nuffnang advert

Thursday, August 12, 2010

simpang kudat-pitas dan esplanade sidek

salam ramadhan semua...
ari ni aku sambung ari kedua kami di sabah...
hari kedua kami penuhi dgn jenjalan di Kudat, pantai kalampunian, tip of borneo dan malam pulak kiteorg layan live band...tapi x dapat lah aku nak citer sume sekarang, aku citer dulu kat simpang kudat-pitas n esplanade sidek k...x larat nak upload gambar ngan server nan hado ni..


tgh tunggu abg bear..

jam 7 pagi...



kami singgah di simpang Kudat-Pitas sebelum meneruskan perjalanan yg memakan masa lebih 3 jam...panas punggung aku duk dalam avanza tu abg bear...nasiblah abg bear ni rajin menyembang...

wah...byknye kacang panggang masin...harus lah beli kan...

bersama jajan zaman 80an...

 chewing gum 3 kaler...susah nak jumpa neh...kat Kudat je ade...hahaha...

terkenal dgn kacang panggang masin..

bersama ubi purple...siap utk dimakan...manis dan lemak rase dia..something new!!



kami sampai di bandar kudat

yg baju merah tu lah beruang madu..atau lebih dikenali dgn abg bear..merangkap tour guide kami utk 2 ari..dia ni otai dlm dunia blogger...heheh...sporting dan klaka orgnye...kalau nak ke sabah boleh la berhubung dgn dia...

masjid di kudat


kami sampai di esplanade sidek


silalah melayan gambar kami berposing di esplanade sidek ni eh...angin sepoi2 je wok...

 nice view kan?



 
kat sini jugak ada port jeti nelayan...

apa lagi...jadi model la kiteorg kat situ...
dan lagi....

2 budak gediks...ahaks....


 
 
nanti bile ade masa aku sambung n3 di pantai kalampunian dan tip of borneo..kat situ lg best...
 
 
 
p/s: to my old friend, Kak Siti...I heard about ur son yesterday from Kak Jah...hope u will be strong and may the comfort of Allah help u during this difficult time...u r in my prayer...

5 comments:

hazilah said...

syok nyer jalan tak bawak anak yek....bebas...kemane2... tak pening kepala...mood kite baik je...klu ade anak...mak aiii...muke berkerut aje..ye dak..huk..huk..

Dee said...

oh..smpi ke kudat kamu ye..bestlah..tp itu chewing gum 3 colours ar..dkt rumah dee ada jual tau..anak dee mimi suka mkn..hehehe..

Ina Hashim said...

bestnya jejalan...akak lom penah smp ke sabah lagi

wahida said...

hazilah: ha ah la long...sesekali nak bercanda mesra ngan hubby...tul x? ahaks...

dee: hah? ada lg ke kat KL ni? ingat dah x jumpa dah..

ina hashim: insyaallah akak akan sampai jugak kat sana...

Anonymous said...

Sorry to interrupt.
Can I know the Mr.'abg bear' last name?
Is it Duyaugad?
I'm currently looking for someone i know.
He's also a politician in Pitas-N3.
But it was like 15 years ago.