku di Sg. Besar, Sel.

Raya kali ni my MIL buat rendang ayam, rendang daging, kuah kacang, laksa, nasi impit dan kami beli lemang...tapi lemang mmg nan hado..menyakitkan hati je!!! ada ke patut masa my hubby belah je lemang tu, terburai beras2 kau!! lemang separuh masak dia jual nya kat aku!! dah la 10 hengget sebatang kecik tu!!! mmg azab la ko si penjual lemang!!!!

tapi sori lah beb..semua gambar2 menu malas nak amek...x sempat nak amek gambar rumah my MIL dah diterjah oleh sanak saudara...baju raya kiteorg ni pun pakai sejam je...especially aku ni...pas salam amek gambar bagai, terus tukar baju T-Shirt sbb al maklumlah aku ni pembantu my MIL melayan tetamu pastu basuh pinggan bagai...so, kiranya aku ni banyak bertugas di dapur je gamaknye...my hubby ngan anak2 aku pun sama, pas gi kubur terus je tukar baju lain...dorang sume rimas pakai baju melayu...
so, layan kan je la gambar raya kami yg x seberapa ni...

tema kami tahun ni coklat...next year ingat nak amek dark blue lah plak..mcm cantik je kan dark blue? hiks...tgk baju melayu anak2 aku tu...patutnya kalau baju Melayu Johor, sampin kat dalam kan? ni aku pakaikan kat luar coz agak basar sikit baju melayu dorang ni...tapi mcm ok je  sampin pakai kat luar kan? hahaha!!! sampin pun x beli tahun ni pakai yg lama je...sbb kami rasa membazir tiap2 tahun beli sampin..bukan pakai pun..pakai pun sejam je dlm setahun...tu yg jadi caca marba sikit tu sampin mcm x matching ngan baju...boleh la tu labu...janji kami coklat!!!

apesal aku rasa laki aku ni mcm lebai weh...

all the adiks ipar...ko kan nurul...ko bajet cun kan??? hehehe...

ahh...leganya dpt tukar t-shirt....

ni je la cerita aku pada 1 Syawal....aku rasa sama je mcm cerita org lain...ziarah menziarahi sanak saudara jugak menjadi acara wajib kami...tapi malas ah nak amek gambar...x kuasa mak!!!

15 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy next year kene beli sampin baru la utk rafiq..sbb smpin tahun ni ikut kaler baju..wekekke..amalan syaiton la ni..suka membazir kan sy ni..wakakak

cantik gak sampin buh luar..:-)

Fieza79 said...

aduhh kempunan tk dpt mkn lemang...mahal gila sbtg 10 hengget..nape tk g pulang balek pd penjual tu...kalo fieza la siap ko...hahaa..

cantek la photo raya u all...menarik..clear...!

..::SangRatoo::.. said...

weh da..betullah..lemang sgt mahal..ayam pon mahal...hehehe..kos sara hidup maken tinggi.. :P selamat hari raya :)

mamaaerish@eb said...

canteknyer gambor2 kat sini... i lioke... jeles u...

anyhu, eb x leh nk follow lagi... kang ptg kot baru leh... kena block kat sini... jom kiter tukar link yer... ;p

Dee said...

dee pun tema coklat taun ni..tp coklat lain sketlah dari wahida..

jeBateja said...

Lomang kek mano yg RM10 tu....den boli RM8 jo kek Serting....siap percumo laei...percumo BULUH LOMANG...ahakz

ZSqueenbee said...

Selamat Hari Raya kakak..muahhhhh...cnne beraya??kta sme beraya kt N9..hihi...winduuu la kt akak..lme x borak2 kn..sodap tu mkn lomang...

wahida said...

rose: saya pun rasa cantik gak sampin buh luar...hiks...

fieza79: tu la...dah la beli 3 batang lak tu..nak pulang balik pun, penjual tu kat kajang la awak...foto cantik ye..aceh!!

sangratoo: bodo la penjual lemang tu...

wahida said...

eb: pujian lagi...kembang vontot I..hehehe..cepat follow saya...kita tukar link ye..

dee: saya tau dee coklat gak..dah tgk blog Dee...

jebateja: lemang tu aku beli kat Kajang...huhuhu...beli 3 batang lak tu...

zsqueenbee: best kan raya kat N.9...akak pun rindu kat Pia...nnt gi x umah ustazah?

Beruang Madu said...

Lahai pendeknya cerita raya... mana gambo anak anak sedara... mak mak sedara dan atuk atuk sedara tu...

jeBateja said...

wah...hang bgtaw sket...KAJANG kek mano....biar den BLACKLIST kan....den duduk kat kajang gak ni...

Mrs.Eady said...

salam rindu!!!!!

mamaaerish@eb said...

alahai yang.... camner la i nk folo nih... hu3... x leh msk jer... ;p... tunggu after 5 eh?... i will folo u.... (",)

wahida said...

beruang madu: saya mmg x pandai nak karang ayat bang..tu yg jadi pendek je cerita raya...saya kalau time raya, mmg bz bang..x nyempat nak amek gambar banyak2..tu gambar my MIL pun xde tu coz dia sibuk sgt kat dapur...kang kalau asyik amek gambar je kang...MIL ckp ape plak kan?? heheh...

jebateja: kedai dia depan majid apa ntah..ko marah dia sikit jebat...

wahida said...

mrs eady: welcome back izwa!! salam rindu jugak utk awak...selamat hari raya izwa..

mamaaerish: saya tunggu awak tau eb...