nuffnang advert

Monday, August 16, 2010

tip of borneo....

salam 6 ramadhan semua...semoga puasa kita diberkati Allah s.w.t...
selepas je kami pergi ke Pantai Kalampunian, kami terus gerak pergi ke tip of borneo yg heaven tu...tempat ni sgt cantik yg x dpt diungkap dgn kata2...
tanjung simpang mengayau, kudat atau lebih dikenali dengan tip of boneo ini adalah tanjung yang paling hujung dalam peta negeri sabah atau tempat paling hujung di barat laut tanah borneo.

laluan utk ke tip...



huh, dah nak sampai dah...

akhirnya.....











terindah...Maha Suci Allah...Tuhan Pencipta Sekalian Alam....









cantik giler tmpt ni...rasa mcm nak picnic lak....ngee...



ayang, apehal lagi tu? org dah nak balik dah ni...

aku dan abg beruang madu...



kat luar kawasan parking, ada satu kedai makan. kami pun lepak situ sambil ilangkan penat. huh..memang berpeluh giler. tekak memang tengah haus, tapi sampai je kedai tu, ayaq batu habis plak. nasib le ade air tin sejuk.

ni namanya nasi goreng x boleh blah....

redha je lah...kebulur dah ni....

di sabah, makanan dorang mmg x pedas...nak jumpa cili potong mmg susah...di setiap kedai makan dorang sediakan cili ni di atas meja...aku try letak benda alah ni atas nasi goreng aku, barulah rase ok sikit...kalau x, nasi goreng nan hado lah jwbnye...


kami sempat membeli FM di sini...tapi FM kat sini mahal la...



tempat ni mmg best, cantik dan terindah...sgt sesuai utk org yg tgh bercinta mcm kami ni...hehehe....jalan jauh lebih 3 jam mmg berbaloi dapat tgk view yg cantik mcm di Pantai Kalampunian dan Tip of Borneo ni...terasa mcm kat oversea lak...kepada anda yg berhajat pergi ke Sabah, sila lah berkunjung ke tempat2 ni...mmg x rugi...aku jua akan kembali ke sini...Insyaallah...

6 comments:

Mrs.Eady said...

adduii..ni yg bg semangat nk pg brcuti nih!cdg nk pg jakarta thn dpn tp en.suami ckp anak kecik lagi rugi bwk jauh..jadi rase mcm nk pg kk gak nih!hahahaa...
psstt..anak tetap tak tinggal sbb kalo tak lakiku taknak pg!haduii..

nieda said...

romantik gambar pegang tangan..hehe ..cantik pemandangan kt sana

Live. Love. Laugh. said...

seronoknya. belum sampai lagi ketempat-tempat cantik macam nih...neway, salam berblog :)

wahida said...

mrs eady: izwa, KK sgt best..wonderful place!!

nieda: romantik ke? hahaha...ada gambar lg romantik sebenarnye, tapi takut nieda muntah hijau lak tgk gambar2 tu...hehehe...

live.love.lough: tima kasih drop by blog saya..mmg cantik kan tempat2 tu?

niezzareena said...

kau tempek gambar aku yg seketul nampak sesusuk tubuh ku yang gebu itu kan...

wahida said...

mek jah: gambar ko yg mano plak ni?